De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Update persoonlijke en blogdoelen 2017

paperclips etc

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met doelstellingen die ik dit jaar wil gaan behalen. Nu zitten we inmiddels al weer in de maand April. De tijd gaat vliegensvlug voorbij. Graag wil ik jullie weer een update geven met hoe er het nu voor staat met mijn persoonlijke & blog doelen. Moeten jullie mij een zogenoemde virtuele schop onder mijn kont geven of valt het allemaal wel mee.

Laten we eens gaan kijken hoe het er met de doelen voorstaat:

Persoonlijke doelen

 1. Fit worden en aan mijn lichaamshouding werken.

Geheel Januari en de helft van Februari gingen geweldig ik zat helemaal in het ritme van de oefeningen en het ging me best redelijk af. Toen werd ik ongesteld en kreeg ik ontzettende buikkrampen en heb ik een week niet gesport. Daarna wilde ik het weer oppakken maar toen kreeg ik erge last van mijn schouders en rug en leek het mij niet verstandig om weer te beginnen. Afgelopen maandag ben ik weer opnieuw begonnen BBG 1.0.

Niet helemaal gelukt, maar ik doe mijn best.

 1. Nieuwe kleding

De uitverkoop is helaas nog niet afgelopen dus de nieuwe collectie ligt nog niet volop in de winkels. Ik wacht het even af. Ik heb in ieder geval een lijstje gemaakt met wat ik allemaal graag zou willen kopen.

 1. 6 boeken lezen

1 Marian Keys met de titel The woman who stole my life. Gelezen!

1 boek uit nog 5 te gaan.

 1. Naar de kapper en een heerlijke massage

Ik ben in februari naar de kapper geweest, een massage heb ik nog niet gehad.

 1. Ehbo cursus voor baby’s en kinderen volgen

Ben begonnen met de theorie maar heb nog niet alle hoofdstukken doorlopen. Dus ik ben er op dit moment nog mee bezig.  *niet gesponsord

 1. Elke maand twee knutsels of baksels van Pinterest maken met mijn dochtertje

Dit gaat heel goed, we maken nog steeds elke week een lekkere taart, cupcakes of andere lekkere dingetjes. Ik heb een aantal leuke voorbeelden van knutsels van Pinterest afgehaald. De eerste hebben we inmiddels gemaakt.

gedicht met kusjes

 1. Zoë zindelijk maken

1 dag nadat mijn vorige update online is gekomen, was Zoë helemaal zindelijk. Zowel overdag als snachts. Een hele trotse mama hier.

 1. Zoë opgeven voor de peuterspeelzaal en/of dansles

Nee, we hebben heel veel in de speeltuin gespeeld met andere kindjes. Helaas zijn het wel allemaal toeristen, dus echte vriendjes kan ze nog niet maken.

 1. Babyalbum Zoë afmaken

Afgelopen maand niet aan toe gekomen.

Blogdoelen

Ik ben natuurlijk pas net met mijn blog begonnen dus ik moet nog veel leren. Dit jaar wil ik me vooral focussen op:

 1. Aan mijn grammatica werken

Ik geef het eerlijk toe ik maak nog steeds grammaticale fouten. Ik vind het gewoon heel erg moeilijk, als ik iets niet weet probeer ik het wel op te zoeken. Op de één of andere manier blijft het gewoon niet hangen. Dit blijft gewoon echt een puntje voor mij!

 1. WordPress en Google analytics onder de knie krijgen

Inmiddels ben ik mij erg gaan verdiepen in Google Analytics. Ik heb ook een soort van statistieken lijstje gemaakt die ik wekelijks/maandelijks aan het invullen ben.

 1. Blogplanning en vooruit schrijven

Op dit moment schrijf ik 3 blogs per week. Uiteindelijk moeten dit er 6 gaan worden. Ik zit bomvol met leuke ideeën maar ik heb gewoon te weinig tijd. Hopelijk als Zoë straks een paar uurtjes in de week naar de peuterspeelzaal gaat kan ik beginnen met het uitwerken van mijn ideeën.

 1. Een nieuwe profiel foto

Helaas nog niet aan toe gekomen.

 1. Winacties organiseren

Ergens deze maand komt mijn eerste winactie online. Ik vindt het zelf onwijs goed bij mij en mijn blog passen. Dus stay tuned!

15. Actiever worden op Social Media

Instagram begin ik steeds leuker te vinden en ik zie ook dat mijn volgers groeien. Er zitten zulke leuke mensen tussen. Facebook vind ik erg lastig. Ik heb er weinig tijd voor en snap het ook allemaal niet zo goed. Ik ben in ieder geval wel mijn blog al aan het promoten in de diverse groepen. Hopelijk komen daar nog een aantal leuke volgers uit. Als er iemand nog tips heeft dan hoor ik het natuurlijk graag.

Volgen jullie mij al op Social Media? Ik zou het erg leuk vinden als je mij zou toevoegen?

je kunt mij volgen op   Bloglovin   Twitter   Facebook  en  Instagram

 1. Eerste video/vlog opnemen

Dit staat gepland voor de tweede helft van 2017.

Ik ben redelijk bezig met het realiseren van mijn gemaakte doelen. Dus die zogenoemde virtuele schop is wat mij betreft (nog steeds) niet nodig.

Hebben jullie ook (blog)doelen voor 2017 gemaakt? Zoja zijn jullie al bezig met het realiseren hiervan? Ik zie graag de reactie in de comments tegemoet. 

Fijne dag allemaal!

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Het zijn best veel doelen! Word je er niet door overweldigd? Wel fijn dat je er al een aantal hebt gehaald. Afstrepen is heerlijk!

 • Wow, dat is een lange to do list haha! Hopelijk lukt alles! Was leuk om te lezen :). X

 • Zo leuk om een update te lezen over je doelen! Wat knap ook dat je al zoveel doelen hebt gehaald. Succes met de dingen waar je nog niet aan toe gekomen bent 🙂

  En 6 artikelen per week is wel veel hoor! Als je echt veel artikelen wilt schrijven, dan denk ik dat 5 per week een mooi doel is. Zelf heb ik inspiratie genoeg voor 4 artikelen per week, maar daar heb ik (naast school & werk) geen tijd voor. Voor m’n eigen blog vind ik 3 artikelen per week dus meer dan genoeg 🙂 Ik kies dus meestal de interessantste artikelen uit (want kwaliteit gaat voor kwantiteit) en daarnaast plan ik andere leuke artikelen gewoon voor een week later in.
  Eva onlangs geplaatst…Wat moet je absoluut zien of doen als je in Rome bent?My Profile

  • Hoi Eva,
   Thanks voor het meedenken. Ik denk ook dat ik het elke keer moet uitbreiden met een blog extra in de week. Zo kan ik zelf inschatten of het lukt of niet. Ik zal zeker je blog eens bezoeken ben eg benieuwd?

 • Ik zie bij jou geen taalfoutjes. Ze vallen mij niet op en ik ben kritisch. Leuk dat je een vlog gaat maken zeg! Spannend in het begin maar geweldig om te doen. Mijn doel is groeien, groeien, groeien!

  • Wat lief van je?. Ja, ik denk dat ik vloggen ook wel heel leuk ga vinden. Eerst maar eens mijn blog goed op poten zetten. Leuk dat je wil groeien met je blog. Het is je gegund, want je
   doet het hartstikke leuk ?

 • Goede lijst met doelen ?. Mijn (blog)doelen zijn zoveel mogelijk lezers te verblijden met mijn verhalen.
  Frank onlangs geplaatst…Een PapadagMy Profile
CommentLuv badge