De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Uitstap | Benalmádena Pueblo – Costa del Sol


pleintje

Vandaag neem ik je mee naar het plaatsje Benalmádena Pueblo. Een waanzinnig leuk plaatsje waar je heerlijk kan ronddwalen door alle authentieke en bloemrijke straatjes.

Benalmádena Pueblo


bord benalmadena pueblo

Benalmádena dankt haar naam aan de Moren want het betekend namelijk (Ben al Madina = Zoon van de mijnen) en het woordje pueblo betekend dorp.

Het dorpje stond vroeger bekend om de druiventeelt vanwege de werkgelegenheid kwamen er dus veel mensen in het dorp wonen. Echter vanwege diverse epidemieën/druifluis werd de druiventeelt stilgelegd en vertrokken de mensen dus helaas ook weer..

In de tweede helft van de 20e eeuw begon Benalmádena pas weer op te leven. Dit door de komst van het toerisme. Omdat toeristen natuurlijk ook ergens moeten verblijven/eten/drinken werd er enorm veel gebouwd en is het nu één van de grootste toeristische trekpleisters van Malaga geworden.

straatjes

kunst

Benalmádena Pueblo ligt iets verder weg van de kust en is goed te bereiken met zowel de taxi,  auto (hoewel de meeste straten verkeersvrij zijn is er een grote parking aan het begin van het dorp) als openbaar vervoer (buslijn 103/121)

Omdat het wat verder van de kust afligt is het (gelukkig) ontsnapt aan het massatoerisme en is het dorpje nog authentiek, klein en pittoresk gebleven. Dit zie je ook terug aan de huisjes deze zijn allemaal witgekalkt en met veel planten en bloemen versierd.

standbeeld

straatje

pleintje

pleintje

fontein

fontein

straatje

straatjes

straatje

binnen pleintje

balkonnetjes

balkon

balkonnetjes

oude boom

boom

bloembakken aan de muur

hotel

gezellig huis

Het meest gefotografeerde winkeltje in het dorpje..

zitjes

trappetjes

la nina de benalmadena

Op het pleintje (Plaza d’Espagna) kan je op één van de gezellige terrassen van het dorpje iets drinken of eten.

Hierboven zie je ook het standbeeld van La Niña de Benalmádena
Dit bronse sculptuur is gemaakt door Jaime Fernández Pimentel en is één van de iconen van de stad. Het standbeeld staat in het midden van een fontein op la Plaza de España in Benalmádena Pueblo. Het beeldt een naakt jong meisje uit dat een schelp vasthoudt.

kerk

De kerk van Santo Domingo de Guzmán is gebouwd in de 17e eeuw en is de oudste kerk in Benalmádena en is zeker een bezoek waard. Alleen al voor het fenomenale en panoramische uitzicht over de mooie kustlijn. Helaas toen wij er waren was de kerk dicht. Dus we hebben hem nog niet van binnen gezien. Al denk ik dat het net zoals alle andere kerken in Spanje echt prachtig is..

Als naar de achterkant van de kerk wandelt zie je daar een klein speeltuintje waar de kids zich even lekker kunnen uitleven. Ook heel fijn is dat er overal prachtige bomen met zitjes staan, waardoor je lekker in de schaduw van waanzinnige uitzicht kunt genieten.

muur en tuin

Als je naar de zijkant van de kerk loopt, zie je daar diverse entrees voor een bezoek aan de geweldige tuinen (Jardines del Muro) Wat ik zelf heel bijzonder vind is dat de Muro tuinen, ontworpen zijn door niemand minder dan Cesar Manrique,  beter bekend als de ‘Man die Lanzarote’.

Meer lezen over Cesar Manrique? Klik hier


restaurantje

barretje

prieeltje

In de tuinen bevindt zich ook een restaurantje met wederom een geweldig uitzicht. Savonds speelt hier een live band en zit het vol met de lokale Spanjaarden.


trap

duif in muur

muur

En dat was alweer het einde van de rondleiding in Benalmádena Pueblo.

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien en te lezen!

Leuke uitstapjes om te combineren met een bezoek aan Benalmádena Pueblo zijn: 

castillo de colomares

Castillo Colomaras

Op een redelijke loopafstand van Benalmádena Pueblo ligt een waanzinnig mooi kasteel. Het Castillo Monumento Colomares. Dit kasteel is het grootste monument ter wereld wat is opgedragen aan het leven, de avonturen en de reizen van Christopher Columbus. Dus mocht je wat meer willen weten neem dan zeker een kijkje.

vlindertuin

Mariposario / de Vlindertuin

In de vlindertuin vind je meer dan 150 verschillende soorten vlinders terug en als verassing huppelt er ook nog een Wallaby vrij rond.


estupa

Estupa / Boeddhisten Tempel 

Wil je wat meer te weten over het Boeddhistische geloof, dan zit je hier goed. Je kan een gids huren die in anderhalf uur tijd alles probeert uit te leggen over het geloof. Daarnaast kan je naar het museum en beschikt de tempel over een mooi aangelegde tuin met een waanzinnig uitzicht.

Heerlijke dag gewenst! 😘

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge