De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Update: persoonlijke & blogdoelen 2017

paperclips etc

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met doelstellingen die ik dit jaar wil gaan behalen. Nu zitten we inmiddels alweer in de tweede helft van 2017 en de tijd blijft maar vliegensvlug voorbij razen.

Graag wil ik jullie weer een update geven met hoe er het nu voor staat met mijn persoonlijke & blog doelen. Moeten jullie mij een zogenoemde virtuele schop onder mijn kont geven of valt het nog steeds allemaal wel mee. Laten we eens gaan kijken hoe het er met de doelen voorstaat:

Persoonlijke doelen

1. Fit worden en aan mijn lichaamshouding werken
2. Nieuwe kleding voor mezelf kopen
3. 6 boeken lezen
4. Naar de kapper, een heerlijke massage
5. Ehbo cursus voor baby’s en kinderen afmaken
6. Elke maand twee knutsels of baksels van Pinterest maken met mijn dochtertje
7. Zoë zindelijk maken
8. Zoë opgeven voor de peuterspeelzaal en/of dansles
9. Babyalbum Zoë afmaken

Persoonlijke doelen met uitleg

1.Fit worden en aan mijn lichaamshouding werken.
Ik wandel veel en doe elke dag plank oefeningen. Touwtje springen wilde ik mee beginnen maar helaas niet gelukt.

springtouw

2. Nieuwe kleding
Inmiddels staat de teller op een nieuw sport outfitje (broek en bh), een 4 korte spijkerbroekje-shortje, 5 shirtjes, een tuniekje voor naar het strand en een bikini. Ja ik ben geslaagd, nu alvast opzoek naar kleding voor als we naar NL gaan. haha

3. 6 boeken lezen
Marian Keys met de titel The woman who stole my life. Gelezen!
Trisha Ashley met de titel A leap of faith. Gelezen!
Miranda Dickinson met de titel, Take a look at me now. Gelezen!

gelezen boeken

Vorige maand heb ik het boek ‘Ik ontsnapte uit auschwitz’ gekocht via bol.com. Iedereen heeft het erover om lekker digitaal te lezen dus dat wil ik ook wel eens uitproberen. Ik ben hier helaas nog niet aan begonnen. (afgelopen maand heerlijk wat tijdschriften gelezen)

Mochten jullie trouwens nog een leuke boekentip hebben, laat het me dan even weten in de reacties. Alvast bedankt! ps ik kan niet tegen thrillers want dan slaap ik niet. Ik vind chicklits en waargebeurde verhalen erg fijn om te lezen

4. Een heerlijke massage
Een massage heb ik helaas nog steeds niet gehad.

5. Ehbo cursus voor baby’s en kinderen volgen
Deze maand weer helemaal niks mee gedaan. Dikke Shame on me.

8. Zoë opgeven voor de peuterspeelzaal en/of dansles
We hebben besloten om Zoë na de zomervakantie naar de internationale school te brengen. Dit zal in het begin een ochtendje in de week zijn wat we later ‘als ze het naar haar zin heeft’ uitbreiden naar misschien een dag of anderhalve dag in de week.

Blogdoelen

Ik ben natuurlijk pas net met mijn blog begonnen dus ik moet nog veel leren. Dit jaar wil ik me vooral focussen op:
1. Aan mijn grammatica werken
2. WordPress en Google analytics onder de knie krijgen
3. Blogplanning en vooruit schrijven
4. Een nieuwe profiel foto
5. Winacties organiseren
6. Actiever worden op Social Media
7. Eerste video/vlog opnemen – Ik heb besloten dat ik dit jaar niet ga proberen te vloggen. Dit schuif ik door naar volgend jaar.

Blogdoelen met uitleg

1. Aan mijn grammatica werken
Ik geef het eerlijk toe ik maak nog steeds grammaticale fouten. Ik vind het gewoon heel erg moeilijk, als ik iets niet weet probeer ik het wel op te zoeken. Op de een of andere manier blijft het gewoon niet hangen. Dit blijft gewoon echt een puntje voor mij!

7.  Eerste video/vlog opnemen
Ik heb besloten dat ik dit jaar niet ga proberen te vloggen. Dit schuif ik door naar volgend jaar.

Ik ben nog steeds redelijk bezig met het realiseren van mijn gemaakte doelen. Dus die zogenoemde virtuele schop is wat mij betreft (nog steeds) niet nodig.

Mijn focus voor de maand augustus is om sowieso de theorie voor EHBO voor kinderen te halen. Richard is toch 2 dagen weg voor een training, dus hopelijk kan ik het in de avonduren doen als Zoë slaapt.

Hebben jullie ook (blog)doelen voor 2017 gemaakt? Zo ja zijn jullie al bezig met het realiseren hiervan? Ik zie graag de reactie in de comments tegemoet.

Dit artikel kan affiliatie links bevatten, meer weten lees dan de disclaimer!

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie, Persoonlijk | 28 reacties | 2 augustus 2017 |

Comments

 • Mooie doelen! Zelf ben ik een jaar geleden digitaal gaan lezen. Ideaal, want als ik op.l vakantie ga hoef ik niet meer 5boeken mee te sjouwen. Ohh het lijkt me zo leuk als je gaat vloggen. Ik vind het altijd erg leuk om iemand live te zien. Enne..je bent goed bezig met fit worden hoor!
  Aneta onlangs geplaatst…Je kind zindelijk maken | Hoe werkt dat?My Profile

  • Hoi Aneta,
   Dankjewel! Ja vloggen wil ik ook heel graag maar heb tegen mezelf gezegd eerst moet mijn blog goed op orde zijn voordat ik met iets nieuws begin. Ik ben niet zo van het half/half haha. Dus straks als mijn vriend in November 6 weken vrij heeft dan heb ik wat meer speling, ga ik alles goed voorbereiden/inlezen/oefenen en dan ga ik in het nieuwe jaar(hopelijk) lekker knallen!

 • Leuk om te lezen! En goed bezig hoor, je streept steeds meer van de lijst af!
  Maaike onlangs geplaatst…5 x ideetjes voor leuke foto’s voor in het vakantiealbumMy Profile

 • Fit worden en mijn lichaamshouding verbeteren is iets wat ik mij vaak voorneem. Dan ben ik een tijdje heel actief daarmee bezig en zakt het weer in. (letterlijk en figuurlijk)
  Het is lang geleden dat ik een heerlijke massage heb gehad, dat zou ik ook zo graag weer eens willen!
  Heerlijk, hè, lezen. Ik hou daar ook zo van.
  Ik vind de boeken van Suzanne Vermeer leuk zoals Sneeuwengelen. Het is niet echt een thriller, wel spannend. Het gaat over het wel en wee van een vriendinnenclubje en ja, er gebeuren wel nare dingen met de dames. Maar niet eng.
  Jill Mansell heeft ook leuk en luchtig leesvoer.
  Enne… ik zie geen schrijf fouten bij jou. En als je ze maakt (wat ik vast ook wel doe) … ik denk dat iedereen daar overheen leest. No worries!
  Babs onlangs geplaatst…Mijn nieuwe Sony camera en… Ik heb jullie hulp nodig!My Profile

  • Hoi Babs,
   Daar heb ik ook dus ook last van. Ben je lekker fanatiek bezig dan komen er een of twee dingetjes tussen en dan is de motivatie weer helemaal weg! Daarom heb ik nu voor mezelf gezegd, eerst aan mijn lichaamshouding werken (planken) en daarna de rest. De boeken van Jill Mansell lees ik ook! Echt fijne boeken waar je zo door heen bent, de andere schrijfster ken ik niet. Ik ga zeker even een kijkje nemen. Dankjewel voor de tip! Ah lief van je.. Ik controleer mijn teksten nog een dag nadat ik het geschreven heb, dan zie ik vaak nog wel foutjes?. En inderdaad een foutje kan gebeuren hihi

 • Ik vind digitaal lezen heerlijk! Veel fijner dan op papier. Ik kan zeker All The Ugly and Wonderful Things aanraden!

  • Hoi Donna,
   Dankjewel voor de boekentip, ik ga zeker even kijken! Ik ben begonnen in mijn nieuwe boek maar lees het op mijn telefoon/tablet en moet er erg aan wennen. Ik denk dat een e-reader lekkerder leest, ach misschien een leuk verjaardagscadeau voor straks in december?

 • Ik heb totaaaal geen blogdoelen gesteld omdat het echt een (super leuke!!) hobby is en ik weet dat als ik doelen ga stellen het een “moeten” wordt. Ik weet van mezelf dat dat dan dus het geval is, haha 😉 het moet vooral leuk blijven. De afgelopen jaren heb ik veel persoonlijke “doelen” bereikt, nu staan alleen het afmaken van mijn schrijfcursus en het restje zwangerschapskilo’s kwijt wil nog op mijn lijstje. Is wel genoeg vind ik zo, haha ?
  Wendy onlangs geplaatst…La Log.nl in vakantiemodusMy Profile

  • Hoi Wendy,
   Ik ben het inderdaad met je eens dat het wel leuk moet blijven! Ik vind het juist heel leuk maar er moet nog wel een hoop gebeuren achter de schermen zodat mijn blog goed blijft lopen. Ik kwam er bijv. pas na bijna een half jaar reacties terug schrijven op comments achter dat mensen dit niet kregen en dat ik daar een plugin voor moest installeren haha OEPS! Ik heb nog een heleboel persoonlijke doelen op een ander lijstje staan, zoals een nieuwe tattoo, cursusje hier en daar nou je kent het wel.. Komt allemaal wel een keertje?

 • Nou, je bent echt goed bezig! En wat spannend; Zoë naar een internationale school! Ik ben benieuwd hoe ze het vindt. Qua fit worden vind ik dat je het ook goed doet, veel beter dan ik in elk geval 😉
  Michelle onlangs geplaatst…Een foto op canvas en een foto op hout met een prachtig eindresultaatMy Profile

 • Misschien moet je je mannetje eens vragen voor een massage!

 • Je bent erg goed bezig! Ik heb net mijn half jaat evaluatie bij mijn werk gehad en ik moet echt noch tot eind van het jaar heel hard werken om mijn doelen te bereiken. Vooral moet ik een certificiering doen die echt veel tijd kost.
  Verder heb ik als doel meer rust pakken en aan mezelf denken. En 5kg af. Deze staat elke jaar 😀
  shere onlangs geplaatst…July summary: Slovenia, YogaCamp and next year holidaysMy Profile

  • Hoi Shere,
   Dankjewel! Rust pakken is ook een goede! Je moet jezelf altijd op plek nr 1 zetten, maar met kids is dat vaak heel lastig haha. Tja die kilo’s zijn bij mij niet zozeer het probleem, bij mij gaat het vooral om het strakker worden. Alles beweegt mee als ik loop?

 • Je bent heel goed bezig je doelen te verwezenlijken! Zeker op het fitter worden gebied. Daar kan ik wel een voorbeeld aan nemen 🙂
  Darina onlangs geplaatst…Dreaming in MonacoMy Profile

  • Hoi Darina,
   Dankjewel! Fitter worden is bij mij ook een issue hoor, ik heb ook heel vaak geen zin?. Wandelen doe ik wel heel graag, lekker in de ochtend langs de boulevard met mijn dochtertje. Dus dat is geen moetje! Planken duurt maar max. 5 minuutjes dus dat doe ik meestal net na het ontbijt en dat is echt nodig want mijn “core” is erg zwak (vaak last van mijn rug en sta er bij als een zak aardappels?) Nu de rest nog en met touwtje springen wordt je het snelst fit dus.. tja schemaatje gedownload en binnenkort gaan met de banaan!

