De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

De wereld leren kennen! + Winactie (gesloten)

de wereld leren kennen

Reizen en nieuwe mooie plekken ontdekken, ik kan er echt geen genoeg van krijgen. De voorpret begint meestal al bij het uitzoeken van een nieuwe bestemming op een wereldkaart.

Onlangs werd ik benaderd door wereldkaarten.nl of ik interesse had om met hen een samenwerking aan te gaan. Ik mocht voor onszelf een mooie wereldkaart uitzoeken. In ruil daarvoor wilden zij graag dat ik een stukje voor hen schreef.. Omdat wij als familie zijnde best veel reizen zeg ik daar natuurlijk geen nee tegen en aangezien ik toch al een stukje over onze reiswensen in de concepten had staan leek het mij wel leuk om dit te combineren.

Een eigen huis hebben wij nog niet dus daarom hebben wij ervoor gekozen om de wereldkaarten op een poster af te laten drukken. Dit kunnen we makkelijk bewaren en zal weinig tot geen ruimte in beslag nemen.

Zodra we hopelijk binnen nu en 2 jaar ons eigen huis hebben dan zal de poster tevoorschijn komen en zullen wij deze op kurk plakken. Zo kunnen we dan door middel van diverse kleuren punaises of vlaggetjes laten zien welke bestemmingen we bezocht hebben of nog op onze verlanglijst staan. We willen 4 punaises gebruiken om onderstaande te markeren.

  • Waar we apart van elkaar geweest zijn,
  • Waar we samen geweest zijn voordat Zoë geboren werd,
  • Waar we als familie geweest zijn
  • Waar we nog heen willen.

Want hoe leuk is het om al je reizen vast te kunnen leggen en dit dagelijks in één opslag te kunnen zien en weer even weg te dromen naar de momenten van toen..

Welke plekjes hebben we al ontdekt en wat zijn onze reiswensen?

Omdat ik voor een grote touroperator heb gewerkt en Richard dit nog steeds doet hebben we al heel veel mooie plekjes op deze wereld mogen ontdekken.

Ik zal het even snel opsommen: Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote, Mallorca en Menorca, Costa del Sol, Kaapverdische eilanden (Boa Vista en Sal), Madeira, Tunesië, Djerba, Gambia.

Tussen het werken door zijn we nog op vakantie geweest naar: La Gomera, Fuerteventura, Gibraltar, Marokko, Cuba, Portugal, Engeland, Duitsland en België.

Omdat we nog lang niet klaar zijn met reizen zullen we dus ook regelmatig voor de wereldkaart gaan staan en wegdromen bij de reizen die we nog in de (nabije) toekomst willen/gaan maken! Op onze reiswensen lijst staan in ieder geval de volgende bestemmingen:

Frankrijk – Parijs en natuurlijk Disneyland, Italië – Rome en Venetië,  Spanje – Barcelona en Madrid, Griekenland -Athene,  Zweden – Stockholm. Dit zijn mooie bestemmingen om eens een keer in een stedentrip te doen. Lekker een weekendje of weekje weg. Dus dit zijn echt de bestemmingen voor ons in de nabije toekomst.

Mochten we nou veel geld hebben gespaard of een jackpot hebben gewonnen dan zou ik graag nog met mijn gezinnetje naar de volgende (ei)landen willen gaan.

Nieuw Zeeland, Australië, (Zuid) Afrika (big 5), Thailand, Japan, Amerika, Curaçao en Bonaire

Zoë en de wereld

Ook vind ik het belangrijk dat Zoë nu al een beetje leert waar wij wonen of verblijven en waar de rest van onze familie woont of verblijft. We zullen dus vaak met z’n tweetjes of drietjes voor de wereldkaart gaan staan en spelletjes spelen met vragen waar wij op dit moment zijn of waar de opa’s en oma’s wonen.

Met bijvoorbeeld een zoekplaatje wereldkaart voor kinderen kunnen wij de vragen ook uitbreiden met bepaalde zoekopdrachten. We willen Zoë graag door middel van het spelen van spelletjes met onder andere een wereldkaart haar zo nieuwsgierig maken dat ze ook het reisvirus op zal pikken en veel van de wereld gaat/wil zien.

Wij proberen haar nu in ieder geval op dit moment al vele en mooie tastbare ervaringen en herinneringen mee te geven.

Nog even wat kleine info over wereldkaarten.nl

Op de website van wereldkaarten.nl vindt je wel meer dan 50 verschillende wereldkaarten, denk hierbij aan historische kaarten, vrolijke kaarten voor de kinderkamer, trendy kaarten en kaarten die erg gedetailleerd zijn. De wereldkaarten kunnen op verschillende ondergronden gedrukt worden . Je kan kiezen voor hout, aluminium, canvas, kurk op plexiglas of als poster. Het is maar net van welke smaak je houdt en wat je budget is.

  • De prijzen zijn goed in verhouding met de kwaliteit/grootte. Je weet natuurlijk hoe groter de wereldkaart, hoe duurder ze worden. Maar dan nog, vallen de prijzen goed mee.

Winnen?

Zou je ook graag je herinneringen vast willen liggen en willen wegdromen bij het zien van een wereldkaart? Dan heb je geluk want ik mag een tegoed van 25 euro weggeven van wereldkaarten.nl. Zo kan je voor jezelf ook een mooie wereldkaart naar keuze uitzoeken.

Wat moet je doen om kans te maken.  

Een reactie achter laten onder dit artikel met welk(e) land(en) jij nog graag in de toekomst wilt bezoeken plus de reden waarom en meld je aan voor de nieuwsbrief van Alovelyadventure, (mocht je dit nog niet al gedaan hebben).

Niet verplicht maar ik zou het wel reuze waarderen als je mij gaat volgen op één of meerdere Social Media kanalen. En dan niet gelijk ontvolgen als de winactie is afgelopen hé ?

Deze winactie sluit volgende week woensdag 26 april om 12.00. De winna(a)r(es) zal ik via een e-mail contacteren zorg er dus voor dat je wel een geldig email-adres achterlaat zodat ik je kan bereiken. Veel succes!

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie, Reizen, Reviews | 23 reacties | 19 april 2017 |

Comments
CommentLuv badge