De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Uitstap | Torrox Pueblo & Costa

torrox

Het plaatsje Torrox kan je het beste in twee delen opsplitsen je hebt Torrox Costa en Torrox Pueblo en heeft de slogan ‘het beste klimaat van Europa’. Ik neem je vandaag mee naar beide delen.

Torrox

Torrox Pueblo

Torrox Pueblo (Pueblo betekend dorp) is echt een dorp in de oude Andalusische sferen. Helaas bevinden zich er weinig tot geen bijzondere bezienswaardigheden, je zult hier dus weinig toeristen tegenkomen. Wat ik persoonlijk best jammer vind want het is namelijk echt een authentiek dorpje.

vervallen

Je ziet in het dorpje dat er toch ook wel veel vervallen huizen en gebouwen staan, dit is helaas het restant van de aardbevingen die in 1884 en 1885 plaatsvonden.

waterkraant

Een originele werkende waterkraan. Waar de mensen nog steeds (ondanks dat ze gewoon waterleidingen hebben) hun water blijven tappen.

straatjes

bloemen

We hebben heerlijk geslenterd door alle smalle steile straatjes die versierd zijn met heel veel mooie plantjes en gekleurde bloemen.

paraplus in de lucht

paraplus

paraplu's

Plaza de Constitución, dit is een pleintje vol met terrasjes maar hangt ook vol met enorm catchy Instagram waardige parapluutjes (meer dan 600). Hier kan je dus echt waanzinnig leuke foto’s maken. Deze gekleurde parapluutjes hangen er niet zomaar, deze hangen er voor de nodige schaduw in de zomermaanden. Mocht je Torrox Pueblo dus in de herfst of winter bezoeken, dan kan het dus zijn dat de parapluutjes er niet meer hangen..

kerk

Als je het pleintje overloopt zie je in de verte al de Iglesia de Encarnación, deze kerk is gebouwd in de 16e eeuw. Normaal gesproken (ondanks dat we niet gelovig zijn) bezoeken we altijd even de kerk. De kerken in Spanje zijn van binnen namelijk altijd waanzinnig mooi, ondanks dat de buitenkant er meestal erg somber uitziet. Vandaag was er helaas een bruiloft waardoor we de kerk niet mochten betreden, wat natuurlijk erg logisch is.

Torrox Costa

Torrox Costa de naam zegt het eigenlijk al ligt aan de kust (Costa is kust)

vuurtoren

De vuurtoren van Torrox  Costa is de belangrijkste “attractie” in de stad. Deze vuurtoren werd gebouwd in 1864 en het is één van de enige openbare vuurtorens in de provincie Malaga. De vuurtoren is zo’n 26 meter hoog en werkt nu volautomatisch. Je kan hier ook diverse tentoonstellingen bezichtigen die in het teken staan van de rijke geschiedenis van Torrox en binnen de muren van het complex ontdek je onder andere een archeologische site uit de Romeinse tijd. Binnenin de vuurtoren is het Museo Marino de Torrox (Maritiem Museum van Torrox) gevestigd.

Wij hadden helaas pech want het hek was gesloten en konden niet naar de tentoonstellingen kijken. Dit blijft nog even op ons to – do lijstje staan.

strand

Wel hebben we nog even lekker op het eindeloze strand genoten van het ‘beste klimaat van Europa’.

Ook leuk om te lezen is;

De leukste uitstapjes aan de Costa del Sol

El Acebuchal – het spookdorp van Andalusië

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge