De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Update: Persoonlijke & blogdoelen 2017

paperclips etc

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met doelstellingen die ik dit jaar wil gaan behalen. Nu zitten we inmiddels al weer in de tweede helft van 2017 en de tijd blijft maar vliegensvlug voorbij razen.

Graag wil ik jullie weer een update geven met hoe er het nu voor staat met mijn persoonlijke & blog doelen. Moeten jullie mij een zogenoemde virtuele schop onder mijn kont geven of valt het nog steeds allemaal wel mee.

Laten we eens gaan kijken hoe het er met de doelen voorstaat:

Persoonlijke doelen

 1. Fit worden en aan mijn lichaamshouding werken
 2. Nieuwe kleding
 3. 6 boeken lezen
 4. Naar de kapper, een heerlijke massage
 5. Ehbo cursus voor baby’s en kinderen afmaken
 6. Elke maand twee knutsels of baksels van Pinterest maken met mijn dochtertje
 7. Zoë zindelijk maken
 8. Zoë opgeven voor de peuterspeelzaal en/of dansles
 9. Babyalbum Zoë afmaken

Persoonlijke doelen met uitleg

 1. Fit worden en aan mijn lichaamshouding werken.

Aan een woord heb ik genoeg, Fail. Zoals altijd ben ik nog steeds heel veel aan het wandelen dus fit worden gaat redelijk ok. Aan mijn lichaamshouding werken, tja ik probeer wat oefeningen te doen zoals planken. Maar dit gaat nog niet je van het..

 1. Nieuwe kleding

Inmiddels staat de teller op een nieuw sport outfitje (broek en bh) en een nieuwe korte spijkerbroekje-shortje. Afgelopen week ben ik samen met Zoë alvast een kijkje gaan nemen in bepaalde winkels. Ik heb al wel wat leuke dingetjes gezien, zoals een jumpsuitje, tshirtjes en een bikini maar ik kon dat helaas niet passen.  Op mijn lijstje staat in ieder geval nieuwe bikini/zwempak, korte broeken (shortjes) t’shirtjes of andere tops en een paar lange nette broeken. Fingers crossed dat ik ga slagen..nouja ik heb nog een half jaar?

3. 6 boeken lezen

 1. Marian Keys met de titel The woman who stole my life. Gelezen!
 2. Trisha Ashley met de titel A leap of faith. Gelezen!
 3. Miranda Dickinson met de titel, Take a look at me now

2 boeken uit nog 4 te gaan

Mochten jullie trouwens nog een leuke boekentip hebben, laat het me dan even weten in de reacties. Alvast bedankt! ps ik kan niet tegen thrillers want dan slaap ik niet?. Ik vind chicklits en waargebeurde verhalen erg fijn om te lezen?

boek

4. Een heerlijke massage

Een massage heb ik nog niet gehad al lijkt het me wel onwijs lekker met af en toe die rugpijn die weer terugkomt.

5. Ehbo cursus voor baby’s en kinderen volgen

Deze maand weer helemaal niks mee gedaan. Dikke Shame on me.

 1. Zoë opgeven voor de peuterspeelzaal en/of dansles

Nee, we hebben heel veel in de speeltuin en op het strand gespeeld met andere kindjes. Helaas zijn dit wel allemaal toeristen, dus echte vriendjes kan ze nog niet maken.

Blogdoelen

Ik ben natuurlijk pas net met mijn blog begonnen dus ik moet nog veel leren. Dit jaar wil ik me vooral focussen op:

 1. Aan mijn grammatica werken
 2. WordPress en Google analytics onder de knie krijgen
 3. Blogplanning en vooruit schrijven
 4. Een nieuwe profiel foto
 5. Winacties organiseren
 6. Actiever worden op Social Media
 7. Eerste video/vlog opnemen

Blogdoelen met uitleg

 1. Aan mijn grammatica werken

Ik geef het eerlijk toe ik maak nog steeds grammaticale fouten. Ik vind het gewoon heel erg moeilijk, als ik iets niet weet probeer ik het wel op te zoeken. Op de een of andere manier blijft het gewoon niet hangen. Dit blijft gewoon echt een puntje voor mij!

4. Een nieuwe profiel foto

Ik heb al wel wat foto’s laten maken en er zitten volgens mij ook wel leuke tussen. Ik moet alleen nog een keuze maken. Tja over jezelf ben je natuurlijk altijd wat kritischer dus misschien wordt het gewoon tijd om de knoop door te hakken en om en foto gewoon online te zetten.

7.  Eerste video/vlog opnemen

Dit staat gepland voor de tweede helft van 2017. Pff ik denk eerlijk gezegd dat ik dit nog een beetje ga opschuiven.. we zullen zien.

Ik ben redelijk bezig met het realiseren van mijn gemaakte doelen. Dus die zogenoemde virtuele schop is wat mij betreft (nog steeds) niet nodig.

Mijn focus voor de maand Juni is om weer een boek uit te lezen, om de theorie van Ehbo voor kinderen nu echt eens te halen en mijn nieuwe profielfoto online te zetten. Helaas zal ik wat minder tijd hebben voor mijn doelen, aangezien mijn schoonouders gezellig twee weken op vakantie langskomen. Dus we shall see!

Hebben jullie ook (blog)doelen voor 2017 gemaakt? Zo ja zijn jullie al bezig met het realiseren hiervan? Ik zie graag de reactie in de comments tegemoet.

Fijne dag allemaal

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Goed bezig! Je hebt al een hoop doelen af kunnen strepen! 🙂
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Zomerdoelen 2017 update #2My Profile

  • Hoi Leonie,
   Ja zo fijn dat ik dingentjes kan afstrepen. Ik hoop ook echt binnenkort te beginnen met de ehbo. Vind het toch wel heel belangrijk, maar wil de cursus niet halfbakken doen. Dus maar even een goede tijd voor vinden dat ik echt een paar uurtjes ongestoord eraan kan werken.

 • Ik vind dat je goed bezig bent! Keep calm! Het komt wanneer het komt. In de tussentijd geniet ik van je verhalen! ?
  Essma onlangs geplaatst…Mijn foto van de week #18My Profile

  • Hoi Essma,
   Thanks, Ah ja mijn doelen hebben ook geen haast hoor. Ik vind het alleen heel leuk om dingen af te strepen! Geeft je toch een soort euforisch gevoel van pff dat heb ik toch maar mooi even gedaan.. Geen man overboord als ik het niet allemaal haal hoor voor het einde van het jaar. Ik probeer het wel en ik zie wel waar mijn scheepje strand?

 • Best goed bezig hoor! Soms helpt het om wat kortere lijstjes te maken. Want je doet best veel, maar op zo’n lange lijst voelt het dan als weinig.
  Maaike onlangs geplaatst…Fotograferen tijdens een weekendje weg in Egmond aan ZeeMy Profile

  • Hoi Maaike,
   Ik vond mijn lijstje eigenlijk nogal klein (oeps?). Veel van die dingen moesten toch al gebeuren, zoals bijvoorbeeld het babyalbum van mijn dochtertje en ook het zindelijk maken. Ik ben in ieder geval blij dat ik deze dingen al van mijn lijstje heb mogen strepen ?

 • Ik heb eigenlijk nooit echt van die doelen. Ook geen goede voornemens. Maar ik weet dat ze voor veel mensen goed werken. Knap dat je Google Analytics onder de knie hebt gekregen.

  • Hoi Nicole,
   Ja, natuurlijk ben ik nog geen pro in Google Analytics. Ik weet in ieder geval hoe ik het, het beste kan gebruiken voor mijn blog. Alhoewel er altijd wel weer wat bij te leren valt. Misschien ooit eens een cursusje doen maar dat is voor een volgend doelenlijstje!?

 • Goed bezig! Leuk om ze zien dat je je behaalde doelen ook van je lijstje schrapt;)

 • Wat goed van je! Ik heb geen specifieke blogdoelen. Wel andere doelen, maar alles staat op een laag pitje, maar komt wel weer.
  Marieke onlangs geplaatst…Zomer shoplog Action – Wat nam ik deze keer mee?My Profile

  • Hoi Marieke,
   Geeft niks toch als alles op een laag pitje staat. Voor mij is dit alleen een soort van stok achter de deur. Als ik geen doelen maak dan zit ik savonds gewoon op de bank alleen maar tv te kijken en in plaats daarvan wil ik gewoon wat beters/nuttigers doen. Want tja een beetje doelloos tv kijken kan ik altijd nog wel toch?

 • Goed bezig! Ik heb het gezien dat je meer op social media zat!

  • Hoi Ilse,
   Thanks, Ja dat Social Media gebeuren is een dingetje hoor.. pff ik wist niet dat, dat zoveel tijd in beslag nam. Maar uiteindelijk zal ik daar ook een ritme in vinden.

 • Ik had ook een redelijk lijstje persoonlijke & blogdoelen voor 2017.
  Qua blog gaat dat wel de goede kant op, maar persoonlijk …
  Na de constatering dat ik midden in een depressie zit ben ik op hele andere fronten met mijzelf bezig i.p.v. de fronten die ik voor ogen had.. maar ik hou me er aan vast dat dat ook vanzelf weer komt 🙂

  • Hoi Christa,
   Ik snap inderdaad dat je prioriteiten op dit moment verschoven zijn naar iets anders. Heel belangrijk om aan jezelf te denken en niet teveel hooi op je vork te nemen. Alles komt uiteindelijk wel weer op zijn pootjes terecht, het zal alleen wat meer tijd nodig hebben. Heel veel sterkte gewenst!

 • Je bent aardig op de goede weg zie ik. Een doel lees je morgen op mijn blog! Xxx

  • Hoi Cynthia,
   Ja, je stond inderdaad bij mijn spam. Zo vervelend. Als het goed is moet hij je vanaf nu weer gewoon toelaten.? Zo leuk dat je je hebt ingeschreven bij de kvk! Ben zo benieuwd naar volgende week. Fijne avond!?

 • Goed bezig!! Je hebt een aantal punten weggestreept, dan ben je al een heel eind. Ik heb vaak in mijn hoofd wel ideeën/doelen of voornemens, maar schrijf het eigenlijk niet op. Misschien is het te confronterend als ik het opschrijf en ik er niet aan toe kom en faal.. Ik doe trouwens niet aan goede voornemens aan het begin van het jaar, die kan je altijd nemen, op elk willekeurig moment. Ga in elk geval zo door!! 😀
  Patricia onlangs geplaatst…Bijzondere dagen – juni 2017My Profile

  • Hoi Patricia,
   Dankjewel! Ik doe het juist om mezelf te confronteren.. Anders is het voor mij heel makkelijk savonds op de bank en lekker de tv aan. Dus het is voor mij gewoon een soort stok achter de deur. De wereld zal niet vergaan als ik bepaalde doelen niet haal. Tussendoor maak ik ook nog goede voornemens hoor. Zo heb ik mijn dochtertje inmiddels ook van de speen af.. het zijn gewoon allemaal losse projectjes waar je aan moet werken. Ook geeft het natuurlijk een beetje een kick als je iets van je lijstje mag wegstrepen!
CommentLuv badge