De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Uitstap | Selwo Marina – Costa del Sol


dolfijnen

Selwo Marino is hét dolfinarium van de Costa del Sol. Dus mocht je nog een ochtendje iets leuks met de kinderen willen doen. Dan is dit zeker een aanrader. Het park is niet zo heel groot maar er valt genoeg te zien. Kijk en lees je weer gezellig mee?

Uitstap | Selwo Marina – Costa del Sol

selwo marina entree

Een uitstapje naar hét dolfinarium van de Costa del Sol.

Bij binnenkomst krijg je gelijk een mooie plattegrond. Op de achterkant van de plattegrond bevindt zich een schema met wanneer alle shows zijn. Ook voeren ze de dieren op bepaalde uren, ook dit kan je dus terugzien op de achterzijde van de plattegrond. Ik heb expres hier geen scan van gemaakt omdat dit elk seizoen verandert.

Het park is niet enorm groot maar er valt genoeg te zien. Ook omdat de shows en de voedertijden op bepaalde tijdstippen zijn ingepland kan je, je hier zeker vanaf 10 uur sochtends (dan gaat het park open) tot 14.00 smiddags uur goed vermaken.

kinderkarretjes

In principe hoef je geen kinderwagen mee te nemen naar het park. Het is namelijk mogelijk om een soort winkelwagen autootjes huren.

pinguin

pinguin
pinguin


pinguin voeren

In het pinguïn verblijf is het zeer aangenaam vertoeven. Het is hier heerlijk koud! Ze hebben het verblijf zo ingericht dat je zowel onderwater als boven water alles kunt bezichtigen. Op bepaalde tijdstippen geven ze wat meer informatie over de verschillende soorten pinguïns en worden ze dus ook gevoerd.

pinguin nest

Op het moment dat wij er waren, was het broedseizoen. Er waren een aantal nestjes (zie ook in het rechterholletje) en dat betekend dat de verzorgers het verblijf niet (grondig) mogen schoonmaken. Dus het kan er een beetje vies uitzien. Aan de andere kant zie je wel, als je heel goed kijkt dus pinguïns op een nestje met eieren zitten. Hoe bijzonder! Wij kunnen natuurlijk niet wachten totdat er kleine baby pinguïns rond waggelen.

dolfijn


dolfijn

zoe dolfijn

De dolfijnen show is ook prachtig om te zien. Heel af en toe worden er mensen uit het publiek gevraagd om mee te doen met een trainer. Waanzinnig leuk om dit een keer meegemaakt te mogen hebben.


Ook wordt er een klein showtje gegeven door de zeeleeuwen. Wat een grappige beesten zijn het toch.

Na de show kan je, je opgeven voor een foto met het mannetje (een hele grote dikke). Zoë en ik hebben dit ook gedaan, echt hilarisch! De foto kan je achteraf bekijken bij de fotokiosk en kost 10 euro (zomer 2018)

katje

Bij het klaarmaak station van het eten vonden wij ook nog een verdwaalde toerist. Wat een slimme kat! Tja elke dag verse vis. Ik zou het ook wel weten als ik een kat was haha.

krokodil

Er zijn ook nog een aantal krokodillen aanwezig.

 

speeltuin

Om even wat energie kwijt te kunnen is er een heel klein speeltuintje voor de kinderen. 4 glijbanen, een tunnel en een soort schommel.

speeltuin

Even een kleine tip, voel eerst even met de hand aan de glijbaan. Deze worden namelijk ontzettend heet en het zou toch vervelend zijn mocht je kleintje de billen verbranden..

wandelpaadjes

Er is overal in het park genoeg schaduw. Ook hangen er langs alle wandelpaden lijnen gemaakt van een soort tuinslag. Om de 5 minuten komt hier heerlijk verkoelende mist uit. Echt zo lekker!

doodskop aapje

Er is ook een verblijf met doodskop aapjes. Hier wordt een speciale tour gegeven. Helaas mag je in het verblijf tijdens de tour geen foto’s maken daarom is deze dus ook vanaf de buitenkant gemaakt.

schildpadden verblijf

Ook zijn er schildpadjes aanwezig

schilpad

Als je het regenwoud verblijf binnen loopt zie je ook weer hele grote schildpadden. Ook hier zijn op bepaalde tijden gidsen aanwezig die wat meer uitleg geven over de diertjes van het regenwoud.

aapje

Ook deze witgezichtsaki aap vindt je daar terug. Tijdens de tour komen ze heel dichtbij, ze denken namelijk dat ze eten krijgen van de verzorger haha


fazant

Allerlei verschillende vogelsoorten.


avontuur

Dan loop je een trap omhoog en kom je uit bij de vogelshow.


papagaai


Waar ook dit kleine vriendje een rol in speelt.


flamingo

Dan heb je ook nog de flamingo tuin.

slang

salamander

En als laatste het terrarium met verschillende soorten vissen, slangen en andere reptielen. Zodra je deze ruimte binnenkomt krijg je als het ware een klap in je gezicht van de warmte. Het lijkt net op een sauna. Ook hier wordt weer een tour gegeven met uitleg. Alleen die hebben wij overgeslagen, want met de hoeveelheid mensen maakte het dat het nog warmer werd.

selwo marina fotoshop

Bij de uitgang vindt je de fotokiosk terug. Hier kan je alle foto’s bekijken die er in het park van je genomen zijn.


winkeltje

Natuurlijk is er ook weer een souvenirwinkeltje aanwezig waar je hele leuke souvenirs kunt kopen.

Gelukkig hebben wij een seizoenskaart aangeschaft, want Zoë is helemaal weg van alle diertjes. Wij gaan er dus ook regelmatig heen. Zijn jullie weleens bij een dolfinarium geweest? Ik ben erg benieuwd en lees het graag in de comments.

Heerlijk weekend toegewenst?

Andere leuke uitstapjes aan de Costa del Sol zijn;

De vlindertuin

SEALIFE

De Teleferico Benalmadena – Kabelbaan

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge