De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Uitstap | Selwo Aventura – Estepona


rode panda

Onlangs gingen we een dagje uit naar Selwo Aventura. Selwo Aventura is één van de mooiste dierentuinen die zich bevinden aan de Costa del Sol. Wil je weten of het de moeite waard is? Nou, kijk dan maar snel met mij mee!

Uitstap | Selwo Aventura – Estepona

plattegrond selwo aventura

De dierentuin is enorm groot en er valt ook heel veel te bezichtigen. Wij maakten helaas de fout om vooraan, aan het begin te beginnen. Het handigst is om als eerst naar het achterste gedeelte te gaan. Dit in verband met de warmte (later op de dag) en het best wel veel wandelen met in ons geval een kleintje.

entree

De entree is heel netjes ingedeeld. Mocht je nog geen kaartje hebben dan zal je deze aan één van de vele kassa’s kunnen kopen. Heb je al een kaartje, dan kan je gelijk naar de entrada (entree) lopen. Zo is er eigenlijk geen wachtrij om binnen te komen. Vooraf kan je ook een aantal arrangementen boeken, bijvoorbeeld een tour met een safaritruck. Wij hebben dit niet gedaan omdat we eerst het park zelf wilden bezichtigen. Als je met de safaritruck meegaat mis je namelijk ook een aantal voeder/uitleg momenten. Dus je moet dan echt een keuze maken. De plattegrond met aan de achterzijde de tijden van de shows en voedertijden krijg je zodra je het park inloopt.

jachtluipaard

Als eerst maakten we een stop bij de jachtluipaarden. Zoë vond het schitterend om te zien. Ook omdat ze heel dicht bij kunnen komen.

stokstaartje

Heel dicht op elkaar vindt je hier ook de overige verblijven van bijvoorbeeld de stokstaartjes,

aapje

de apen, die nog lekker in dromenland waren

capibara

Dan heb je ook nog het verblijf van de capibara’s, wat een verschil met het formaat van de mannetjes en de vrouwtjes. Helaas lagen ze niet naast elkaar maar het mannetje was gewoon echt HUGE en de vrouwtjes daarentegen heel klein.

zoe op een brug

Dan kan je over een loopbrug, wat wel weer voor meer avontuur zorgt richting de hyena’s

hyena

Ook die waren sochtend’s nog erg moe en lagen nog half te slapen. Wat ook wel weer een leuke foto geeft.. I woke up like this!

flamingos

Dan is er ook nog een flamingo en vogeltuin. Van de vogels heb ik helaas geen foto’s kunnen maken omdat de ramen waar ze achter verbleven enorm vuil waren. Je zag er dus niks doorheen, wat ik natuurlijk erg jammer vond.

kangaroo route

Als je een stukje verder loopt kan je een hekje openmaken en dan mag je door het kangaroo verblijf heen wandelen. Hier geldt wel dat je goed moet oppassen waar je loopt want het pad was door de modder erg glad.

kangaroo

Zo leuk om de kangaroos van zo dichtbij mee te maken. Zoë huppelde ook echt door het verblijf heen en zong de hele tijd “spring als een kangaroo..” en toen de kangaroo ook nog begon te huppen wilde ze helemaal niet meer ophouden.

krokodil

Ook is er een meertje waar wat krokodillen inzitten. We moesten we even heel goed kijken waar deze monsters zich schuil hielden.. nou daar dus.

parque selwo

Het park is echt heel goed en mooi onderhouden. Overal waar je kijkt is het groen en staat het vol met bloemen. Ook heel fijn zijn de vele schaduwplekken waar je even kan uitrusten.

restaurantje

Natuurlijk zijn er ook genoeg barretjes aanwezig. Zoals bij elke dierentuin kan je hier eigenlijk alles wel kopen, broodjes, patat, ijsjes en noem maar op.

groene meer hangbrug

Op een gegeven moment kom je uit bij een waanzinnig groot (groen) meer. Echt prachtig om te zien.

groene meer

Rechts boven het water zie je ook een hangbrug. Deze brengt je naar het ziplinen over het water. Hebben wij helaas niet gedaan omdat Zoë gewoonweg nog te jong was. (hier betaal je overigens wel weer een meerprijs voor)

rode panda

We hebben nog hele lieve rode panda’s gezien, die het ook enorm warm hadden. Gelukkig stonden er overal heel veel waterbakken.


selwo aventura

Ik zei al dat het park echt heel mooi en goed onderhouden is.

rare vogel

Ik heb echt geen idee hoe deze rare vogel heet. Maar hij was echt heel groot! Gelukkig zat er een heel mooi hek omheen want hij ziet er wel een beetje creepy uit. haha

hotel in dierentuin

Wat ook wel heel gaaf is en wat wij misschien nog een volgende keer gaan doen is in het park logeren. Er zijn gewoon een aantal Afrikaanse hutten gebouwd waar je natuurlijk tegen betaling in kan overnachten.

madagascar

En toen gingen we het Madagascar verblijf naar binnen.

madagascar aap

gek beest

King Julian en nog een aantal andere gekke apen konden we hier bewonderen. In het echt zijn ze net zo gek als in de film haha

gekke vogel

Waar je wel voor moet uitkijken is vogelpoep op je kop! Er vliegen hier ontzettend veel en ook grote vogels los (er zit we heel hoog een net boven) dus ik was blij dat ik mijn petje op had.

landschap

en dan kom je in het savanne gedeelte. Kijk nu hoe verspreid alle dieren zitten. Dit kan je dus allemaal bewandelen door middel van paden en bruggen. Let er wel op dat sommige heuvels echt hoog zijn en je behoorlijk moet klimmen. Mensen met een kinderwagen hadden hier best moeite met de heuvels opkomen..

landschap

Hoe prachtig is dit weidse (zeg je dat zo) uitzicht!

spelen met water

Om het in de warmte toch wat aangenamer te maken hebben ze overal sproei installaties met heerlijk koud verfrissend water neergezet. Je drukt op de knop en er komt een heerlijk verkoelende fontein uit. Zoë vond dit natuurlijk ook echt geweldig.

leeuwin


leeuwin

Toen we bij de leeuwen aankwamen was het al in de middag, dus de temperatuur begon al heerlijk te stijgen. De meeste dieren lagen dus (helaas voor ons) voor pampus. Al met al hebben we toch nog wat leuke foto’s kunnen maken


olifant


olifant

Het olifanten verblijf was ook heel ruim opgezet met een soort van natuurzwembadje en heel veel speeldingen. Wat ik ook wel heel leuk vond is dat ze over in de rotsen eten hadden verstopt. Je zag de olifant dus met zijn slurf echt alle gaatjes afgaan om te voelen of er eten in was verstopt.

pad naar toilet

Kijk nu hoe mooi het weggetje naar de toiletten is gemaakt. Je waant je gewoon even in een andere wereld.

otters

Er zijn ook nog hele schattige ottertjes aanwezig. Die hadden het goed voor elkaar met de warmte want ze waren continu aan het zwemmen.

nachtdieren

Ook is er een nagebootste grot aanwezig met nachtdieren. Denk aan slangen, spinnen en vleermuizen. Helaas kon ik hier geen foto’s binnen maken. Mijn camera kon dat helaas niet aan haha (als dat geen goed excuus is om een nieuwe te kopen weet ik het ook niet meer haha)

De loopbrug was ook wel heel spannend. Let hier wel goed op dat je slipper niet achter een plank blijft hangen!

nijlpaard

Toen we bij de nijlpaarden aan kwamen hadden we net geluk. Er waren mensen die dus de safaritruck geboekt hadden en kregen hier nog een soort van privé rondleiding. De nijlpaarden werden dus ook gevoerd. Er zijn dus twee nijlpaarden in het verblijf, een vrouwtje van 30 jaar en een mannetje van 9 jaar. Toch leuk om te weten.

papa en zoe

Op naar de giraffen. Aan de linkerkant zie in je de lucht een houtenbalk met daaraan een soort tuinslang. Hier wordt elke 5 minuten heerlijk verkoelende mist uitgesproeid. Geen straf om hier met de warmte onder te lopen

giraffe

Hallo giraf!

zebras

Ik vond de opstelling van de zebra’s ook wel erg leuk. Handig natuurlijk ook, zo zien ze natuurlijk in het wild of er gevaar dreigt

uitzicht

Wederom weidse uitzichten!


water

En weer een foto van een sproeier.

winkeltje

Er zijn een heleboel restaurantjes verspreid over het park maar ook een heleboel souvenirwinkels.

winkeltje

met natuurlijk een uitgebreid aanbod aan spulletjes/prullaria

vogelshow

Er is ook een roofvogelshow aanwezig. Hier zijn wij niet heen gegaan omdat Zoë en ik dit al bij de kabelbaan in Benalmadéna hadden gezien. Het lijkt mij dat dit overal hetzelfde is, dus vandaar dat we het hebben overgeslagen.

slush ijsje

Onderweg dus genoeg plekjes waar je ijsjes en slushies kan kopen. Ja, ze heeft deze helemaal zelf opgedronken..

brandblussen

en genoeg plekken om even lekker af te koelen, kost wel een euro per keer maar dan heb je wel een blij kind haha

schildpad

Onderweg kwamen we ook nog schilpadden tegen.


tour truck

En toen hadden we het hele park gehad. Volgende keer nemen we toch maar de safari truck, aangezien deze helemaal door de outback rijdt en ook op bepaalde plekken stopt. Scheelt een heleboel gewandel met een kleintje, al moet ik zeggen dat Zoë bijna alles zelf gelopen heeft. Dus chapeau voor die kleine!

mijn eindconclusie is dat dit echt een super leuk park is om naar toe te gaan. Je bent hier zeker wel een halve dag kwijt aan het bezoeken en bekijken van alle diertjes. Tegen betaling zijn er nog een heleboel extra leuke dingen te doen zoals dus de safaritruck, op de foto gaan met bepaalde dieren, ziplinen, er is een trampoline. Dus zeker de moeite waar. Wel weer een kleine tip. Bij de hotels liggen kortingsvouchers die je kan gebruiken. Scheelt toch weer in de portemonnee en dit geld kan je dan weer spenderen aan een extra ijsje in het park? Voor meer informatie over het park en prijzen, verwijs ik jullie naar de website van Selwo Aventura

Wellicht ook leuke uitstapjes om te lezen;

Sealife – Benalmádena

De Kabelbaan – Benalmádena

Selwo Marina – Benalmádena

De Vlindertuin – Benalmádena

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge