De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Top 7 meest bijzondere plaatsen op Tenerife

Ben je op zoek naar de zon en wil je niet ver vliegen? Neem dan zeker één van de Canarische Eilanden eens in beschouwing. Van alle eilanden heeft het eiland Tenerife mijn hart gestolen. Wil je weten waarom? Ik geef je hieronder mijn top 7. Kijk en lees dus snel verder..

Top 7 meest bijzondere plaatsen op Tenerife

Peter Pan Transavia

Op een kleine 4,5 uur vliegen vindt je het prachtige en veelzijdige eiland Tenerife. Je kan eigenlijk zeggen dat het eiland Tenerife alle jaargetijden heeft. Dat is ook een van de redenen dat ik Tenerife zo’n fijn eiland vind. De lente bevindt zich aan de oostkust waar ook het mooie plaatsje Candelaria ligt. De zomer zijn natuurlijk de plaatsen Costa Adeje, Playa de las Americas en Amadores. In deze plaatsen kan je eigenlijk het hele jaar door lekker op het strand kan vertoeven, de herfst vindt je terug richting Masca en de kliffen van Los Gigantes aangezien hier de mooie ‘groene’ natuurgebieden zijn en de winter is natuurlijk de vaak besneeuwde top van de Pico el Teide. Wil je dit prachtige eiland ook eens verkennen? Kijk dan eens op last minute Tenerife voor de voordeligste aanbiedingen.

Een eiland waar er voor iedereen iets te doen is!

El Pico del Teide

tenerife

Als je naar Tenerife gaat, dan moet je echt een keer naar de vulkaan El Pico del Teide (oftewel de witte berg). Dit is en wordt zonder twijfel het absolute hoogtepunt (zowel letterlijk als figuurlijk) van je vakantie naar Tenerife.

De El Teide is de op twee na hoogste vulkaan ter wereld. De El Teide is namelijk 7500 meter hoog (gemeten vanaf de zeebodem), alleen de Mauna Kea en Mauna Loa op Hawaii zijn hoger. De El Teide is wel het hoogste punt van heel Spanje wat natuurlijk ook al heel bijzonder is.

De El Teide ligt in het gelijknamige nationale park (Nationaal Park Teide) en heeft een oppervlakte van ca. 19.000 hectare. In 2007 werd het park erkend als werelderfgoed door UNESCO en heeft de is misschien wel één van de mooiste parken van Europa.

Het hoogste punt wat met de auto te bereiken is ligt op ongeveer 2350 meter boven de zeespiegel. Vanaf dit punt kan je nog hoger en wel met de kabelbaan (teleférico) en kom je uit op de hoogte van 3555 meter. Dit is nog niet de top! Deze kan je alleen wandelend bereiken, echter heb je hier wel een vergunning voor nodig.

Wat ook heel bijzonder is, is dat de El Teide een slapende vulkaan is. De laatste uitbarsting was namelijk in 1909. Dit betekent dus dat de El Teide in de (hopelijk verre) toekomst voor erupties kan zorgen. Echter wordt dit zo goed in de gaten gehouden, dat men daar tijdens de vakantie niet bang voor hoeft te zijn.

Kleine tip: Mocht je de Teide gaan bezoeken neen dan wel warme kleding mee. Er kan namelijk sneeuw liggen!

La Orotava

tenerife

La Orotava is een wonderschoon stadje wat gelegen is in een vallei aan de noordkant van het eiland, zo’n 7 kilometer van de kust. Het is één van de weinige Canarische steden waarvan de historische binnenstad grotendeels bewaard is gebleven.

Ik vind het persoonlijk altijd heerlijk om in de echt authentieke Spaanse dorpjes rond te dwalen. Je ziet in dit dorpje waanzinnig schattige huisjes met de bekende Spaanse balkonnetjes.

Drakenbloedboom in Icod de los Viños

Één van de meest bijzondere bomen die ik ooit in mijn leven heb gezien staat in Icod de los Viños. Het is de ‘eeuwenoude’ drakenbloedboom (Drago Milenario). De boom is zo’n 16 meter hoog en is tussen de 600 en 800 jaar oud (tenminste dat is de schatting want niemand weet het zeker.. Het is in ieder geval de oudste drakenbloedboom in de Canarische Eilanden.

