De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Update: Persoonlijke & blogdoelen 2018


update persoonlijke en blogdoelen 2018

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met doelstellingen die ik dit jaar wil gaan behalen. We zijn alweer in de maand oktober aanbeland en dat betekend dat ik nog maar een paar maanden (3!!) te gaan heb. Dus vandaag ga ik wederom met mijn digitale billen bloot..

Ga ik mijn voorgenomen doelen voor 2018 halen of moeten jullie mij een zogenoemde virtuele schop onder mijn kont geven.. Laten we eens gaan kijken hoe het er met de doelen voorstaat:

Persoonlijke & Blogdoelen 2018

Persoonlijke doelen

Een goede balans vinden tussen online en offline
Een balans vinden tussen het on en offline leven is mij vanaf juni tot nu toe wel redelijk gelukt. Ik probeer namelijk zoveel mogelijk online te doen als Zoë op school zit. Als ze van school komt, dan is het tijd voor even het huis snel aan kant maken, boodschappen doen en natuurlijk lekker spelen en aandacht geven aan Zoë en Muis. Zodra Zoë op bed ligt dan pak ik meestal wel weer mijn laptop en telefoon erbij. Mits Richard thuis is en niet hoeft te werken, want dan hebben we afgesproken dat we een filmavond houden of gewoon lekker even bijkletsen. Want dat doen we ook veel te weinig.

Een weekendje weg /stedentrip met Richard en Zoë maken
Nog niet gelukt máár staat nog wel steeds op de planning. De vakantie naar Nederland is voor November alweer ingeboekt en als het goed is heeft Richard daarna ook nog een 3 weken vrij. We zullen dan kijken voor een weekendje weg. Denk dan aan vrijdagmiddag/avond weg en zondagavond weer thuis. Langer kan en wil ik ook niet want ik wil niet dat Muis zo lang alleen is. Daarbij moet Zoë ook gewoon naar school en heb ik gewoon Spaanse les.. We zitten in ieder geval te kijken naar een leuke Spaanse stad waar we met de auto naar toe kunnen rijden. Ik kijk er in ieder geval echt naar uit om even lekker wat family time te hebben met ons eigen gezinnetje.

Een nieuwe telefoon kopen/krijgen?
Ja! Van Richard heb ik een tijdje geleden een hele mooie Samsung A5 telefoon gekregen. Ik ben er nog steeds onwijs blij me!

Fit worden en aan mijn lichaamshouding werken
Ik probeer weer elke dag netjes mijn 10.000 stappen te halen. Als ik het net niet heb gered, loop ik meestal wat in huis via YouTube ‘Leslie Sansone’s walk at home’ Ik vind dit oprecht een heerlijke methode om toch nog aan mijn 10.000 stappen te komen. Ook doe je er een aantal oefeningen bij dus het is gelijk een soort thuis workout.

Ook doe ik nog 2x in de week met Zoe aan kinderyoga (Cosmic kids Yoga, ook via youtube). Echt zo ontzettend leuk om te doen. Ondanks dat het voor kinderen is, vind ik het soms behoorlijk pittige oefeningen waardoor ik de volgende dag best wel mijn spieren voel haha.. Tja je bent een stijve hark of niet!

Daarnaast ben ik het een en ander nog aan het uitzoeken om te beginnen met hardlopen. De schoenen die ik heel graag wilde hebben, zaten totaal niet lekker dus ik ben nu op zoek naar iets anders. De apps van runkeeper en 5k runner staan ook al op mijn telefoon, dus nu nog de juiste motivatie en goede schoenen zoeken en dan kan ik beginnen.

Een make-over
Een make-over? Ja, je leest het goed. Ik zou heel graag eens door een professioneel iemand onder handen genomen willen worden. Denk aan haartjes, make-up, kleding advies.. gewoon de hele reutemeteut..
Ik heb mij opgegeven bij een aantal tijdschriften voor een make-over, maar helaas ben ik (nog steeds) niet uitgekozen haha..

Ik ben totaal niet bezig geweest met dit puntje, wat ik eigenlijk wel zou moeten. Want je wordt natuurlijk alleen een betere versie van jezelf als je goed in je vel zit. Dus ik moet nog even aan de bak!

