De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

What’s in my bag – editie Zoë

Nu Zoë straks naar de peuterspeelzaal gaat moet ze natuurlijk ook allerlei spulletjes meenemen. Wij zijn dan ook even op zoek gegaan naar een leuke kinderrugzak. Zoë mocht zelf van ons uitkiezen welke ze wilde hebben. De enige voorwaarde voor ons was dat ze het ook zelf moet kunnen dragen. Hierbij dus de allereerste What’s in my bag –  editie Zoë! Wil je weten wat wij allemaal in de tas hebben gestopt? lees dan verder..

Zoë mocht dus van ons zelf een rugzakje uitzoeken. Ze heeft gekozen voor een kleine roze met groene rugzak van Peppa Pig. De grootte is ongeveer 31 cm. De print is van plastic dus blijft er lang en mooi op zitten. De achterkant en bandjes (verstelbaar) zijn van polyester. Aangezien de zon hier altijd schijnt is het handig om een petje (Hello Kitty) bij de hand te hebben. Deze hebben we aan het handvat gehangen. De pet zit met klittenband vast, dit kan ze er dus zelf omheen hangen er eraf halen.

Zoals je ziet heeft de rugzak maar één groot vak waar alle spulletjes ingedaan moeten worden. Aan de ene kant handig want zo heb je gelijk een overzicht wat er allemaal in de tas zit. Aan de andere kant mocht je iets willen hebben wat onderop ligt dan moet je eerst alles uit de tas halen.

 

Wat zit er allemaal in de rugzak:

Een klein donker met licht paars etuitje. Hierin zitten pleisters, zetpillen, vsm vallen en stoten zalf, zonnecreme, elastiekjes en knipjes, nagelschaartje/vijltje, wattenstaafjes en een briefje van 5 euro.

Dan zitten er nog 4 pampers in met een half pak billendoekjes. Een compleet setje kleren bestaande uit een rompertje, truitje, legging, korte broek en sokken. Deze heb ik beide in een ziplock zakje gedaan. Zo blijft het netjes en schoon. Tevens kan dit ziplock zakje gebruikt worden voor de vieze kleren. Zo blijft de tas ook fris en schoon. Wat ik ook erg fijn vind is dat je het ziplock zakje kan dubbelvouwen en de lucht eruit kan drukken, zo lijkt het net vacuüm verpakt en neemt het dus ook minder ruimte in.

 

Daarnaast zit er altijd wat te eten in. Op dit moment een doosje rozijntjes en een kant en klaar broodje met chocolade. Als laatste zit er ook altijd een speentje in. Deze is van het merk Wubbanub, het is een speen met daaraan een knuffeltje.

Een flesje of pakje drinken zit niet in de tas. Zoë drinkt namelijk gewoon water uit een glas of uit een flesje water met een rietje. (mocht het nodig zijn dan kan dit altijd nog bovenop de spulletjes gelegd worden)

Alles wat ze eventueel nodig kan hebben zit in de tas. De tas weegt ongeveer een 1 kilo dus dat is goed te doen.

Wat hebben jullie in de peuterspeelzaal /kdv tas zitten? Of hebben jullie nog toevoegingen? Ik ben erg benieuwd, laat je reactie achter in de comments.

Alvast een fijn weekend gewenst!

 

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

Er zijn nog geen reacties.
CommentLuv badge