De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Uitstap | Reuzenrad La Noria (Mirador Princess) – Malaga

reuzenrad malaga

Een leuke bezienswaardigheid in Malaga is toch wel het Reuzenrad La Noria de Malaga. Dit reuzenrad is niet alleen een blikvanger voor stad. Het is ook echt een ware belevenis om erin te gaan. Het reuzenrad biedt je namelijk een fantastisch uitzicht over het havengebied, het historische centrum, de skyline van Malaga, de kathedraal, het Gibralfaro en nog heel veel meer. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees en kijk dan snel verder..

Reuzenrad La Noria (Mirador Princess)

reuzenrad malaga

Het 70 meter hoge reuzenrad van Malaga oftewel (Noria de Malaga) ligt gelegen in de haven van Malaga. Vlakbij de wijk Soho. Het reuzenrad staat al sinds september 2015 in Malaga en zou eigenlijk per juni 2018 opgeheven worden. Echter vanwege het overweldigende animo, blijft hij voorlopig nog even staan. Houdt de website van Noria de Malaga dan ook goed in de gaten of hij er nog staat als jullie er eventueel heen willen.


Het reuzenrad is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 00.00 uur.

De prijs voor een ticket vond ik erg schappelijk, volwassenen betalen per persoon namelijk 10 euro, kinderen tot 120 cm 6 euro en kinderen kleiner dan 80 cm zijn gratis. Ook hebben ze 65+ prijzen, want kan je, je legitimeren dan betaal je 8 euro.

Handig om te weten: er zijn namelijk speciale tarieven voor families en groepen.

Families (vanaf 3 personen) betalen 7 euro per volwassen persoon en kinderen blijven de kinderprijs betalen.

Groepen (vanaf 6 personen) betalen 8 euro per persoon.


reuzenrad malaga

Het reuzenrad is ook heel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn speciale cabines waarin je met de rolstoel gewoon kunt inrijden. Kinderwagens/buggies kan je achterlaten bij de daarvoor speciaal aangegeven ‘parkeerplaats’.


reuzenrad malaga

reuzenrad malaga
reuzenrad malaga

Er zijn op dit moment 21 gondels (voorheen 42) waar per gondel 8 personen in kunnen. De gondels hebben aan alle kanten uitzicht. Er zitten een aantal kleine raampjes in de gondel, waar je eventueel foto’s door kunt maken (zonder weerspiegeling van het glas).

Bij het instappen van de gondel kijken ze vaak naar het aantal mensen en ze houden er rekeningen mee dat groepen en families meestal een gondel voor zichzelf hebben.


reuzenrad malaga

Ons is verteld dat het beste moment om met het reuzenrad te gaan is in de avond. Dit inverband met de zonsondergang. Echter omdat dit voor ons te laat is (Zoë moet natuurlijk gewoon op tijd naar bed, uitzonderingen daar gelaten natuurlijk). Zijn wij overdag gegaan.

Je hoeft absoluut niet bang te zijn dat het te warm (of in de winter te koud) is in de gondels. Want er zit gewoon heerlijk verkoelende airconditioning/verwarming in. 


haven malaga

reuzenrad malaga

ik zie ik zie wat jij niet ziet

malaga city
malaga city

malaga

Het reuzenrad biedt een fantastisch uitzicht over het havengebied, het historische centrum, de skyline van Malaga, de kathedraal, het Gibralfaro en nog heel veel meer. Foto’s maken van het fantastische uitzicht is dan ook echt wel een must!

ik in het reuzenrad

hoogste punt reuzenrad malaga

Een ritje in het reuzenrad duurt ongeveer 15 minuten, je maakt dan 3 rondjes en onderweg (bij ons was het bovenaan) wordt je een keertje stilgezet, zodat er beneden weer nieuwe mensen in de gondels kunnen instappen.. Op deze manier heb je voldoende tijd om alles te bezichtigen en natuurlijk om mooie foto’s te maken.


uitzicht

haven van malaga


malaga


malaga


malaga


vliegtuig stijgt op

Conclusie: Wij vonden het een zeer leuke bezienswaardigheid. Erg leuk om Malaga eens vanuit een ander daglicht te zien. Zoë vond het in het begin wel erg spannend wat het reuzenrad lijkt natuurlijk enorm hoog, maar eenmaal in de gondel vond ze het geweldig. De prijs/kwaliteit verhouding is ook netjes. Wij konden gebruik maken van de familie reductie (wat toch in totaal 6 euro scheelde)

Andere leuke bezienswaardigheden in Malaga zijn:

Museo de la Imaginacion

 

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
    CommentLuv badge