De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

What’s in my bag – editie strandtas

whats in my bag strand

Heerlijk een (half) dagje vertoeven op het strand. Wij doen dit regelmatig, tja wat wil je als je er op 5 minuten lopen vanaf woont. Nu krijg ik regelmatig de vraag wat ik allemaal meeneem (of wat handig is voor/op het strand). Dus vandaag de What’s in my bag – editie strandtas! Ben je ook benieuwd wat ik/wij allemaal meenemen voor een dagje (half) dagje strand? Lees dan nu verder!

What’s in my bag – editie strandtas

tassen

De foto is een beetje wazig maar op de een of ander manier kreeg ik hem gewoon niet scherp op de foto. In ieder geval dit zijn mijn/onze strandtassen. De blauwe is een hele simpele lichtgewicht opvouwbare rugzak, (op de foto is hij ook half opgevouwen) waar genoeg spullen inpassen en daarnaast zie je een soort van boodschappentasje. De gewone spullen doe ik in de rugzak en het strandspeelgoed stop ik deze boodschappentas. Zo blijven de gewone spullen schoon. De boodschappen tas heeft ook lange hengels waardoor ik hem ook heel goed aan de rugzak kan knopen. Zo heb ik mijn handen vrij en kan ik eventueel Zoë gewoon tillen als ze moe is.

*ik ben al heel lang op zoek naar een wasmachinezak met gaatjes en een handvat maar kan deze nergens vinden. Dit zou namelijk nog makkelijk zijn voor het strandspeelgoed. Dit omdat het zand dan onderweg gewoon uit je tas kan vallen. Dus mocht jij toevallig weten waar ik dit kan kopen.. let me know!

handdoeken

We hebben gewoon hele makkelijke grote (sneldrogende) handdoeken. Ze zijn licht van gewicht dus hartstikke handig. Omdat de handdoek zo groot is (XL) neem ik er altijd maar eentje mee, hier passen Zoë en ik samen makkelijk op. Dan heb ik ook standaard een klein handdoekje in de tas zitten. Mocht ze een beetje zand in haar gezicht hebben dan kan ik dit met de handdoek er gewoon afvegen.

strandtas

Heel belangrijk is natuurlijk de bescherming. Een petje tegen de zon. Omdat het redelijk vaak waait, doen we altijd ons haar in een staart met onze pony in een knip. Ook moeten we heel vaak smeren en dat doen we altijd met de zonnecrème van de lidl. Goed spul en lekker goedkoop #nospon

puddle jumper sevylor

Aangezien Zoë nog niet kan zwemmen nemen we altijd ook onze zwembandjes mee van Sevylor #nospon. Ik vind deze superhandig omdat ze niet lek kunnen gaan, er een extra band om de buik heen zit en Zoë kan de zwemband niet zelf afdoen. Dit aangezien de sluiting op de rug zit. Extra veilig dus.

strandtas

Omdat we meestal een halve dag naar het strand gaan, neem ik ook altijd wat te eten mee. Want spelen en zwemmen maakt hongerig. We nemen meestal een koek, rozijntjes, chipjes (zout), fruit en een lolly mee. Een lolly mag Zoë alleen zittend eten, dus hiermee pakken we gelijk even een rust en zonnecrème smeer momentje in. Veel drinken is heel belangrijk en dat doen we natuurlijk wel in stijl met flesjes van haar favoriete figuurtjes op dit moment Mickey Mouse..

handdoek poncho

Omdat er hier op Lanzarote altijd best wel wat wind staat, nemen we tegenwoordig ook altijd de poncho handdoek mee. Als Zoë dan net uit het water komt en even wat gaat eten en drinken dan doen we gauw de poncho om. Hierdoor krijgt ze geen koude rillingen en is ze even beschermd tegen de zon.

whats in my bag

Naar het strand draag ik (meestal) donkere kleuren. Dit i.v.m. het zwarte lavazand wat wij hier hebben. Als je goed naar Zoë haar zwembroekje kijkt zie je allemaal zwarte stipjes. Dit is lavazand wat je er niet meer uitkrijgt. (zowel handwas als wasmachine geprobeerd, maar het gaat er niet meer uit) Ik vind het dan ook erg zonde om met een leuke (dure) gekleurde bikini op het strand te liggen. Daarom maar heel simpel zwart.

