De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

What’s in my bag – editie zwemtas

whats in my bag zwemtas

Aangezien Zoë en ik ook regelmatig naar het zwembad gaan dacht ik bij mezelf laat ik jullie ook eens een kijkje geven in wat er in onze zwemtas zit. Dus wil je weten wat we allemaal meenemen? Lees dan gauw verder!

gevulde tas

Onze zwemtas is gewoon een grote boodschappen tas. Hier past lekker veel in en is handig om mee te nemen.

handdoeken

Als eerst natuurlijk een grote sneldrogende bad-handdoek. Hiervan hebben wij ook een kleinere variant om je mee af te drogen.

zwempak zoe

Een zwempak en een petje kunnen natuurlijk niet ontbreken als je naar het zwembad gaat. Normaal gesproken heeft Zoë als we naar het zwembad gaan haar, haar in een elastiekje en haar pony klip ik aan de zijkant vast met een knipje. Zo heeft ze in ieder geval geen last van haartjes in haar ogen.

bikini

Ik draag altijd een bikini, met natuurlijk ook een petje op mijn hoofd. Mijn haar zit ook altijd in een paardenstaart of knot.

veilig zwemmen

Veiligheid vind ik heel erg belangrijk. Je hoort tegenwoordig allerlei enge verhalen. Dus beter voorkomen dan genezen! We nemen dan ook standaard onze zwembandjes mee van Sevylor – Puddle Jumper. Ik vind dit persoonlijk de fijnste zwembandjes, aangezien deze niet lek kunnen gaan, er nog een extra kussen om haar middel zit en ze kan het niet zelf uittrekken omdat de sluiting aan de achterzijde zit.

Daarnaast hebben wij sinds kort de Sweakers sokjes van Ockyz. Ik houd altijd mijn hart vast bij het zwembad of bij ons thuis als er met water gespeeld wordt. Kleine kinderen blijven toch altijd hun eigen ding doen en luisteren altijd maar half. Dus als Mama roept niet rennen! Dan gaat dat natuurlijk het ene oor in en het andere oor weer uit. Met deze sokjes kan Zoë niet meer uitglijden aan de zwembad waterkant maar ook niet als ze lekker in het zwembad speelt. Super uitvinding dus!

zwemband

Mocht Zoë mee willen zwemmen in het grote zwembad dan heb ik voor de zekerheid ook altijd haar Swim-safe zwemband mee. Hier kan ze heerlijk relaxed in dobberen.

zonnecreme

Insmeren is natuurlijk ook erg belangrijk! Wij smeren zelf altijd met de zonnecreme van de Lidl. Goedkoop hoeft namelijk niet altijd duurkoop te zijn. Ik ben hier uitermate tevreden over. Daarnaast neem ik ook altijd zakdoekjes en nat wc-papier mee. Want als je naar de wc moet in het zwembad is er nooit papier.. Het natte wc-papier gebruik ik ook gewoon om de handjes en gezicht van Zoë even snel schoon te maken.

wc

Voor Zoë neem ik ook altijd ons Potette Plus reispotje mee. Zo hoeft ze nergens met haar handjes aan te zitten en kan ze gewoon op haar eigen potje haar behoefte doen. Het fijne van dit reispotje is dat er gewoon een plastic zakje overheen kan. Daar komt de poep of plas in en deze gooi je gewoon dichtgeknoopt in de prullenbak. Zo heb je dus nooit viezigheid in de tas.

eten

Zwemmen maakt hongerig, dus ik neem ook altijd wat te eten mee. Fruit vult goed en is ook nog eens heel lekker. Dus in onze tas zit dan ook altijd een appeltje en een banaan. Omdat we ook soms wat willen snoepen zit er ook een doosje rozijntjes in en een lolly. (wij hebben de regel voor het eten van een lolly, dat dit altijd zittend gebeurt en dat er niet mee gelopen wordt). Je last dus eigenlijk gewoon een rustmomentje in. Veel drinken is een MUST. Een flesje water kan dan ook niet ontbreken. Bij de meeste zwembaden (bij ons) staat een watermachine, waar je het flesje weer mee kan bijvullen.

handdoek poncho

Ook is Zoë sinds kort de eigenaresse van een nieuw poncho handdoek. Hartstikke handig voor als er een koude wind staat en ze wil even iets eten. Deze kan dus ook niet ontbreken in onze zwemtas

spelen zwembad

Natuurlijk nemen we ook altijd wat speelgoed mee naar het zwembad. In ons geval vermaakt Zoë zich uitstekend met 2 emmertjes en een gietertje. Hier kan ze echt uren mee spelen.

ondergoed

Dan natuurlijk voor na het zwemen droog ondergoed, deze hebben wij in een ziplock zakje zitten. Dit ziplock zakje gebruik ik dan ook om de zwem sokjes en het badpak/bikini in te doen. Zo worden de rest van de spullen in de tas niet nat. Natuurlijk moeten we ook even de haren uitkammen, dus een kammetje zit ook altijd in de tas.

Naast al deze dingen heb ik natuurlijk ook altijd mijn telefoon en portemonnee mee.

inhoud

Al met al dus een goed gevulde zwemtas!

Nu weten jullie ook wat ik (wij) meenemen als we een dagje naar het zwembad gaan. Mocht je nog handige aanvullingen hebben dan lees ik het natuurlijk graag in de comments!

Note: Dit artikel is niet gesponsord, alle artikelen heb ik zelf gekocht! Wel maak ik in dit artikel gebruik van affiliatie links. Mocht je hier meer over willen weten, lees dan de disclaimer

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Ohw die poncho!! Wat een schatje.

 • Fijn hé lekker samen zwemmen 🙂
  Ik verheug mij helemaal op de komst van mijn zoontje en de tijd dat we lekker samen kunnen gaan zwemmen en met water spelen.

  Wat een handig zwemvest overigens. Dat moet ik eventjes onthouden voor tegen die tijd!

  • Hoi Irene,
   We vinden zwemmen heerlijk. Ik vind het nog altijd jammer dat ik niet met Zoë naar baby zwemmen kon. Dit aangezien haar hartoperatie. Gelukkig halen we die tijd nu dik en dwars in!

 • Wat een goede tip die zip Lock zakjes! En wat een handige bandjes, daar ga ik zeker naar kijken..
  Gerdi – Blond&Bruin onlangs geplaatst…Leren Lezen | Hoe Benthe ineens begon met lezen..My Profile

  • Hoi Gerdi,
   Ja de bandjes zijn voor mij (ons) ook echt een uitkomst hoor. We hadden eerst altijd die opblaasbare bandjes maar daar kreeg Zoë altijd schrale plekjes van op haar armen dit omdat het plastic schuurde. Nu met deze zwembadjes heeft ze daar gelukkig geen last meer van!

 • Die bandjes, ik zag ze op onze vakantie voor het eerst. Ze lijken mij echt ideaal. Wij nemen ongeveer hetzelfde mee. Behalve dan gewone opblaasbare bandjes en altijd ballen om mee te voetballen in het water. Ook een potje doen wij niet. Onze kleine man gaat gewoon op de wc. Leuke toevoeging. Voor de kleinste (niet zindelijk) nemen wij sindskort een wasbare zwemluier mee. I-de-aal!
  roelina onlangs geplaatst…De ‘I love SLEEP’ TAGMy Profile

  • Hoi Roelina,
   De zwembandjes zijn echt super! Als ze omvallen, dan draaien ze vanzelf op de rug en blijven ze drijven. Je moet dan wel goed leren dat ze de mond dicht moeten houden.. hier is namelijk al wel wat zwembadwater binnengekomen. Al doende leert men haha! Een wasbare zwemluier had ik eerder ook voor Zoë, deze zijn echt superhandig!

 • Dat reispotje ziet er handig uit! Ik heb er één die je ook overal mee naar toe kan nemen als een soort koffertje. De ontlasting kan erin blijven, omdat het vacuum afsluit, totdat je de gelegenheid hebt om het weg te gooien/schoon te maken. Ook handig. Maar deze is wel kleiner en kan makkelijker mee zodat je altijd een verkleiner hebt, denk ik?
  Sheila onlangs geplaatst…10 jaar getrouwd tussen modder en zweetvoetjesMy Profile

  • Hoi Sheila,
   Het reispotje is echt de allerbeste aankoop. Het is inderdaad voor nu gewoon een potje waar je een plastic zakjes in stopt. Als de behoefte is gedaan, gooi je het zakje gewoon in de prullenbak en je hoeft niks mee te slepen. Strakjes als Zoë ietsjes ouder is kunnen we hem inderdaad verder uitklappen tot we een toiletverkleiner hebben. Echt een ideaal ding!
CommentLuv badge