De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Whats in my bag – editie handbagage vliegtuig Zoë

handbagage vliegtuig

Wat is nu handig om mee te nemen in de handbagage voor je kind als je een vliegreis gaat maken. Omdat ik hier best veel vragen over krijg heb ik de tas van Zoë uitgelicht in een artikeltje. Wil je weten wat ik meeneem voor Zoë? Lees dan gauw verder!

Handbagage vliegtuig

Ik ga op reis en neem mee:..

sporttas hmEen tas.. Omdat ik nogal vaak alleen reis met Zoë, neem ik voor mezelf een rugzak mee en voor haar altijd een schoudertas (lichtgewicht sporttas van de H&M) mee. Ze kan namelijk nog niet al haar spulletjes in haar eigen rugzakje dragen. De handbagage tas voor Zoë weegt namelijk in totaal 5,5 kilo.

 

flightbook

Een Flightbook. Dit vluchtenboekje heb ik zelf voor Zoë gemaakt. Omdat het gewoon super leuk voor later is om terug te lezen. We geven het boekje aan het begin van de vlucht altijd aan de stewardess en zij overhandigd deze aan de piloot. De piloot zal er dan de exacte vluchtgegevens inzetten en soms nog een leuk stukje tekst. Ik schrijf aan het eind van de vlucht altijd hoe Zoë de vlucht heeft ervaren.. (pijn in de oortjes, moe, etc)

boekjes

Omdat de vluchten die wij nemen meestal rond de 4/4,5 uur zijn. Hebben we ook wat leesvoer. Deze boekjes verschillen telkens. Ik heb er een hoop op voorraad, zodat we kunnen afwisselen?. Er zit een krasblokje in, een kleurboekje, een verhalen/zoekboekje en een stickerboek met herbruikbare stickers (altijd handig)

tablet

Ook neem ik altijd een tablet mee. Hier zet ik een heleboel filmpjes en liedjes op. Hier is Zoë vaak wel een uurtje mee zoet. Wat ik nog wel zoek is een koptelefoon voor kinderen, waarbij ze niet zelf het geluid kunnen regelen (i.v.m. eventuele hoor beschadiging)

speelgoed

Dan zit er ook altijd nog een make-up tasje met speelgoed in de handbagage tas.

speelgoed

Hierin zit onder andere: een ballon/stuiterbal voor achter de douane (deze blaas ik op en zorgt voor een hoop speelplezier, zo raakt ze ook lekker moe van de gehele tijd achter de ballon aanrennen). 4 kleine autootjes, wat stickers, wat miniblokjes, een play-doh potje met wat vormpjes, mini kleurpotloodjes en een gummetje, een klein memory spel en een kwartet spelletje.

whats in my bag

Ik neem overal waar we gaan een reispotje mee. Zoals je misschien wel weet heb ik een smetvrees voor openbare wc’s. De meest rare capriolen haal ik uit om maar niks te hoeven aanraken. Ik vind het zo smerig!! Voor Zoë heb ik heel fijn een portable wc. Je doet hier gewoon een plastic tasje in (je hebt ook speciale zakjes – maar die vind ik te duur?) en dan kan ze haar behoefte doen. Nooit geen gezeur van dat er geen toilet in de buurt is. Even een beschut plekje opzoeken, potje uit de tas, ze doet haar ding en ik gooi het zakje netjes in de prullenbak.. Lekker makkelijk!

handbagage vliegtuig

Daarnaast kunnen er altijd ongelukjes gebeuren. Dus neem ik standaard twee complete setjes kleren mee. Een winterjas hebben we niet mee, deze neemt oma altijd mee naar de luchthaven.

snoepies

Drinken en lekkers mogen we natuurlijk ook niet vergeten. Het is natuurlijk altijd een feestje om op reis te mogen gaan dus nemen we lekkere snoepjes mee. Er moet ook veel gedronken worden, dus een flesje water en een pakje capri-sonne is geen overbodige luxe (ps. ik snoep natuurlijk gewoon mee hé?)

De lolly’s gebruik ik alleen voor het opstijgen en landen. Hierdoor moet ze veel sabbelen en dus veel slikken waardoor de druk in de oortjes afneemt. Wat ik nog steeds een keertje wil proberen zijn de Alpine – oorplugjes. Iemand hier ervaring mee ?

Wat je niet op de foto ziet, is fruit en een broodje/donut. Dit neem ik uiteraard ook? Want het eten in het vliegtuig is gewoonweg niet te betalen en meestal ook nog eens klef en vies..

aapjes

Het allerbelangrijkste in de tas zijn de aapjes. (ps ik weet niet waarom de achtergrond ineens een andere kleur heeft, iets met overbelichting??) Het rechteraapje is van mijzelf, deze heb ik al 33 jaar in mijn bezit. Nu heeft Zoë van mijn moeder precies hetzelfde aapje gekregen maar dan in een ‘nieuwere’ uitvoering. Wij hebben dus allebei dezelfde knuffelaap.

Ik ben benieuwd wat jullie altijd in de handbagage voor de kids hebben zitten? Missen jullie nog iets of heb je nog een goede tip. Dan lees ik het natuurlijk graag in de comments

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten, meer weten? Lees de disclaimer!

VOLG MIJ OOK VIA:

Mama, Reizen, What's in my bag | 6 reacties | 27 september 2017 |

Comments
CommentLuv badge