De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Tips om een boost te geven aan je weerstand!

verkouden

pixabay.com

Helaas,  ik had nog zo gehoopt om de dans te ontspringen maar ik ben besmet met het griepvirus. Mijn hele hoofd zit vol, bonkt erover, ben half doof, (al kan dat soms ook een voordeel zijn?) ik voel warm aan, heb het warm en dan weer koud en heb gewoonweg nergens zin in…

Nu heb ik zoals gewoonlijk weer even een rondje internet gedaan en daar vindt je natuurlijk allerlei tips die ‘het beste middel blijken te zijn’ voor een gezond leven en een goede weerstand. Ik ga er toch een aantal uitproberen want ik wil toch wel heel graag weer lekker naar buiten en van het strand genieten..

Op tijd naar bed en veel slapen..

Tja, ik ga het proberen maar met een kleintje die ook niet lekker is en tussen de middag ook niet meer wil slapen gaat dit hem denk ik niet worden.

Veel water drinken (minstens 2 liter per dag)

Ja, hier moet ik wel moeite voor doen maar het lukt me elke dag steeds beter. Ik neem nu voor elke maaltijd in ieder geval een glas water. Daarnaast drink ik meestal nog 2 grote koppen thee, 1 of 2 kopjes koffie (cappuccino) en ik slik mijn vitamientjes met een glaasje cola (anders krijg ik ze niet weg??)

Zakdoekjes na 1x gebruiken weggooien.. 

Ieeewww, ik heb nooit gesnapt dat mensen een katoenen zakdoek bij zich dragen en bij elke snuitbeurt proberen nog een droog plekje te vinden… Zozo smerig. Dus ja dit doe ik al maar dan met tissues (met eucalyptus geur, zodat m’n neus vanzelf weer 5 seconden opent), die katoenen zakdoeken heb ik dus niet hé, dat begrijp je denk ik wel..

Stomen

Ik heb dit wel eens geprobeerd. Een pan met heet water, eucalyptus erin en erboven hangen met een hand/theedoek over je hoofd. Dit doe ik dus nooit meer, wat een ellende..

Niet snuiten maar je neus ophalen.. 

Hahaha, dit vind ik echt zo ranzig! Vooral ook als mensen er zo’n lekker geluidje bijmaken en je dan ziet dat ze de rochel proberen door te slikken.. Gedverderrie! Dus NEE, dit ga ik niet uitproberen.

Neusspray

Helaas kan ik niet echt tegen neusspray, er zitten bepaalde stofjes in waar ik gelijk een bloedneus van krijg. Heel soms gebruik ik wel zoutoplossing maar ook dit werkt niet echt.

vitaminepillen

pixabay.com

Extra vitamines (supplementen)

Ik slik dagelijks van een bekend merk de Femvit multivitaminen. Deze zouden goed moeten zijn voor huid, haar, nagels, weerstand, energieniveau en bij klachten rondom menstruatie maar moet heel eerlijk zeggen dat ik hier niet echt verschil in merk als ik het nu wel of niet slik. Misschien eens overstappen naar iets anders.. iemand nog aanbevelingen?

Slaapkamer niet te warm en goed door laten luchten..

Ja en ja! De slaapkamer van ons bevindt zich aan de schaduwkant van het huis, dus het is daar altijd heerlijk koel. Daarnaast heb ik de gehele dag de ramen en voordeur open staan. Heerlijk als er frisse lucht het huis binnen komt!

Vaker handen wassen met zeep..

Als ik ziek ben doe ik dit zeker, maar een beetje weerstand krijg je ook door af en toe niet je handen te wassen toch? Gel met antibacteriële werking gebruik ik niet want dat is slecht voor mijn handen, die gaan er van vervellen en dan zit ik de gehele dag velletjes te trekken haha

Gezond eten..

Ik moet heel eerlijk zeggen dat gezond eten de afgelopen weken er wel een beetje bij ingeschoten is. Tja je gaat met familie toch vaker iets echt lekkers eten.. tenminste wij dan?. Fruit eet ik wel geregeld en dan voornamelijk een banaan, appel, kiwi of aardbeitjes.. Misschien moet ik ook maar weer eens mandarijntjes halen.. Als avondeten eten we altijd wel iets met groenten, voornamelijk broccoli, sperziboontjes, rode kool met appeltjes of iets met wortels. Dit zijn namelijk de enige groenten die mijn dochtertje (op dit moment) lust haha.

Lichaamsbeweging (sporten)

Normaal gesproken wandel ik elke dag met Zoë over de boulevard of over het strand. Heerlijk even genieten van de omgeving en rust. Sporten zit er voorlopig niet in, alhoewel ik wel elke dag weer aan het planken ben en dit kan ik nu al bijna 3 minuten volhouden. Ik probeer nu ook andere variaties uit zodat het wat zwaarder word. Sporten zoals in fitness kan ik pas gaan doen als mijn dochtertje Zoë naar schooltje/KDV gaat.

Ontspanning..

Dit is er de laatste tijd ook wel erg bij ingeschoten, vooral de me/us-time. Gelukkig kan ik af en toe in de avond even lekker op de bank liggen en een tijdschrift lezen. Heel vaak ben ik rond 21.30/22.00 uur zo moe dat ik dan alsnog mijn bedje opzoek. De filmavond op vrijdag is er ook te vaak bij ingeschoten de afgelopen weken dus dat gaan we ook weer even inplannen! Iemand nog tips voor goed/leuke films?

Ik ben natuurlijk nu ook wel erg benieuwd wat jullie zoal doen om je weerstand een boost te geven. Of heb je nog andere goede tips voor mij? Graag lees ik weer jullie reacties!

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Goeie tips… Ik heb ook een bloedhekel aan stomen. dat helpt ook echt alleen maar tijdelijk. Volgens mij is het enige wat echt werkt: het opbouwen van je weerstand. Bovendien als je goed eet heb je ook geen extra vitaminen nodig. ik zou ze lekker achterwege laten als ik jou was. Je eet toch fruit?
  Roelina onlangs geplaatst…Ik ben de moeder van drie kinderen, kijk maarMy Profile

  • Hoi Roelina,
   Ja, ik probeer dagelijks fruit te eten. Maar voel toch aan mijn lichaam dat ik wel extra vitamientjes nodig heb, dus vandaar de multivitaminen afgestemd op de vrouw. Ben alleen nog even zoekende welke het beste voor mij werken haha

 • Oeh veel beterschap. En dan heb je nog de kleine meid om je heen. Ik probeer gewoon zo gezond mogelijk te leven en te bewegen. Ik ben bijna nooit ziek, en eet ook weleens een pizza. Maar als het virus je eenmaal te pakken heeft, is goed uitzieken de beste remedie. En veel slaap. X

  • Hoi Cynthia,
   Dankjewel! Ja uitzieken is een echte uitdaging met een kleintje om je heen haha. Tot nu toe lukt het redelijk, sochtend een lange wandeling maken in de frisse lucht, kan zij d’r energie even kwijt en op het heetst van de dag lekker binnen of in de schaduw op het terras.. Komt goed?

 • He vervelend! En zeker met deze hitte. Ja ik snap ook werkelijk niks van die katoenen zakdoeken. Echt vies vind ik het. Fijne tips trouwens. Zelf drink ik tegenwoordig gekookt water met een halve uitgeperste citroen en gember. Daar schijn je ook weer lekker fit van te worden
  Aneta onlangs geplaatst…De seksuele ontwikkeling van een puber | Hoe zit dat nou en hoe ga je ermee om?My Profile

  • Hoi Aneta,
   Hmm toch echt maar eens op zoek naar gember! Sochtends drink ik meestal wel een glas lauw water met citroen, tja je moet er even aan wennen maar ik merk inderdaad wel verschil.

 • Och wat naar, beterschap!! Lekker veel gemberthee drinken van verse gember.
  Heb je in het verleden veel neusspray gebruikt? Meestal veroorzaakt dat bloedneuzen op den duur, maar het gaat ook weer over! Ik had hetzelfde bij mij door overmatig gebruik (ivm allergie). Een paar jaar niet gebruikt en nu kan ik gewoon weer neusspray gebruiken.

  Stomen gaat beter met alleen water (en neusspray). Advies van mijn huisarts en dat heeft me echt gered toen ik een flinke holteontsteking had en zwanger was, dus geen antibiotica mocht. Sindsdien doe ik het meteen als ik het voel opkomen en het helpt enorm. Het zorgt er voor dat alle rommel los komt en er uit kan (sorry). Eucalyptus irriteert alleen maar.

  • Hoi Didi,
   Bedankt voor je tips! Ik heb nog nooit gemberthee gedronken, ik zal eens kijken of ik dat hier ook kan kopen. Vroeger had ik heel erg veel last van voorhoofdsholte ontstekingen, ik ben er blijkbaar erg gevoelig voor. De dokter gaf aan dat je hier overheen moet groeien. Ik heb toen wel een aantal keer neusspray gebruikt maar blijkbaar zijn mijn holtes te gevoelig en verdragen ze de diverse stofjes niet en krijg ik daardoor dus de bloedneuzen. Sindsdien durf ik dat niet meer te gebruiken. Gelukkig helpt het voor jou wel!

 • Bleh wat naat dat je nu griep hebt. Heel veel beterschap! Bij mij helpt het altijd om volledig rust te nemen, lekker veel fruit te eten, veel te slapen, brandnetelthee te drinken en sowieso 1x op een dag heel even naar buiten te gaan. Een frisse neus doet altijd goed!
  Sandra onlangs geplaatst…10 Plekken waar je mij nóóit zal tegenkomen #2My Profile

  • Hoi Sandra,
   Brandnetelthee kende ik nog niet. Toch maar eens een reformawinkel binnenlopen om te proberen. Sochtend maak ik met mijn dochtertje altijd een lange wandeling, dan is het nog zo lekker fris dus dat zit gelukkig wel goed

 • Volgens mij is dit al een behoorlijk compleet overzicht. ☺️ En dat stomen, inderdaad verschrikkelijk. Ik krijg het daar altijd zo benauwd van.

  Heel veel beterschap!
  Aukje onlangs geplaatst…Welkom in… OisterwijkMy Profile

  • Hoi Aukje,
   Ja zo vreselijk dat stomen, ik kreeg het er gewoon helemaal benauwd van en toen ik op wilde staan werd ik ook nog duizelig van de hitte in mijn hoofd. Voor mij een keer maar nooit weer!

 • Wat vervelend zeg. Hier heeft een virus ons ook berijkt. Iken mijn man hadden opeenvolgend keelontsteking.
  Vooral slecht slapen is een dooddoener. Iedere dag voldoende rust en slaap pakken is volgens mij het voornaamste dat je kan doen. Vooral als je iets begint te merken.
  Heel veel beterschap voor nu!
  Rachel onlangs geplaatst…Moedercompetitie. Mijn kind is de besteMy Profile

 • Extra vitamine nemen van het merk Solgar lijkt bij mij ook echt verschil te maken! Ik kan in ella geval weer lekker hardlopen ???!
  Essma onlangs geplaatst…5x | Wat als ik geen smartphone zou hebben?My Profile

  • Hoi Essma,
   Dankje voor de tip, ik heb gelijk gekeken bij de apotheek maar dat merk verkopen ze hier niet.. helaas. Ik zal de familie eens vragen of ze het misschien kunnen opsturen. In de tussentijd maar flink veel kiwi’s eten haha

 • Handige tips! Ik krijg dus ook altijd bloedneuzen van neusspray, dus ik gebruik wel zoutoplossing. Helpt misschien niet zo goed als neusspray, maar alle beetjes helpen als je neus verstopt zit 😉

  • Hoi Nicole,
   Ik heb sinds vandaag via de apotheek een vicks inhalatiestick, het is een soort plastic tampon, tja anders kan ik het niet noemen met gaatjes aan de bovenkant. Je haalt per neusgat 1 of 2 keer diep adem en je neus springt open door de menthol die erin zit. Ik heb er nog geen problemen van ondervonden, hopelijk lukt het mij vanavond om eens normaal in slaap te komen haha

 • Ik probeer de laatste tijd ook genoeg water te blijven drinken. Er zijn van die handige apps om het bij te houden 🙂
  Joanne onlangs geplaatst…Outfit | Floral crop topMy Profile

  • Hoi Joanne,
   Oh wat handig, ik wist helemaal niet dat er van die apps waren. (tja soms leef ik echt nog onder een steen hoor, haha). Ik zal eens op internet kijken, misschien is dit wel een hele goede reminder voor mij. dankjewel voor de tip!

 • Niet snuiten maar ophalen, klinkt vies maar is wel echt een goede tip als je leest waarom 😉 Wanneer ik verkouden ben haal ik op en snuit ik alleen wat lichtjes als het er echt uitloopt (want dat is natuurlijk geen gezicht voor anderen ;))

  Die katoenen zakdoeken heb ik ook nooit begrepen, vreselijk onhygiënisch!

  Neusspray is fantastisch! Ik zweer erbij als mijn neus echt dicht zit, anders kan ik echt niet slapen!

  Heel veel beterschap!

 • Goede tips! Maar wordt je weerstand niet juist lager als je je handen vaker was met zeep? Dat zeg je zelf ook al inderdaad 🙂
  Eva onlangs geplaatst…Outfit | Roze crop top & Zara jeans uit de SALEMy Profile

  • Hoi Eva,
   Dankjewel! Ja dat van dat altijd maar je handen wassen vind ik maar raar. Hoe moet je anders weerstand opbouwen.. vroeger in mijn tijd ’83? deden we dat niet hoor en toen was ik ook niet vaak ziek haha
CommentLuv badge