De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Uitstap | Castillo Monumento Colomares – Benalmadena

Op een redelijke loopafstand van Benalmadena Pueblo ligt een waanzinnig mooi kasteel. Het Castillo Monumento Colomares. Dit kasteel is het grootste monument ter wereld wat is opgedragen aan het leven, de avonturen en de reizen van Christopher Columbus. Dus mocht je wat meer willen weten neem dan zeker een kijkje.

Uitstap | Castillo Monumento Colomares

Het Castillo Colomares werd door Dr. Esteban Martín Martín (een arts uit de VS) bedacht. Dr. Esteban, verbaasde zich erover dat er zo ontzettend weinig informatie te vinden was over Christopher Columbus en zijn reizen. Dat hij een eerbetoon voor hem wilde maken.

Als je naar dit waanzinnig mooie sprookjesachtige kasteel kijkt, zal je echt nooit kunnen raden dat het ontworpen en is door een arts en met maar 2 lokale metselaars is gebouwd. In 1987 begon Dr. Esteban met zijn team aan dit unieke werk. Ze gebuikten qua materiaal alleen bakstenen, stenen en cement. Door kennis van kunst, geschiedenis en architectuur kon Dr. Esteban het kasteel naar wens ontwerpen en laten bouwen. De laatste hand aan het kasteel werd in 1994 gelegd, de metselaars en Dr. Esteban hebben pakweg 7 jaar lang gewerkt om dit fenomenale kunstwerk naar wens af te krijgen.

Met een oppervlakte van circa 1500 meter is Castillo Colomares het grootste monument ter wereld voor de ontdekkingsreiziger Christopher Columbus.

 

Het kasteel beschikt over prachtige tuinen met een waanzinnig uitzicht over de kustlijn. Door de jaren heen is het Castillo Colomares gebruikt als een valkerij en vervolgens als een reptielencentrum. Tegenwoordig is het nog steeds één van de meest populaire toeristische attracties in Benalmádena.


Terwijl je ronddwaalt, vind je verschillende elementen terug met betrekking tot Christopher Columbus en zijn historische reizen, zoals de fraai bewerkte beelden van de drie schepen (de Niña, de Pinta en de Santa María) die de reis naar Amerika maakten.
Mocht je klaar zijn met het bezichtigen van de omgeving en het kasteel dan kan je nog een kleine stop maken bij de snack-express. Dit is een klein hoekje ingericht met diverse drink en snoepautomaten. Onder het genot van een hapje en drankje kan je al zittend nog even wegdromen bij dit mooie kunstwerk.

Het Castillo Colomares is een bijzondere en zeker leuke uitstap om te maken. Je bent ongeveer 1,5 uur kwijt aan het bezichtigen. Het is dus zeker te combineren met de overige attracties die Benalmádena Pueblo heeft. Zoals het Mariposario (vlindertuin) en de Boeddhisten Tempel.

Heerlijke dag gewenst! 😘

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

Er zijn nog geen reacties.
CommentLuv badge