Tatoeage laten zetten
Ik heb een aantal mooie ontwerpen gezien maar het is het net niet.. Omdat een tattoo natuurlijk voor eeuwig (nu tegenwoordig niet meer met laseren) op je lijf staat. Wil ik wel echt een ontwerp waar ik zelf ook heel erg blij mee ben. (want ik ben namelijk niet van plan om het te laten laseren, in verband met de speciale betekenis). Eigenlijk zou ik eens bij een goede tattoo artist moeten binnenstappen en wellicht iets moeten laten tekenen met de ontwerpen die ik al heb liggen.

Ook dit puntje staat nog op mijn lijstje. Het liefst wil ik gewoon bij een goede NL tattooartist naar binnen stappen en een tekening laten maken. Voorlopig zitten we nog even in Spanje, dus komt op de to-do list zodra we in NL zijn.

Blogdoelen

Professionele photoshoot voor blog (profielfoto ed.)
Mijn (blog) vriendinnetje Essma heeft natuurlijk al een aantal hele mooie foto’s van mij gemaakt toen ik haar zag bij het blogger by nature event. Maar ik zou toch nog wel meer mooie persoonlijke foto’s voor mijn blog willen, waarop men ziet dat ik aan het werk ben etc. Dus staat weer op mijn lijstje genoteerd. Heeft voor mij niet heel veel haast.. maar toch leuk als het gedaan kan worden.

Aan mijn eigen foto skills werken
Ik vind het onwijs leuk om foto’s te maken. Op dit moment maak ik erg veel foto’s met mijn telefoon maar probeer ook veel foto’s te maken met mijn camera (Sony DSC-WX350 al een oudje, maar werkt op dit moment prima). Ik vind het steeds leuke om bepaalde dingen te fotograferen. Ook voor de samenwerkingen met mijn blog, vind ik dat er oprecht vooruitgang in zit. Dus misschien voor volgend jaar een spoedcursusje inplannen

Beginnen met vloggen
Gaf ik in juni nog aan dat dit voorlopig nog niet gaat gebeuren, ben ik ondertussen al heel wat tutorials verder. Ik ga as zaterdag de canon g7x mark ii kopen met wat handige accessoires en dan wil ik hopelijk in November gaan beginnen. Ik ben alleen nog op zoek naar iemand die een leuke banner voor YouTube kan maken en iemand die een speciale intro kan maken.. dus mocht je iemand weten die dit niet al te duur kan doen. Let me know!

Uitbreiden naar 4 geschreven artikelen en één vlog per week
Zoë zit inmiddels op school, dus ik heb/had wat meer tijd om te artikelen te schrijven. Echter ben ik net begonnen met een Spaanse cursus dus de extra tijd die ik had moet ik nu delen tussen het schrijven van artikelen en mijn huiswerk Spaans. Ik denk dat het voorlopig bij drie artikelen blijft en straks in November met een vlog erbij..

Blogger by Nature event bijwonen op 2 juni
Ja, een puntje wat ik kan afstrepen. Ik vond het zelfs zo leuk dat ik ook al een ticket heb geboekt voor het volgende event! Whoepie nu al weer zin in!

Verhogen van mijn PA / DA
Dit puntje mag ik ook afstrepen. Alhoewel het altijd hoger en beter kan natuurlijk. Voor nu neem ik genoegen met hetgeen wat ik heb. Ik heb hierdoor ook al heel veel mooie samenwerkingen mogen doen. Dus ik hoop dat dit zo blijft!

Meer persoonlijk gaan (v)bloggen
Ik wil vanaf nu elke 2 weken een kletspraatje inplannen en jullie echt gaan meenemen in mijn avontuur als thuisblijfmama in het buitenland. Ik ga schrijven over het wat en hoe bij de Spaanse/internationale school van Zoë, mijn Spaanse cursus, contacten leggen in het buitenland, dromen over onze toekomst en nog heel veel meer.

Ik heb nog een lange weg te gaan om al mijn doelen voor dit jaar te bereiken. (het is natuurlijk ook geen ramp als het niet lukt) Maar het voelt gewoon heel goed als je bepaalde punten mag en kan doorstrepen.

Hoe staat het met jullie doelen? Heb je ze überhaupt gemaakt en mag je al wat afstrepen? Ik ben erg benieuwd en lees het heel graag in de comments.

Heerlijke dag gewenst!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie, Persoonlijk | 2 reacties | 5 oktober 2018 |

Comments
CommentLuv badge