De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Update: Persoonlijke & Blogdoelen 2017

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met doelstellingen die ik dit jaar wil gaan behalen. Nu zijn we inmiddels al weer een maand verder en wil ik jullie  graag een update geven met hoe er het nu voor staat met mijn persoonlijke & blog doelen voorstaat. Moeten jullie mij een zogenoemde virtuele schop onder mijn kont geven of valt het allemaal wel mee.

Laten we gaan kijken hoe het er met de doelen voorstaat:

Persoonlijke doelen

 1. Fit worden en aan mijn lichaamshouding werken.

Geheel Januari en de helft van Februari gingen geweldig ik zat helemaal in het ritme van de oefeningen en het ging me best redelijk af. Toen werd ik ongesteld en kreeg ik ontzettende buikkrampen en heb ik een week niet gesport. Daarna wilde ik het weer oppakken maar toen kreeg ik erge last van mijn schouders en rug en leek het mij niet verstandig om weer te beginnen. Afgelopen maandag ben ik weer opnieuw begonnen BBG 1.0.

Niet helemaal gelukt, maar ik doe mijn best.

 1. Nieuwe kleding

De uitverkoop is helaas nog niet afgelopen dus de nieuwe collectie ligt nog niet vol op in de winkels. Ik wacht het even af. Ik heb in ieder geval een lijstje gemaakt met wat ik allemaal graag zou willen kopen.

 1. 6 boeken lezen

Ik ben begonnen in een boek van Marian Keys met de titel The woman who stole my life. Ik vind het heerlijk om te lezen. Dus ja eindelijk weer begonnen. Ja ik lees mijn boeken het liefst in het Engels. Dit doe ik vanaf de middelbare school dus ik weet eigelijk ook niet meer beter. Tenzij het een heel goed Nederlands boek ik dan natuurlijk in het Nederlands

 1. Naar de kapper en een heerlijke massage

Ja ik ben naar de kapper geweest. Ik heb alleen mijn haar laten knippen. Helaas was ik niet super tevreden over het resultaat want ik wilde geen laagjes. Ik wil het supergraag nog laten kleuren maar dit doe ik liever in Nederland of ik moet hier een professionele kapsalon vinden.

Een massage heb ik nog niet gehad.

 1. Ehbo cursus voor baby’s en kinderen volgen

Ingeschreven voor de cursus en begonnen met de theoriecursus. Hoofdstuk 1 heb ik inmiddels af en ben nu met het 2e hoofdstuk bezig. *niet gesponserd

 1. Elke maand twee knutsels of baksels van Pinterest maken met mijn dochtertje

Dit gaat heel goed, we maken nog steeds elke week een lekkere taart, cupcakes of andere lekkere dingetjes. Ik heb een aantal leuke knutsels van Pinterest afgehaald en daar wil in in Maart mee aan de slag.

 1. Zoë zindelijk maken

Dit gaat heel goed. Ze doet gelukkig al heel graag een plasje op de pot. Een poep daarentegen nog niet heel graag maar we wachten geduldig af.

 1. Zoë opgeven voor de peuterspeelzaal en/of dansles

Deze maand zal Zoë weer twee ochtendjes naar de peuterspeelzaal gaan. Ook heb ik geïnformeerd naar een clubjes hier in de buurt. Het schijnt dat wij vlakbij ons huis een soort van buurtcentrum hebben. Hier worden verschillende lessen gegeven. Voor kinderen is dit Yoga, Ballet of Muziekles. Helaas was het buurtcentrum dicht ivm vakantie dus hopelijk is het vanaf 2 jaar. Dat zou superleuk zijn!

 1. Babyalbum Zoë afmaken

Afgelopen maand niet aan toe gekomen.

Blogdoelen

Ik ben natuurlijk pas net met mijn blog begonnen dus ik moet nog veel leren. Dit jaar wil ik me vooral focussen op:

 1. Aan mijn grammatica werken

Ik geef het eerlijk toe ik maak nog steeds grammaticale fouten. Ik vind het gewoon heel erg moeilijk, als ik iets niet weet probeer ik het wel op te zoeken. Op de één of andere manier blijft het gewoon niet hangen.

 1. WordPress en Google analytics onder de knie krijgen

Ik ben ben weer wat wijzer geworden mbt wordpress Google analytics heb ik nog niets mee gedaan.

 1. Blogplanning en vooruit schrijven

Op dit moment schrijf ik 3 blogs per week. Uiteindelijk moeten dit er 6 gaan worden. Ik zit bomvol met leuke ideeën maar ik heb gewoon te weinig tijd. Hopelijk als Zoë straks een paar uurtjes in de week naar de peuterspeelzaal gaat kan ik beginnen met het uitwerken van mijn ideeën. Omdat Richard een aantal dagen in Mallorca zat voor een training. Heb ik al een klein beetje vooruit kunnen werken. Nog niet genoeg voor meerdere artikelen per week maar voor nu is het oke.

 1. Een nieuwe profiel foto

Mijn haartjes zijn gedaan en binnenkort ga ik nieuwe foto’s laten maken. Hopelijk zit er eentje bij die ik op mijn blog wil en kan gebruiken.

 1. Winacties organiseren

Nee dit valt eigenlijk samen met het bovenstaande puntje. Te weinig tijd.

15. Actiever worden op Social Media

Bijna elke dag heb ik één of meerdere foto’s op Instagram geplaatst. Het ritme begint er nu een beetje in te sluipen. Aankomende maand wil ik me gaan focussen op Facebook en dan met name ook het promoten van mijn blog.

 1. Eerste video/vlog opnemen

Dit staat gepland voor de tweede helft van 2017.

Ik ben redelijk bezig met het realiseren van mijn gemaakte doelen. Dus die zogenoemde virtuele schop is wat mij betreft (nog steeds) niet nodig.

Hebben jullie ook (blog)doelen voor 2017 gemaakt? Zoja zijn jullie al bezig met het realiseren hiervan? Ik zie graag de reactie in de comments tegemoet. 

Fijne dag allemaal!

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge