De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Uitstap | Museo de la imaginacion – Malaga


museo de la imaginacion

Als je een keertje naar Malaga gaat, vergeet dan zeker niet om de wijk SOHO te bezoeken. Een hele artistieke wijk met overal mooie graffiti kunstwerken op de muren. Maar in de wijk SOHO zit ook het Museum van de verbeelding. Wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken. Wil je weten wat dit museum inhoudt? Kijk dan zeker met mij mee!

Museo de la Imaginacion
museo de la imaginacion

Het museum van de verbeelding is zo’n 450 vierkante meter groot en dwingt je terug te keren naar je kindertijd. Persoonlijk vindt ik het museum een mooie prijs-kwaliteit verhouding hebben. Volwassenen 15-65 betalen 10 eur0, leeftijd 7 – 15 betalen 7 euro en leeftijden onder de 7 of boven de 65 zijn gratis. Je bent toch een paar uur zoet met het maken van foto’s. Het museum is redelijk educatief/leerzaam maar wel op een hele leuke en speelse manier.

museo de la imaginacion

Het museum bestaat uit 2 delen, het eerste deel bestaat uit de ‘de omgekeerde wereld’. (ook wel de Instagram ruimte genoemd) Je hebt hier zeker je camera bij nodig om de meest leuke en hilarische foto’s te maken. Bij de entree staan kluisjes om je tas etc. in te bewaren. Maak hier zeker gebruik van. Zo kan je met je camera in de aanslag gelijk de leukste foto’s maken, zonder dat je eerst je tas op de grond moet zeten en het moment eigenlijk alweer voorbij is.

museo de la imaginacion

museo de la imaginacion

museo de la imaginacion

museo de la imaginacion

Dit leuke museum dwingt je om bepaalde trucs te doen en heeft experimenten die het onmogelijke lijken te laten gebeuren. Want wie kan er nu zeggen dat je in de lucht gezweefd hebt, of met een dinosaurus bent gaan wandelen.

museo de la imaginacion

Hier nog even een kleine actie-foto om de wereld te redden van vuurspuwende draken.

museo de la imaginacion

De tweede ruimte, is een ruimte vol met trucs en fantastische illusies.
museo de la imaginacion


museo de la imaginacion

Een ruimte waar je overal verschillende proefjes en trucjes kan doen. Heel interessant!

hand uit papier

Allemaal hele gave optische illusies, waaronder ook deze 3d getekende hand. Het lijkt net alsof de hand uit het papier komt.

hond of kat

leeuw of konijn

man of vrouw

En hoe gaaf zijn deze tekeningen. Ik moet altijd wel 10 keer kijken voordat ik het zie. Heb het voor jullie wat makkelijker gemaakt.

optische illusie

Wat dacht je van deze man.. kijkt hij je nu aan? Of zie jij hem van de zijkant??

Conclusie: Wij hebben ongeveer 3 uur in het museum rondgedwaald. Leuke proefjes gedaan, fantastische foto’s gemaakt. Wat mij (ons) betreft is dit zeker een aanrader. Zeker als het weer wat minder is en je niet lekker aan het strand kunt vertoeven.

Nu ben ik benieuwd. Zijn jullie wel eens naar een museum geweest met optische illusies? Zoja, want vonden jullie ervan?

Heerlijke dag gewenst!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
    CommentLuv badge