De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

What’s in my bag | editie handbagage vliegtuig Sylvia

handbagage vliegtuig

Vandaag weer eens een What’s in my bag artikel en dit keer laat ik jullie zien wat ik allemaal als handbagage meeneem voor in het vliegtuig. Niet helemaal zonder reden want vorige week vlogen Zoë en ik voor een paar dagen naar Nederland. Ben je benieuwd wat ik allemaal in mijn handbagage stop? Lees dan snel verder!

What’s in my bag | editie handbagage vliegtuig

Ik ga op reis en neem mee:..

berkeley black jack wolfskin

Allereerst natuurlijk mijn tas. Dit is een rugzak van Jack Wolfskin (Berkeley Black) Een heerlijk ruime tas (30 liter) waar je dus waanzinnig veel spullen in kan st(pr)oppen. De tas is zelf ontzettend licht, weegt nog minder dan een kilo en heeft een speciaal snuggle up systeem waardoor het gewicht over beide schouders wordt verdeeld.

handbagage

Ik vind het persoonlijk een hele fijne tas en vooral superhandig natuurlijk nu met de nieuwe regeltjes bij de diverse luchtvaartmaatschappijen. Waar je tegenwoordig voor je handbagage-trolley weer extra moet betalen om deze mee de cabine in te mogen nemen en anders moet laten inchecken.. Zo niet handig als je alleen maar met handbagage reist..


columbia silverridge petje

pet columbia

Aan het vasthoudringetje hangt altijd standaard mijn petje. Deze is op dit moment van het merk Columbia Ik moet bij zonneschijn altijd een petje dragen anders word het pigment in mijn gezicht donkerder (een kwaaltje wat ik helaas heb overgehouden aan mijn zwangerschap.

Het petje is gemaakt van sterk polyester wat betekend dat dit materiaal goed tegen een stootje kan en snel opdroogt. Tevens is het petje voorzien van de Omni-Shield® technologie om zweet en regenvlekken tegen te gaan. De groene kleur blijft dus echt mooi groen, wat ik bij mijn andere petjes niet had. Deze werden flets van kleur en zagen er na een tijdje gewoon niet meer uit. Het petje is afgewerkt met een bescherming tegen hoge UV-straling, wat natuurlijk weer erg handig is vanwege mijn pigmentvlekken.

Wat zit er allemaal in mijn rugzak?

Mijn handtas, deze zit in mijn rugzak. Dit aangezien je maar één stuk handbagage mee mag nemen. Lees hier wat er allemaal in mijn handtas zit: What’s in my bag – handtas Sylvia (ja, dit is altijd hetzelfde, alleen hoeveelheid troepjes kan verschillen en geen Pampers meer want Zoë is natuurlijk al een hele tijd zindelijk?)

Een lichtgewicht tasje. Hierin stop ik na de douane alle spulletjes die we tijdens het vliegen nodig hebben (de rugzak kan dan in het bagagecompartiment boven het hoofd). Zo heb je weer wat meer beenruimte.. In dit tasje stop ik altijd een mix van wat er in Zoë haar handbagage zit en mijn eigen handbagage. Denk hierbij aan: wat eten/snoepjes, drinken, spelletjes, zakdoekjes/natte doekjes, de potette plus (wc) van Zoë en een (voor)leesboek.

Omdat ik natuurlijk onderweg/tijdens de vakantie ook nog aan mijn blog wil werken moet ik ook mijn laptop, adapter en muis meenemen. Wat ik zo fijn vind aan deze rugzak is dat hij voorzien is van 2 DIN A4 hoofdvakken, ideaal dus om ook mijn laptop veilig in op te bergen. Hij kan dus tegen een stootje..
soxs

Sokken, ja sokken.. Ik vind het altijd heerlijk om mijn schoenen uit te doen tijdens het vliegen, ik loop thuis ook altijd op blote voeten. Dus wanneer het kan schop ik m’n schoenen of slippers uit. (En nee, mijn schoenen en voeten stinken niet, anders zou ik ze ook niet durven uittrekken?) Aangezien de temperatuur in het vliegtuig altijd maar raden is (de ene keer is het ijskoud en de andere keer is het sauna warm) heb ik altijd heerlijk warme sokken van Soxs mee (echte geitenwollen sokken dus).

Daarnaast zit er altijd maar dan ook altijd een setje kleding en ondergoed in mijn handbagage-tas (je weet natuurlijk nooit wanneer je koffer vermist raakt). I have been there.. en ik kan je vertellen dat, dat geen pretje is. Vooral niet als je pas na 4 dagen je koffer weer terugkrijgt.

Ook heb ik altijd een grote sjaal/poncho of lichtgewicht dekentje bij mij. Deze spuit ik vooraf altijd in met mijn lievelingsparfum. Zo ben ik heel slim beschermd tegen vieze luchtjes in het vliegtuig denk hierbij aan boeren/scheetjes van je medepassagiers.

De sjaal, poncho of het lichtgewicht dekentje kan ook gebruikt worden voor als het koud is in het vliegtuig. Is het niet koud maar wil je slapen, dan gebruik je het gewoon opgerold als kussentje.

Ik ben benieuwd wat jullie altijd in de handbagage hebben zitten? Missen jullie nog iets of heb je nog een goede tip. Dan lees ik het natuurlijk graag in de comments.

Heerlijke dag gewenst!?

Ook leuk om te lezen:

What’s in my bag – editie handbagage vliegtuig Zoë 

Vliegen met baby of kind? Lees hier de meest uitgebreide lijst met tips!

Ergernissen in het vliegtuig

Ik schreef deze review in opdracht van Etrias.nl. De rugzak en pet heb ik cadeau gekregen. Desondanks heb ik mijn eerlijke mening gegeven. Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Dit houdt in dat ik een kleine vergoeding ontvang als jullie via een van bovenstaande links iets aanschaffen. Als koper merk je daar niks van. Meer weten? Lees dan de disclaimer.

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge