De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Uitstap | Mariposario / Vlindertuin – Costa del Sol

vlindertuin

Mocht je tijdens je vakantie nog een paar uurtjes over hebben dan is een bezoek aan de vlindertuin zeker een aanrader! In de vlindertuin vindt meer dan 150 verschillende soorten vlinders terug en als verassing huppelt er ook nog een Wallaby vrij rond. Wil je meer weten? Lees en kijk dan gauw met mij mee!

Uitstap | Mariposario / Vlindertuin – Costa del Sol


Aangezien Zoë zo ontzettend gefascineerd is door vlinders besloten we een bezoekje te brengen aan de vlindertuin. In dit prachtige gebouw is één van de grootste vlindertuinen van Europa gevestigd. Alleen het gebouw is al waanzinnig mooi!

Zoals het bord al aangeeft de vlindertuin van Benalmádena.

Als je eenmaal de kaartjes hebt gekocht, dan ga je een hekje binnen en dan krijg je direct een klap in je gezicht van de warmte. Buiten is het natuurlijk al warm, maar hierbinnen lijkt het wel een sauna. Neem dus flink wat water mee (dit is echt geen overbodige luxe). De tropische tuin heeft ongeveer een oppervlakte van 900 vierkante meter en het plafond is zo’n 8 meter hoog. Er vliegen zo’n 1500 vlinders rond (150 verschillende soorten). De tuin is dus niet heel groot maar er valt genoeg te zien.

Een kleine tip is om online je kaartjes te kopen, dit scheelt weer aanzienlijk in de kosten! Online kosten ze 8,50 terwijl ze bij de kassa 10 euro kostten. (prijs op 6 juli 2018). Je kunt de kaartjes hier bestellen – mariposariodebenalmadena

In de vlindertuin kun je zo’n 150 exotische vlinders bekijken. Er staan overal borden met foto’s van de vlinders met diverse uitleg. (het lijkt een beetje op ‘zoek het plaatje’. Op deze manier leer je op een speelse manier welke vlinders er zijn en uit welk deel van de wereld komen


Er zijn niet alleen vlinders maar er lopen ook 2 hele leuke schildpadden rond. Je mag ze niet aanraken maar je kan ze natuurlijk wel van heel dichtbij bewonderen.

 

De tuin op zichzelf is ook prachtig aangelegd met een heuse waterval die uitmondt in een klein riviertje..

waar je met een bruggetje overheen moet en die uiteindelijk uitkomt bij..

een grote vijver die vol zit met KOI Karpers. Echt waanzinnig mooi gedaan.


Overal vindt je prachtige planten, bloemen en zelf ieniemienie ananasjes terug.

Als je goed naar boven kijkt, zie je dat er niet alleen vlinders rondvliegen maar ook hele kleine schattige vogeltjes (parkietjes). Ze hebben overal en nergens kleine netjes gemaakt.

Een overview van de tropische tuin.. Je ziet op deze manier heel goed dat het niet heel groot is. Wij hebben hier ongeveer uurtjes rondgewandeld. Mocht je nu alle vlinders op de foto willen (proberen te) zetten dan ben je natuurlijk wel wat langer bezig.

Maar het heet natuurlijk niet voor niets de vlindertuin. We zijn dus op zoek gegaan naar de meest exotische vlinders!

Overal zie je ook dit soort bakjes gevuld met fruit staan. De vlinders komen hier natuurlijk op af en zo kan je ze op een heel natuurlijke manier bestuderen zonder dat ze gelijk wegvliegen.

Ook staat er een ‘kast’ waar allemaal ‘vlinder coconnen’ hangen. Heel interessant om de levenscyclus te zien van rups naar vlinder.

Op een gegeven moment hoor je ook iemand tegen een gong slaan. Dit betekend dat er uitleg gegeven wordt over vlinders etc. Dit doen ze als eerst in het Spaans en daarna in het Engels. Als de uitleg voorbij is krijg je een vlinder of een mot op je t’shirt voor de foto. Wij (Zoë) wilden dit natuurlijk ook erg graag echter was het ontzettend druk en aangezien wachten niet ons sterkste punt is, hebben we dit overgeslagen.

Zoals je ziet vermaakte Zoë zich ook prima en maakte ook haar eigen foto’s. Heel bijzonder om aan het einde van de dag de wereld te zien door de ogen van in dit geval mijn dochtertje!

En zeg nu zelf.. talentje hé haha.

Hoe bijzonder is deze doorzichtige vlinder!

Op bepaalde plekken in de tuin zie je bordjes staan met de tekst dat als je goed oplet, rupseneitjes maar ook rupsen kunt vinden. Nou dat was bij dit bordje niet zo heel moeilijk (eerlijk moet ik er wel bij vertellen dat ik na het lezen van dit bordje wel de hele tijd jeuk/kriebels had) Ik heb het namelijk niet zo op rupsen haha


Ik kan nog wel even doorgaan met alle prachtige foto’s van de vlinders die we hebben gezien maar ik denk dat je het gewoon zelf moet gaan bewonderen.


En dan, dan is er nog een verassing! Er huppelt namelijk gewoon een wallaby rond! Deze zit niet opgesloten in een kooitje. Toen wij er waren werd hij/zij net wakker.

Ook schijnt er nog een grote leguaan te wonen maar die konden wij niet vinden (achteraf bleek deze bij de demonstratie te zijn waar je met een vlinder/mot op de foto kon)

Bij de uitgang is er natuurlijk nog een winkeltje te vinden waar je alles maar dan ook écht van alles kunt kopen met betrekking tot vlinders. Wij vonden het vrij prijzig dus zijn we gauw verder gegaan.

 

 

 

Al met al hebben we hier een heerlijke halve dag rondgedwaald. 

Heb jij wel eens een vlindertuin bezocht? Ik ben erg benieuwd en lees het graag in de comments!

Wat ook leuk om te lezen is, is de Uitstap naar de kabelbaan en de Uitstap naar Sealife

Heerlijke weekend allemaal?

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

  • Wat een prachtige vlindertuin. Ik ben ook dol op vlinders. Zoe heeft een hele mooie foto gemaakt.
    Darina onlangs geplaatst…Op mijn wensenlijstje | Juli 2018My Profile

  • Die doorzichtige vlinder is zeker een beauty! In Nederland (ik ben vergeten waar) is ook een vlindertuin en ik kan mij herinneren dat het daar ook bloedheet binnen was. Maar zeker mooi en ah…zo een Wallaby, zo schattig!
    Ik moet ook standaard een kaarsje branden in kerken en dergelijke, leuk dat wij dat gemeen hebben!
    Wil je mijn complimenten doorgeven voor de prachtige vlinderfoto die Zoe gemaakt heeft? Heel mooi gedaan!
CommentLuv badge