strandspeelgoed

We nemen natuurlijk ook altijd wat speelgoed mee naar het strand. In ieder geval mogen een emmertje, gietertje, vormpjes en schepje/harkje niet ontbreken. Dan nemen we ook altijd een klein balletje mee, zodat we kunnen voetballen en wat little people poppetjes. Als we dan een kasteel met een zwembad etc..maken dan kan ze echt ook met de poppetjes spelen. Hiermee kan ze zich altijd uren vermaken!

emmer

Dan neem ik altijd een extra emmer mee, iets groter formaat zo passen de emmers in elkaar in de tas. Deze emmer vul ik met schoon zeewater (zonder zand) en zet ik naast de handdoek neer. Mocht Zoë wat willen eten, of ik moet wat uit de tas halen dan wassen we eerst even onze zandhanden in deze emmer. Zo kunnen we met ‘schone’ handen eten en zo blijft de inhoud van de tas ook redelijk zandvrij!

potette plus wc

Ja, ook naar het strand nemen wij onze portabel wc mee. Er zijn gewoon toiletten aanwezig bij het strand waar wij gaan. Maar deze zijn altijd heel smerig. Dus Zoë kan lekker op haar eigen toiletje en ik, ik moet hele rare capriolen uithalen haha.. Ook altijd zakdoekjes mee want er is namelijk nooit, maar dan ook nooit wc papier..

talkpoeder vuilniszak telefoon

Wat ik ook altijd meeneem is, een ziplock zakje voor mijn telefoon. Zo blijft deze namelijk zand en water vrij. Een vuilniszakje (pedaalemmer formaat) om ons afval in te gooien. Aan het einde van de stranddag gooi ik dit zakje netjes in de prullenbak. Talkpoeder om aan het einde van de dag het meeste zand van de benen en voeten te halen. Beetje talkpoeder over het zand gooien, even wachten en je kan het er zo vanaf wrijven! Dan ook nog mijn telefoon om bereikbaar te zijn en om foto’s te maken. Geld neem ik ook altijd mee, je weet maar nooit of je nog een ijsje wilt kopen ?. Dit geld zit in het hoesje van mijn telefoon. Altijd handig om zo wat geld bij je te hebben.

Vroeger toen Zoë nog kleiner was nam ik ook altijd een half douche gordijn mee. Iedereen verklaarde mij voor gek.. Maar let op wat ik deed: Ik maakte een kuil naast mijn handdoek in het zand (niet te diep) daar legde ik het douchegordijn in/overheen en deze kuil vulde ik met water. Zo heb je een instant zwembadje met water wat niet wegloopt door het douchegordijn. Dus geen gesjouw/geblaas met kinderzwembadjes. Lekker makkelijk! Aan het einde even afspoelen in de zee, opvouwen en weer meenemen.

Nu ben ik natuurlijk wel heel nieuwsgierig naar wat jullie in de tas hebben zitten als jullie een (half) dagje naar het strand gaan. Ik lees het graag in de comments. 

ps dit artikel kan affiliatie links bevatten. Meer weten? Lees dan de disclaimer.

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Een goede volle tas zo te zien. Dat portable wc’tje is wel handig inderdaad. Wat zeker niet mag ontbreken in m’n strandtas is m’n e-reader. Ik ben gek op lezen dus ik neem dat ding echt overal naar toe
  Aneta onlangs geplaatst…Even wachten…..pizza!! | Je kind leren wachtenMy Profile

  • Hoi Aneta,
   Een volle tas maar overal op voorbereidt haha! Ik mis het lezen ook op het strand, lekker even in een andere wereld duiken. Nu duik in de wereld van little people met kastelen en grachten bouwen, ach verschil moet er zijn??

 • Wat handig dat wc’tje! Ik heb ook een keer mijn bikini verpest op Lanzarote, sindsdien alleen maar een donkere kleur! Ik neem altijd zonnebrand mee naar het strand, mijn zonnebril, hoedje en een tijdschrift.
  Darina onlangs geplaatst…My Happy Parisian Moments #4My Profile

 • Dat meeneem toiletje is wel handig. Ik heb er een van toen Ophelia nog een peuter was. Op de een of andere manier heb ik die niet veel hoeven gebruiken , maar misschien zal dat bij haar broertje wel anders zijn. Geniaal dat douchegordijn!

  • Hoi Essma,
   Ik heb de portable wc altijd mee maar dat komt omdat ik zelf een soort van smetvrees heb voor openbare toiletten. Ik wring mezelf altijd in allerlei bochten om maar niks te hoeven aanraken (verder gaat alles goed met me hoor?) Ik vind het echt te smerig.. Zoë kan op deze manier lekker veilig op haar eigen wc de behoefte doen. Wel zo handig met zo’n gekke mama!

 • Snel drogende handdoeken. Waarom heb ik daar nooit aan gedacht. Ik ben opgegroeid bij het strand, maar ben er nooit zo dol op geweest. Veel te zanderig hihi. Ik vond het ook altijd zo’n gedoe. En vooral de handdoek die snel vies was, waardoor je met schuurpapier moest droogmaken. Zo’n sneldrogende handdoek is op een winderig strandje zo droog en dus ook zandvrij.
  Als de zon in nederland nog een keer gaat schijnen, ga ik het eens uitproberen!
  Rachel onlangs geplaatst…Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijnMy Profile

  • Hoi Rachel,
   Ja deze handdoeken zijn ideaal en ook nog eens lichtgewicht. Ik heb ze bij de decathlon gekocht, volgens mij heb ik voor een xl handdoek iets minder dan een tientje betaald. Maar ik zag op internet dat ze nu voor de consument met een nieuw soort handdoek bezig zijn. Het is een handdoek met een soort ieniminie gaatjes waar het zand door heen valt, maar niet omhoog kan komen. Dus je veegt het zand met je hand erdoor heen en de handdoek is zandvrij. Dit lijkt mij echt IDEAAL!

 • Haha die handdoeken gaan hier ook mee…
  Maar hier in China heb ik ze niet nodig, gewoon een zuivere vragen aan de balie telkens je er een nodig hebt…
  Die lolly zie ik hier niet zitten… die valt vast in het zand. ???

  • Hi Ilse,
   Heerlijk hé die service van schone handdoeken! De lolly wordt hier niet uit de mond gehaald, die blijft erin zitten. Veels te bang dat die gedeeld moet worden met mama! haha

 • Leuk artikel! Ik heb geen kindje(s), dus mijn strandtas ziet er heel anders uit, haha! Maar iets te lezen, snacken en drinken zit er bij mij sowieso in.
  Loes onlangs geplaatst…Hotspot – Seafood Bar ‘de Trapkes’ in BredaMy Profile

  • Hoi Loes,
   Mijn strandtas zag er ook heel anders uit haha, nu ben ik alleen maar aan het spelen en opletten ?.. Vroeger kon ik lekker wegdutten of een boek/tijdschrift lezen.

 • Wat handig dat van die talkpoeder! Dat wist ik niet! Het douchegordijnen-idee vind ik meesterlijk!! Wat er bij mij verder écht in mijn tas moet is een boek. Ookal kan ik maar 1 bladzijde lezen, haha 😉
  Wendy onlangs geplaatst…De Loedermoeder-tagMy Profile

 • Wat een briljant idee van dat douchegordijn! Soms kan het zo simpel zijn, maar kom er maar op.
  Die Mickey poncho is schattig. Ik heb dit jaar de zee eigenlijk nog niet gezien… een keer toen het koud was en dat was het eigenlijk. Hopelijk snel maar doen als het lukt.
  Een waszak met handvat.. geen idee, Ikea of de Zeeman?
  Babs onlangs geplaatst…Review- Lovea Kleimaskers en HuidoliënMy Profile

  • Hoi Babs,
   Jammer dat je nog niet echt naar het strand geweest bent. Ik vind dat altijd zo heerlijk rustgevend (ondanks dat ik mijn dochtertje bij mij heb haha) Ja, ik zat ook al te denken om het zelf te maken. Met gewoon een normale waszak, twee hengels eraan naaien en klaar is kees.. Nu de tijd er nog voor vinden?

 • Wat een volle tas, ongeveer wat wij ook meenemen. De tip van het emmertje met water vind ik enorm goed!
  Roelina onlangs geplaatst…Spelen, waar kun je dat hier nou het best? Het leukste speeltuintje in Epe!My Profile

  • Hoi Roelina,
   Dankjewel! Leuk om te lezen, dat je tas er qua inhoudt bijna hetzelfde uitziet. Ja dat emmertje met water is echt een uitkomst hoor. Anders zit je altijd je eten met zand te eten. Zo vies!

 • Oh wat super handig, dat douchegordijn als badje. Slim zeg! En de tip van het talkpoeder ook. Ik neem een handdoek mee, zonnecrème, mijn mobiel, een haarborstel & wat eten en drinken. Jij eet gezond aan het strand!!

  • Hoi Cynthia,
   Ja een haarborstel is ook echt een must! Anders zit je haar aan het einde van de dag vol vervelende klitten. Op het strand eten we (meestal) gezond, liever niks met zout of iets, ik krijg daar persoonlijk altijd een hele bolle opgezette buik van. Heel vervelend. Dus dan liever maar en appeltje of een banaan!

 • Wauw jij gaat goed voorbereid naar het strand, daar kan ik nog wat van leren!!
  En er zitten ook hele handige tips bij : leuk!
  Christa onlangs geplaatst…Ik had het opgegeven | hoe is het nu?My Profile

  • Hoi Christa,
   Ja, dat komt omdat we bijna dagelijks naar het strand gaan. Dan onthoudt je meestal wel wat je echt nodig hebt en wat niet. Tenminste daar is onze tas een beetje op gebaseerd!

 • daar zit lekker veel in, handige spulletjes!
  Robin Valentine onlangs geplaatst…Diary – Rotterdam & moreMy Profile

 • Die zwembandjes met zwemband is veilig zeg. Die ga ik even aan mijn zus laten zien voor mijn neefje. Echt top dat het niet lek kan gaan en dat er ook een zwemband aan vast zit! Hihi, om dat douchegordijn en de mini wc moest ik wel grinniken. Het zou ook echt iets voor mij zijn om zulke dingen mee te nemen hoor, haha. Super handig!

  • Hoi Sandra,
   Ja de zwemband is zeker aan aanrader! Wat ik zelf ook heel fijn vind is dat ze er geen uitslag van krijgen. Normaal gesproken zitten er van die harde plastic randjes aan de zwembandjes en dat schuurt altijd enorm. Dit is gemaakt van een soort stof dus echt op alle vlakken ideaal. Ook omdat de sluiting op de rug zit (en op dat stuk dus geen drijfvlak zit) keren ze automatisch naar de rug, dus met het hoofd naar boven!

 • Wat een volle tas. Maar wel aan alles gedacht?. Die tip van dat douchegordijn is slim bedacht. Ga ik zeker een keer proberen.
  Patricia onlangs geplaatst…Vakantie DiaryMy Profile

  • Hoi Patricia,
   Een heel volle tas maar inderdaad wel op (bijna) alles voorbereid. haha. Moet je zeker doen dat douchegordijn. Zo handig! Scheelt gewoon een hoop gesleep en geblaas met zo’n opblaasbaar zwembadje..

 • Wat een mooie inhoud. en wat een luxe om zo dicht bij het strand te wonen, helemaal in een land waar het (meestal) lekker warm is.

  Goed dat je Zoë insmeerd. Ik vroeg mij dat toevallig laatst af of je dat zou doen, omdat jullie van de ene kant al een tijdje daar wonen maar ze van de andere kant een kwetsbaar, Nederlands kinderhuidje heeft.

  • Hoi Irene,
   Ja we boffen echt dat we dit allemaal mogen meemaken! Insmeren doen we ongeveer zo´n 4 keer per dag (op het strand nog vaker). Ook proberen we altijd tussen 12 en 15 uur uit de zon te blijven en binnen te spelen. Dan is het gewoon echt te warm en de zonnekracht te gevaarlijk vind ik.

 • Leuk om te lezen. Die emmer met water is echt een heel handig idee. Bedankt voor de tip 🙂
  Fleur | MizFlurry onlangs geplaatst…Blogfeestje 28 met co-host Roelina van Roelina.nlMy Profile

  • Hoi Fleur,
   Ja, die emmer water is een life-saver! Vooral om even zand uit de oogjes te vegen of als je handen onder het zand zitten. Zo hoef je niet eerst helemaal naar de zee te lopen om je handen af te spoelen.
CommentLuv badge