De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Update: persoonlijke & blogdoelen 2017

paperclips etc

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met doelstellingen die ik dit jaar wil gaan behalen. Nu zitten we inmiddels al weer in de maand Mei en de tijd raast vliegensvlug voorbij want de eerste helft van het jaar zit er al weer bijna op.

Graag wil ik jullie weer een update geven met hoe er het nu voor staat met mijn persoonlijke & blog doelen. Moeten jullie mij een zogenoemde virtuele schop onder mijn kont geven of valt het nog steeds allemaal wel mee.

Laten we eens gaan kijken hoe het er met de doelen voorstaat:

Persoonlijke doelen

 1. Fit worden en aan mijn lichaamshouding werken
 2. Nieuwe kleding
 3. 6 boeken lezen
 4. Naar de kapper, een heerlijke massage
 5. Ehbo cursus voor baby’s en kinderen afmaken
 6. Elke maand twee knutsels of baksels van Pinterest maken met mijn dochtertje
 7. Zoë zindelijk maken
 8. Zoë opgeven voor de peuterspeelzaal en/of dansles
 9. Babyalbum Zoë afmaken

Persoonlijke doelen met uitleg

 1. Fit worden en aan mijn lichaamshouding werken.

Aan één woord heb ik genoeg, Fail. Zoals altijd ben ik nog steeds heel veel aan het wandelen dus fit worden gaat redelijk ok. Lichaamshouding werken nope helaas niet, ik heb nog steeds onwijs last van mijn rug en ben bang dat ik als bepaalde oefeningen doe dit alleen maar erger wordt.

 1. Nieuwe kleding

Inmiddels staat de teller op een nieuw sport outfitje (broek en bh) en een nieuwe korte spijkerbroek. Twee weken geleden ben ik samen met Zoë alvast een kijkje gaan nemen in bepaalde winkels of de zomercollectie er al hing en hij is bijna compleet. Er hangen nog steeds rekken met uitverkoop.. Als het goed is gaan we zaterdag even lekker winkelen. Op mijn lijstje staat in ieder geval nieuwe bikini/zwempak, korte broeken (shortjes) t’shirtjes of andere tops en een paar lange nette broeken. Fingers crossed dat ik ga slagen..

3.  6 boeken lezen

 1. Marian Keys met de titel The woman who stole my life. Gelezen!
 2. Trisha Ashley met de titel A leap of faith ben ik in begonnen dus ik ben onderweg..

1 boek uit nog 5 te gaan

4. Een heerlijke massage

Een massage heb ik nog niet gehad al lijkt het me wel onwijs lekker met die rugpijn..

5.  Ehbo cursus voor baby’s en kinderen volgen

Deze maand helemaal niks mee gedaan. Shame on me.

 1. Zoë opgeven voor de peuterspeelzaal en/of dansles

Nee, we hebben heel veel in de speeltuin gespeeld met andere kindjes. Helaas zijn het wel allemaal toeristen, dus echte vriendjes kan ze nog niet maken.

Blogdoelen

Ik ben natuurlijk pas net met mijn blog begonnen dus ik moet nog veel leren. Dit jaar wil ik me vooral focussen op:

 1. Aan mijn grammatica werken
 2. WordPress en Google analytics onder de knie krijgen
 3. Blogplanning en vooruit schrijven
 4. Een nieuwe profiel foto
 5. Winacties organiseren
 6. Actiever worden op Social Media
 7. Eerste video/vlog opnemen

Blogdoelen met uitleg

 1. Aan mijn grammatica werken

Ik geef het eerlijk toe ik maak nog steeds grammaticale fouten. Ik vind het gewoon heel erg moeilijk, als ik iets niet weet probeer ik het wel op te zoeken. Op de één of andere manier blijft het gewoon niet hangen. Dit blijft gewoon echt een puntje voor mij!

4.  Een nieuwe profiel foto

Helaas gewoon nog niet aan toe gekomen.

7.  Eerste video/vlog opnemen

Dit staat gepland voor de tweede helft van 2017. Pff ik denk eerlijk gezegd dat ik dit nog een beetje ga opschuiven.. we zullen zien.

Ik ben redelijk bezig met het realiseren van mijn gemaakte doelen. Dus die zogenoemde virtuele schop is wat mij betreft (nog steeds) niet nodig.

Mijn focus voor de maand Mei is om één boek uit te lezen, om de theorie van Ehbo voor kinderen te halen en een nieuwe profiel foto te (laten) maken

Hebben jullie ook (blog)doelen voor 2017 gemaakt? Zo ja zijn jullie al bezig met het realiseren hiervan? Ik zie graag de reactie in de comments tegemoet.

Fijne dag allemaal!

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Toevallig heb ik vandaag ook een update online gezet haha. Wil bij mij nog niet zo vlotten. Voor mijn blog zou ik ook wel een nieuwe profielfoto willen. En een logo. Maar ik ben daar ook nog niet aan toe gekomen.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Zomerdoelen 2017 update #1My Profile

 • Mooie doelen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het nieuwe jaar ook begonnen was met zo’n lijstje. De helft ervan hebbik nog niet kunnen realiseren, want ben onderweg toch een andere koers gaan varen. Blogfoto wil ik ook veranderen, want krijg het nog steeds koud als ik er aar kijk?! Daar ga ik wel wat aan doen binnenkort, want er staat een Lifestyle shoot gepland met een fotograaf en dan komt er een heel andere soort foto te staan. ?? Ik zou wat fitter willen worden en had mezelf daar hele strikte doelen voor gesteld, maar de schildklier gooide roet in het eten dus koos ik uiteindelijk voor een andere aanpak. Wat hebben we nog meer? O ja, ik zou een cursus kinderpsychologie doen, maar door drukte is dat er gewoon niet van gekomen! Fotografeerskills heb ik wel weer opgepakt en die richting wil ik ook op! Ik heb daar onlangs een site voor gebouwd. Zelfde site als nu, maar dan met .com ? Dat was het…Succes met de rest van je doelen en hoop dat het je gaat lukken! Vast wel!
  Essma onlangs geplaatst…Mijn foto van de week #14My Profile

  • Hoi Essma,
   Wat leuk dat je een lifestyle fotoshoot hebt binnenkort. Ik zou dat ook wel eens willen doen. Gewoon mooie professionele fotos! ik ben benieuwd naar het resultaat. Dat fitter worden gaat je straks wel weer lukken hoor als je de schildklier weer een beetje onder controle hebt en wandelen is ook een manier toch. Zo doe ik dat ook .. gewoon beetje bij beetje. Succes met je doelen, het gaat jou ook vast lukken!

 • Mooie doelen heb je gesteld, en leuk om je update te lezen.
  Jenn onlangs geplaatst…Hoe mindful ben ik?My Profile

 • Hele mooie doelen. Ik had aan het begin van het jaar ook een aantal doelen, maar ben nu voornamelijk bezig met overleven. Hoe overleef ik een gezin met 2 kleine kinderen, een huishouden, een baan met onregelmatige tijden en bloggen. Denk dat mijn doel gewoon moet worden hoe creëer ik meer rust.
  Rachel onlangs geplaatst…Hoe al mijn idealen die niet uitkwam en in één kast passen.My Profile

  • Hoi Rachel,
   Dat begrijp ik heel goed! Ik probeer de meeste doelen zoals bloggen en ehbo cursus ook alleen in de avond te doen. Overdag heb ik het gewoon te druk en mijn dochtertje blijft altijd op de eerste plaats staan. Dus als het niet lukt is het ook geen probleem. Ik moet wel zeggen dat ik er steeds meer een soort van ritme in ga vinden.. nu alleen nog de ‘me’time om relaxed een boek te lezen haha.. maar ook dat gaat er zeker komen.

 • Wat naar dat je zo’n rugpijn hebt. Hoe komt dit? Veel doelen heb je al afgewerkt. Goed hoor!

  • Hoi Cynthia,
   Dankje! Ja ben een tijdje geleden door mijn rug gegaan, verkeerde beweging gemaakt. Maar omdat ik geen rust kan nemen met een 2.5 jarige stuiterbal in huis blijf ik er wat langer mee lopen. Ach gaat vanzelf wel weer over. haha

 • Oh nee, ik ben helemaal niet bezig met bepaalde doelen. Bloggen moet vooral leuk blijven voor mezelf. En dat werkt het beste als ik gewoon mijn ding kan doen, zonder me te beperken door doelen of regels (die ik mezelf dan heb opgelegd). Als het me al lukt om om de 4 à 5 dagen te bloggen, ben ik al blij. ?

  • Hoi Sheila,
   Ik vind het altijd wel leuk om mezelf bepaalde uitdagingen op te leggen. Maar soms schat ik het ook verkeerd in. Je moet er inderdaad maar net de tijd voor hebben.

 • Nou, ik vind dat je al een behoorlijk eind bent zeg, een hoop doorgestreepte doelen!
  Simone onlangs geplaatst…Met 38 knuffels in bed, is dat oké?My Profile
CommentLuv badge