De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Souvenirs van Lanzarote

souvenirs

Het is altijd leuk om souvenirs mee te nemen vanaf je vakantiebestemming. Zo kan je later terugblikken op die ene waanzinnige vakantie en heb je gespreksstof voor als er visite is. Hieronder neem ik je mee naar de leukste souvenirs van Lanzarote. Lees en kijk je gezellig met mij mee?

ansichtkaarten

Stuur vanaf elke plaats die je bezoekt in Lanzarote een ansichtkaart naar jezelf. Schrijf hierop wat je in dit plaatsje hebt gedaan en hoe je de dag ervaren hebt. Als je dan thuiskomt van vakantie, dan kan je deze ansichtkaarten bundelen en heb je een mooi vakantiedagboek. Je blijft natuurlijk ook wat langer nagenieten van de vakantie want soms duurt het wel eens 4 weken voordat de ansichtkaartjes aankomen in Nederland. Zo kan je je nog eens ergens op verheugen.

Bovenstaande ansichtkaart is ook bijzonder – het is een houten plankje en handbeschilderd (kost wat maar dan heb je ook watšŸ˜‰)

magneetjes

De alom bekende koelkast magneetjes. Je kan het zo gek niet bedenken maar je hebt de magneetjes in alle vormen, formaten en kleuren. Er zal altijd wel iets voor je tussen zitten.

Tegeltjes, altijd leuk om zoiets in je wc op te hangen.

aloe vera

Aloƫ Vera, want hoe fijn is het om na je vakantie je nog in te mogen smeren met dit heerlijke spul. Aloƫ Vera is werkelijk overal in en voor te gebruiken. Dus mocht je op vakantie gaan naar de Canarische eilanden, sla dan zeker een paar potten Aloƫ Vera in.

zand in een potje

Tegenwoordig is het echt een rage om van elke plek waar je geweest bent potjes zand mee te nemen. De rage heeft nu ook Lanzarote bereikt want je kan hier al kant en klare potjes met leuke afdruk gewoon in de winkel kopen.

Wat ik zelf altijd heel leuk vind is om een foto van jezelf of van een dierbare te maken op het strand.. wat zand mee te nemen en thuis dit samen in een fotolijstje te doen.

kruiden

specerijen

Specerijen/kruiden doen het altijd goed. Zo heb je telkens als je de specerijen/kruiden gebruikt de fijne herinnering aan je vakantie.

olivina

Olivia steentjes Je vindt steentjes echt overal terug. Je kan er ook voor kiezen om de Olivia in een sieraad te laten verwerken. Zo heb je altijd een connectie met je vakantie (ei)land.

Het duiveltje zie je ook overal terugkomen. Dus ook dit zou een leuke souvenir zijn.. mocht je een duiveltje in je huis willen hebben natuurlijk.

jam

Wat ik ook altijd erg leuk vind zijn potjes jam. Jammer genoeg zijn de potjes altijd zo leeg maar dan heb je weer een reden om snel terug te keren.

kantwerk

Persoonlijk is het niet echt mijn ding. Maar je kan op Lanzarote ook echt handwerk kopen. Denk dan aan servetten, tafelkleden, kleding. Let er dan wel op bij het kopen dat er geen labeltje opzit van made in China. Want er trappen toch nog best veel mensen in. Handwerk kan je ook het beste op de diverse marktjes kopen.

sangria

sangria

Je kan natuurlijk ook voor drank gaan in bijzondere flessen. Als de drank op is, dan heb je nog een mooi beeld of leuke shotglaasjes

Ik kan nog wel even doorgaan maar dit zijn volgens mij wel de leukste en meest voorkomende souvenirs van Lanzarote. Nemen jullie ook altijd magneetjes mee als je op vakantie bent geweest? Ik ben erg benieuwd en lees het graag in de comments!

Heerlijk weekend allemaalšŸ˜˜

1 love
VOLG MIJ OOK VIA:

Lanzarote, Reizen | 9 reacties | 3 november 2017 | 1 love

Comments
CommentLuv badge

ļ»æ