De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Uitstap | Dolfijnen spotten aan de Costa del Sol

dolfijn

Vandaag kan je lezen dat we op een dagje de zee op gegaan zijn. Met de Magic Vision boot gingen we op zoek naar dolfijnen. Of het ons gelukt is om dolfijnen te spotten zie en lees je hieronder! Veel lees en kijkplezier.

Dolfijnen spotten

kantoortje costa del sol cruceros

We boekten onze dolfijnen zoektocht bij Costasol Cruceros (zelf betaald). Dit kan je bij het kantoortje in de haven van Benalmádena doen, maar beter is het om online te boeken. Waarom? Omdat de plaatsen altijd snel zijn uitverkocht. Wij kozen voor een ochtendtocht, aangezien het dan nog niet zo heel warm is.

Je kan deze boottocht op drie verschillende tijdstippen boeken, 10.30, 12.30 en 15.00 uur (deze tijden kunnen per hoog/laag seizoen verschillen) en duren ongeveer 2 uur lang.. Tijdens de middagtochten is er ook een gelegenheid tot zwemmen, dus vergeet vooral niet je zwemkleding mee te nemen.

Om dolfijnen in het wild te zien, moet je natuurlijk een beetje geluk hebben het blijven tenslotte wilde dieren. De onderzoekers zeggen dat ze op 82 procent van de trips dolfijnen weten te spotten. Lukt het de eerste keer niet om de dolfijnen te spotten, dan bieden ze een garantieregeling van 50% korting op de volgende trip.


magic vision costa del sol cruceros

De boot is erg groot (er passen 140! mensen aan boord) en heeft 3 verschillende etages (boven, midden en beneden).

Wij kozen ervoor om op het midden deck te vertoeven. Hier heb je lekker veel schaduw en gewoon zitjes met een tafeltje ertussen. Ook is hier een barretje (met redelijk normale prijzen, kleine Pringles chips 2 euro) een dj booth met gezellige muziek en schone (erg belangrijk) dames en herentoilet.. Op het boven deck ook wel het zonnedeck genoemd, staan allemaal stoeltjes naast elkaar (dus geen ligbedjes) en zit je dus volop in de zon.

Dan heb je ook nog het beneden deck. Dit deck zit onder het waterniveau, dus mocht de boot stil liggen dan zou je hier visjes of dolfijnen voorbij kunnen zien zwemmen. Als de boot vaart zie je natuurlijk alleen maar water, want de visjes komen natuurlijk niet aangezien de motor teveel lawaai maakt..

haven costa del sol
haven benalmadena

De boot ligt in de haven van Benalmádena tussen heel veel andere leuke kleine en hele grote boten.

gezonken boot

Afgelopen winter hebben wij hier aan de Costa del Sol enorm rotweer gehad, denk aan stormen ontzettend veel regen etc. Waardoor deze oude boot is gezonken.

watertaxi

Dit is een andere boot van de Costa del Sol Cruceros, Dit bootje doet geen speciale uitstapjes maar is een heuse water taxi tussen de plaatsen Benalmádena en Fuengirola. Hartstikke leuk om dus een keer te doen, als je een ander plaatsje wilt bezoeken. Wij gaan dit ook nog een keertje doen, dus houdt zeker de blog in de gaten voor de review!

kustlijn en varen

kustlijn

kustlijn costa del sol

En toen was het tijd om te vertrekken.. We laten al snel de kust achter ons en gaan de volle zee op. We genieten enorm van de prachtige bergen en de mooie kustlijn.

fotos maken

zoe maakt fotos

Zoals jullie misschien weten heeft Zoë onze ‘oude’ camera gekregen. Ze maakt overal ontzettend leuke foto’s van. Echt een tip om eens je kindje een oude of een kindercamera te geven. Je zult echt versteld staan welke foto’s zij maken en hoe ze de wereld zien vanuit hun oogpunt. Echt zo leuk!

dolfijn

En toen was het moment daar! Na bijna 1,5 uur zoeken zagen we eindelijk dolfijnen!

zoe spot dolfijnen

Zoë stond natuurlijk ook weer in de aanslag met haar camera.. Het zien van een paar spelende dolfijnen (in het wild) is toch echt wel het mooiste om te zien en een onvergetelijke ervaring.

dolfijn
dofijn

dolfijn

dolfijn

De dolfijnen boot (Magic Vision) vaart onder een blauwe vlag, dat betekend dat de boot een bijdrage levert aan de duurzame ontwikkeling van de mariene en het aquatische milieu. Het zijn speciale boten die de milieu-educatie voor toeristen bevorderen en ervoor te zorgen dat de activiteiten die ze uitvoeren (dolfijnen spotten/water taxi) een lage milieu-impact hebben.

 


brr koud

Op de terugweg zaten we nog steeds op het midden deck, echter werd het toen gewoon echt koud. Zoë zat helemaal te bibberen en voelde zich helemaal niet lekker. Gelukkig had de bemanning allemaal fleecedekens waar we gebruik van mochten maken.

Een hele goede tip is dus om wel wat warms mee te nemen. Want ze hebben maar een aantal dekentjes (lang niet genoeg voor iedereen). plastic water

Wat ik ook heel goed vond was dat de bemanning met een visnet plastic uit het water probeerde te vissen. Want elke bijdrage hoe klein ook, is een verbetering..

We hebben een heerlijke ochtend gehad en raden deze dolfijnen zoektocht echt iedereen aan.

Wil je weten wat welke uitstapjes nog meer leuk zijn om te doen: Klik hier – De leukste uitstapjes aan de Costa del Sol

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

  • Leuk zeg dolfijnen in het wild zien wil ik ook graag nog een keer doen! Dat van een kindercamera is inderdaad waar! Ook Sjors maakt soms de leukste foto’s. Hij mag onder toezicht mijn compact camera gebruiken, maar als hij de kans krijgt pakt hij mijn telefoon om selfies te maken. Ik zat eraan te denken een kindercamera voor zijn verjaardag te geven. Die kan ook tegen een stootje en sommige kunnen dacht ik ook in het water.

  • Ik blijf het prachtig vinden om dolfijnen te zien. In Nieuw Zeeland zijn we ze regelmatig tegen gekomen, terwijl we op een boot zaten (niet specifiek op zoek naar dolfijnen) of gewoon langs de weg stonden. Zo mooi!
CommentLuv badge