De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Schoolzwemmen (zwemles)


zwempak en antislipsokken

Omdat Zoë vanaf September officieel een aantal dagen per week naar een internationale school gaat. Betekend dit voor haar ook dat ze moet gaan deelnemen aan schoolzwemmen. Maar wat is nu handig om aan te schaffen voor het schoolzwemmen of zwemles in het algemeen. Kijk en lees je mee?

Schoolzwemmen

zwempak

Omdat Zoë moet deelnemen aan schoolzwemmen is het wel zo handig om een leuk zwempakje aan te hebben. Ze is helemaal gek van roze dus zocht ze deze uit op de website van Ockyz

kinderzwemsokken anti slip

Omdat er nogal vaak ongelukken gebeuren (uitglijden) bij het zwembad hebben wij ook gekozen voor een paar nieuwe zwemsokken ook wel sweakers genoemd. De zwemsokken hebben een hele goede antislip werking. Kindjes zouden kunnen rennen op deze sokken maar dat is nog steeds niet aan te raden natuurlijk. Ook zijn de sokken erg handig tegen water (voet) wratjes.


sweakers oud en nieuw

Wij hebben vorig jaar een paar zwemsokken met korting kunnen kopen en hier ben ik nog steeds zeer tevreden over. Zoals je ziet zijn ze veel gebruikt (inmiddels verkleurd door het vele chloor en de zon) maar de antislip laag is dus nog perfect! Voor de zwemles hebben we dan ook een nieuw paar besteld. Omdat kindervoetjes nogal snel groeien hebben ze er bij Ockyz rekening meegehouden dat ze minimaal 4 schoen/sokmaten meegaan.

zwemsokken volwassen en kind

Omdat er ook een aantal ouders aanwezig moeten zijn bij het schoolzwemmen. Denk aan helpen met aan en uitkleden heb ik voor mezelf ook een paar zwemsokken besteld. Het enige wat ik jammer vond aan de volwassen/kinder zwemsokken is dat ze er helaas niet in effen kleuren zijn. Maar hé als dat het enige is, veiligheid staat natuurlijk voorop.

speelgoed

Als je een bestelling voor zwemkleding maakt bij Ockyz, zitten bovenstaande speelgoedjes erbij. Superleuk speelgoed waar ze tijdens het aankleden wel even me bezig zijn. Je kan de figuurtjes namelijk in en uit elkaar klikken en de meest leuke creaties maken. Er zit ook een bandje bij, die je eventueel kan gebruiken als armband of enkelbandje.

zwemessentials

Omdat ze hier bij school zwemmen een aantal regels hebben moesten we nog een aantal dingen kopen. Denk aan, dat het haar vast gedragen moet worden en in een zwemmutsje gestopt moet worden. In verband met het chloor moeten ze ook een zwembril dragen.

Dan is het natuurlijk handig om een (warme) handdoek bij je te hebben. Wij gaan altijd voor de microvezel (sneldrogende) handdoeken. Omdat Zoë altijd (een beetje) verkleumd is na het zwemmen, doe ik altijd thuis de handdoek om een warme kruik wikkelen. Als ze dan smiddags (aan het einde van de schooldag) zwemles heeft is de handdoek lekker warm. Sommige mensen zullen hierbij denken, jeetje wat verwend. Maar zo doen wij het nu eenmaal, iedereen heeft zijn eigen manier van opvoeden. Ook stop ik altijd een leeg ziplock zakje in de tas, zodat ik hier de natte kleding/handdoek en spulletjes in kan doen.


haarverzorging zwemmen

Een borstel (tangle teezer), klittenspray en een droog elastiekje zijn natuurlijk ook erg handig om altijd bij je te hebben.

Omdat zwemmen natuurlijk hongerig maakt, stop ik ook altijd nog wat lekker in de tas. Denk hierbij aan een broodje, liga of een banaan.

Ik schreef deze review in opdracht van Ockyz. Het zwempak en de sweakers (zwemsokken) heb ik cadeau gekregen. Desondanks heb ik mijn eerlijke mening gegeven. Alle foto’s zijn door mijzelf gemaakt

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Kristel Gubbels-Daemen

  Lijkt me super fijn voor onze dochter Noor. We willen ook voor haar gaan kijken voor zwemles en dit lijkt me daar super voor.

  Ik volg je op Facebook en instagram

 • Deze vakantie hebben we veel gezwommen, mijn dochtertje is er helemaal gek van. Helaas is haar zwempakje wat aan de kleine kant. Een nieuwe, uiteraard roze (Faye roze) in maat 92 is zeker welkom. In uitglijden is ze ook een topper 😉 dus de Sweakers zullen ook goed van pas komen. Extra: gedeeld met G+ en loved/saved op Bloglovin.

 • Zou super leuk zijn dit te mogen winnen voor mijn dochter macey die gestart is voor diploma B. Haar huidige badpak begint wat krap te zitten dus dit zou heel welkom zijn 🙂

  Volg je op FB en heb het bericht geliked en openbaar gedeeld.

 • Jaaa ik doe heel graag mee voor onze kleine meid (en mijn gemoedsrust 🙂 )
  Deze te gekke actie heb ik ook gedeeld op Facebook.

 • Bij deze doe ik erg graag mee voor mijn dochter! Erg leuke prijs!
  Leuk stukje trouwens over dat je de handdoek voorverwarmt dmv een kruik, je hebt me op een idee gebracht. Ga ik de volgende keer ook eens proberen.
  Dank dus voor de tip 🙂

 • Superhandig voor deze herfstvakantie voor onze jarno. die rent alleen maar, weet volgens mij niet wat lopen is haha. dus dit zou zeker van pas komen. wordt ook onze eerste ‘echte’ vakantie samen. ik volg ook via fb.

 • Oh dit zou echt super zijn om te winnen. Ik roep zo vaak tegen mijn dochter niet rennen in het zwembad dat dit echt een verademing zal zijn. En een leuk badpak is altijd erg tof! Ik volg je op facebook en instagram en heb de winactie gedeeld op facebook! Nu maar duimen!

 • Dit lijkt mij heel fijn voor mijn zoon. Ik blijf het toch een beetje eng vinden als hij ineens enthousiast gaat rennen in het gladde zwembad.

 • oohh dat zou geweldig zijn voor onze kleine man die geen gevaar ziet en dus al vaak is gevallen in het zwembad. Ik doe heel graag mee met deze super actie! Ik volg je op facebook, instagram en heb het bericht gedeeld!!

 • Claudia Diependaal

  Wauw ik heb er al heel veel over gehoord! Dus ik doe dan ook met veel plezier mee! Ik volg je op Facebook en Instagram. Ik heb geliked en gedeeld!
CommentLuv badge