 • Mooie doelen, succes ermee! Ik heb doelen juist los gelaten en wil meer genieten van alles 🙂

  • Hoi Saskia,
   Genieten doe ik ook hoor ? voornamelijk overdag lekker met mijn dochtertje. In de avond is mijn vriend nog vaak aan het werk dus dan ben ik liever (voor mezelf) met iets nuttigs bezig dan dat ik de hele avond voor de tv hang haha

 • Goed bezig Sylvia, al weer een hoop afgestreept. Vind het knap hoor dat je jezelf zo ‘ pushed’. Je houdt zo altijd wel je doel in zicht. Geeft het geen stress dat je sommige doelen (nog) niet haalt?
  Roelina onlangs geplaatst…Gratis uitstapje met kinderen, de natuurspeeltuinMy Profile

  • Hoi Roelina,
   Haha nee hoor geen stress! Het is voor mij gewoon echt een stok achter de deur dat ik wat nuttigs moet gaan doen. Anders hang ik de hele avond op de bank en kijk ik van die nutteloze programma’s haha?.

 • Wat ben je lekker bezig zo met al die doelen! Leuk om te lezen dat je met zo veel dingen bezig bent en dingen ook bereikt. 🙂 Super fijn ook dat je zo lekker bezig bent met doelen wat betreft je blog. Ik vind serieus echt dat je goed bezig bent. Toch wel leuk om te lezen dat je zo bewust met je blog bezig bent. 🙂
  Spannend trouwens dat jullie Zoë naar een internationale school willen doen. Dat is echt weer een mijlpaal lijkt mij! Ben benieuwd hoe ze het daar gaat vinden.
  Sandra onlangs geplaatst…Video | Indonesië: Bali 2017My Profile

  • Hoi Sandra,
   Doelen stellen moet echt bij mij anders ben ik gewoon te laks en ga ik voor de televisie hangen?. Heel spannend dat Zoë naar een internationale school gaat. Aan de ene kant kijk ik er echt naar uit maar aan de andere kant ga ik haar ook wel heel erg missen als ze op school zit.

 • Wat ben je lekker bezig zo met al die doelen! Leuk om te lezen dat je met zo veel dingen bezig bent en dingen ook bereikt. 🙂 Super fijn ook dat je zo lekker bezig bent met doelen wat betreft je blog. Ik vind serieus echt dat je goed bezig bent. Toch wel leuk om te lezen dat je zo bewust met je blog bezig bent. 🙂
  Spannend trouwens dat jullie Zoë naar een internationale school willen doen. Dat is echt weer een mijlpaal lijkt mij! Ben benieuwd hoe ze het daar gaat vinden. 😀
  Sandra onlangs geplaatst…Video | Indonesië: Bali 2017My Profile

 • Leuk en lekker overzichtelijk! Je bent toch maar mooi hartstikke lekker bezig met het behalen van je doelen. Die van mij heb je van de week gelezen ;).
  Gera onlangs geplaatst…Nieuw in Burgers Zoo: Burgers MangroveMy Profile

 • Je bent toch al hartstikke goed bezig geweest met beide soorten doelen! Wat fijn dat je leuke dingen voor jezelf hebt kunnen doen, zoals jezelf op kleding trakteren en leuke boeken kopen. Daar kun je als mens (en zeker als moeder, denk ik) echt van opfleuren! En wat betreft de EHBO-cursus en het vloggen, alles op z’n tijd! Ik ben wel heel benieuwd naar je vlogs trouwens 🙂 Ik vind het altijd leuk om bloggers die ik volg voor het eerst in een video te zien 🙂 Alleen al uit nieuwsgierigheid!
  Romy onlangs geplaatst…Outfit | Roze jurk met bloemenMy Profile
CommentLuv badge