De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Update: persoonlijke & blogdoelen 2017

paperclips etc

Aan het begin van vorig jaar maakte ik een lijst met doelstellingen die ik dat jaar wilde gaan behalen. Nu is het jaar 2017 alweer even voorbij. Dus ga ik met mijn figuurlijke billen bloot.. Heb ik mijn gemaakte doelstellingen gehaald of.. ?

Persoonlijke & Blogdoelen 2017

Persoonlijke doelen

1. Fit worden en aan mijn lichaamshouding werken

Redelijk gelukt. Ik begon dit jaar met oefeningen van Kayla Itsines. Echter bleek dit voor mij veel te zwaar om thuis vol te houden. Ook kreeg ik enorm last van mijn rug waardoor sommige oefeningen gewoonweg niet uit te voeren waren. Ik ben daarom minimaal 4 keer per week minstens 1,5 a 2 uur gaan wandelen. Dit vond ik een heerlijke bezigheid. Om ook mijn rug wat sterker te maken ben ik gaan planken. (eerlijk gezegd merk ik nog niet heel veel verschil). Daarnaast ben ik ongeveer 3 maand geleden met Zoë 1x per week via YouTube kinderyoga gaan doen. Dit vinden wij beiden erg leuk om te doen. De laatste 3 weken van het jaar kwam de klad er weer in, dit had alles te maken met de verhuizing naar Portugal die helaas niet doorging.

2. Nieuwe kleding voor mezelf kopen

Gelukt! Mijn kledingkast is nog steeds niet goed gevuld maar het begin is gemaakt. Ik heb een aantal sport gerelateerde kleding gekocht, bikini’s, vesten, broeken. Dus ja eindelijk eens een keer voor mezelf gewinkeld.

3. 6 boeken lezen

Marian Keys – The woman who stole my life Gelezen!
Trisha Ashley – A leap of faith Gelezen!
Miranda Dickinson – Take a look at me now Gelezen!
Rudolf Vrba – Ik ontsnapte uit Auschwitz Gelezen!
Annic van Wonderen – Masterclass ondernemen Gelezen!
EHBO voor baby’s en kinderen, Gelezen!
ANWB reisgids Lissabon, Gelezen!
ANWB reisgids Algarve, Gelezen!
Jennifer Crusie – Lieg tegen mij & Laat mij maar even, gelezen!

Zoals je kan zien zit ik over de 6 boeken heen, dus ja! Deze doelstelling is gehaald! Al heb ik nu niks aan de kennis die ik heb opgedaan in de boekjes over Lissabon en de Algarve.. haha

4. Naar de kapper, een heerlijke massage

Naar de kapper is gelukt, al kan ik eerlijk gezegd nu wel weer een knipbeurt gebruiken haha. Een heerlijke massage zat er dit jaar niet in. De centjes waren gewoonweg op.

5. Ehbo cursus voor baby’s en kinderen, Theorie – Praktijk

Hier zat ik het hele jaar enorm tegen aan te hikken. Uiteindelijk ben ik gewoon begonnen (want tja anders zonde van het geld) en het heeft mij wel wat bloed, zweet en tranen gekost. Maar.. het is mij gelukt en ik ben in bezit van beide certificaten. Nu maar hopen dat ik het nooit nodig zal hebben.

ehbo

 

ehbo praktijk certificaat

6. Elke maand twee knutsels of baksels van Pinterest maken met mijn dochtertje

De eerste 7 maanden van het jaar hebben we (bijna) iedere week wel wat gekliederd in de keuken. We hebben echt enorm veel lol gehad. Na 7 maanden hadden we eigenlijk genoeg van alle taartjes, cakes en andere lekkernijen dat we begonnen zijn met knutselen. Lees knippen, plakken, kleuren, stickeren. Zoë vindt het enorm leuk om in de keuken te helpen, dus ze helpt nog wel met het bereiden van het avondeten.

7. Zoë zindelijk maken

Na 3 dagen proberen en oefenen was Zoë in juni zindelijk.

8. Zoë opgeven voor de peuterspeelzaal en/of dansles

Helaas is de peuterspeelzaal niet gelukt. Telkens tranen met tuiten, soms tot het ophalen aan toe. Dus hebben we dit  uitgesteld naar einde van het jaar. Echter toen kwam de ene vakantie na de andere vakantie. Dat het niet gelukt is om Zoë naar de peuterspeelzaal te brengen. Na heel veel speurwerk ben ik bij wat leuke klasjes terecht gekomen (gym, dansles) echter was de minimum leeftijd 4 jaar. Dus helaas ging dat feest ook niet door. De aankomende weken zal Zoë ook nog gewoon lekker thuis blijven. Zodra we op de volgende bestemming zitten, zullen we gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.

9. Babyalbum Zoë afmaken

Ook dit project heeft mij veel bloed, zweet en tranen gekost. Uiteindelijk ben ik er gewoon een aantal middagen/avonden voor gaan zitten en is het mij uiteindelijk gelukt.


Blogdoelen

Ik ben natuurlijk in januari 2017 met mijn blog begonnen dus ik heb enorm veel moeten leren en uitvogelen. Afgelopen jaar heb ik mij vooral willen focussen op:

1. Aan mijn grammatica werken

Ik let enorm veel op mijn grammatica maar zal desondanks toch nog hier en daar wat foutjes maken. Tja, je kan niet alles in het leven perfect doen. Toch??

2. WordPress en Google analytics onder de knie krijgen

Hier heb ik ook een aantal avondjes voor gezeten en het gaat naar mijn idee goed. Ik zal natuurlijk regelmatig moeten bijlezen aangezien je jezelf altijd moeten blijven ontwikkelen.

3. Blogplanning en vooruit schrijven

Het hele jaar door hebben er netjes 3x per week artikelen online gestaan. Helaas kon ik dit vanwege omstandigheden in december niet waarmaken. Dus ja en nee..

4. Een nieuwe profiel foto

Er hebben een aantal foto’s online gestaan. Nu ben ik mijn foto ook weer een beetje zat, dus hopelijk komt er snel weer een nieuwe profielfoto op te staan.

5. Winacties organiseren

Ik heb één winactie mogen organiseren en vond het erg leuk om te doen.

6. Actiever worden op Social Media

Ik ben van 0 volgers op Instagram naar 780 volgers gegaan. Ik probeerde minimaal één foto per dag te uploaden. Dit is wat mij betreft redelijk goed gelukt. Op Facebook heb ik wel actief mijn blog gepromoot en af en toe eens iets anders leuk. Hier kan zeker nog verbetering in komen.

7. Eerste video/vlog opnemen

Ik had besloten dat ik afgelopen jaar niet meer ging vloggen. Al mijn aandacht heb ik besteed aan mijn blog. Hopelijk kan ik dit jaar er wel mee beginnen. Want het lijkt mij ontzettend leuk om te doen.

Ondanks dat ik een aantal doelen heb doorgeschoven naar 2018 ben ik trots op mezelf. Ja, af en toe mag je, jezelf best een schouderklopje geven haha!

Op dit moment ben ik bezig met een persoonlijke & blogdoelen lijst voor 2018. Want ik merk dat als ik het online zet en deel, de doelen eigenlijk wat makkelijker te behalen zijn. Dit natuurlijk omdat je een soort van stok achter de deur hebt. Voor mij is die stok achter de deur echt nodig, ander lig ik namelijk elke avond lekker op de bank te netflixen haha.

Hebben jullie je gemaakte doelen (persoonlijk/blog) van 2017 gehaald? Of doen jullie er niet aan..? Ik ben erg benieuwd en lees het graag in de comments.?

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten, meer weten? Lees dan de disclaimer

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie, Persoonlijk | 6 reacties | 11 januari 2018 |

Comments
CommentLuv badge