Mocht je de boom ook willen bezichtigen, let dan heel goed op.. Iedereen wil je namelijk de weg wijzen. Echter wijzen ze je eerst naar wat winkeltjes en andere bezienswaardigheden want de boom staat volgens hen best wel ver weg.. Het beste en makkelijkste is om direct naar het Parque del Drago (waar de boom dus staat) te lopen. Dit park ligt waarschijnlijk op een steenworp afstand van waar je de auto hebt geparkeerd. Laat je dus niet in de maling nemen..

Wat ook erg leuk is in het plaatsje Icod de Viños, is de vlindertuin. Hier vindt je echt honderden verschillende soorten vlinders terug.

Candelaria

tenerife

Candelaria is een plaatsje wat je zeker niet moet overslaan. Hier vindt je namelijk de basiliek (Basílica de Nuestra Señora de Candelaria) een basiliek die als belangrijkste heiligdom van de Canarische eilanden wordt gezien. Er hoort een klein museum bij waar kleding en sieraden van de jonkvrouw van Candelaria tentoongesteld wordt.

tenerife

De Guanchen (Guanche betekent ‘mens van Tenerife’) waren de oorspronkelijke inwoners van de Canarische Eilanden. Aan de kust, tegenover het plein vind je negen bronzen beelden van de Guanchen-koningen terug. (de Menceys, van Tenerife). Heel bijzonder om deze beelden een keer te bezichtigen. Ze zijn namelijk onwijs groot.

Dolfijnen en walvissen spotten (Los Gigantes – Masca)

tenerife


tenerife

dolfijnen

dolfijnen

dolfijnen


dolfijnen

Tenerife is een van de belangrijkste plekken om in een boot walvissen en dolfijnen te spotten tot nu toe zijn maar liefst 27 soorten zeezoogdieren gezien.

Ik wilde dit graag met eigen ogen ervaren en ging met een catamaran tocht mee die langs de kust richting de kliffen van Los Gigantes ging. De naam Los Gigantes beteken letterlijk de reuzen. Deze kliffen in Santiago del Teide liggen in het Teno-natuurpark en zijn op sommige punten meer dan 600 meter hoog. Heel bijzonder dus om een keer vanaf het water te bezichtigen.

Toen de catamaran daarna de ‘open’ zee op ging kregen wij een prachtige verassing. Namelijk een hele groep met wel een twintigtal dolfijnen. Ze zwommen met ‘onze’ catamaran mee en sprongen langs en voor de boot uit het water. Echt fantastisch om te zien.

Ik raad een tocht met een boot (catamaran) zeker aan. Aangezien je het eiland ook vanuit en andere hoek (vanaf het water) kan/mag bezichtigen. De kers op de taart waren toch zeker de prachtige dolfijnen die onze tocht vergezelden.

Amadores

tenerife amadores

Één van de mooiste stranden van Tenerife is toch wel het Playa Amadores strand. Niet helemaal eerlijk, want het is een opgespoten strand met zand uit de Sahara.. vandaar dat het zo mooi wit is vergeleken met de natuurlijke stranden van Tenerife. Dat mag de pret niet drukken want je waant je hier gewoon echt op een bounty-strand. Het zand witter dan wit en het water kleurt blauwer dan blauw. Mocht je tijdens het zonnen en/of zwemmen trek hebben gekregen. De boulevard zit vol met leuke en lekkere eettentjes. Mijn favoriete eettentje is Bistro Salsa, hier kan je overheerlijke broodjes nuttigen.

Masca kloof


tenerife

Als je net als ik van wandelen houd dan moet je echt een stop maken bij de Masca kloof. Je wandelt (lees klimt en klautert) in een kleine 5! uur door de bergen langs een slingerend pad (wat eigenlijk een rivierbedding is) naar beneden. Je wordt omringd door de prachtige natuur en de stilte die daarbij hoort. Echt een waanzinnig avontuur om een keer mee te maken. Ik raad je wel aan om dit met een erkende gids te doen. Zij regelen namelijk ook een watertaxi aan het strand (waar je uiteindelijk uitkomt). Zodat je niet ook nog weer terug omhoog hoeft te klimmen en klauteren😉.

Tip, zorg voor goede wandelschoenen, genoeg water en energierijk voedsel. Dit zal je zeker nodig hebben.

Mocht ik nu je interesse hebben gewekt in een super veelzijdige vakantie.. Kijk dan eens op eens hier voor de meest goedkope last-minute reizen.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking met Transavia. Mocht je hierover meer willen lezen? Kijk dan even in mijn disclaimer.

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

Er zijn nog geen reacties.
CommentLuv badge