De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Persoonlijke & blogdoelen 2018

persoonlijke & blog doelen 2018

Een nieuw jaar, nieuwe kansen zeggen ze toch? Zoals je gisteren op mijn blog kon lezen heb ik afgelopen jaar bijna al mijn doelstellingen zowel persoonlijk als voor mijn blog behaald. Dit jaar heb ik ook weer een mooie lijst weten te maken. Dus hierbij mijn doelen voor 2018. Lees je weer gezellig met mij mee?

Persoonlijke & Blog doelen 2018

Persoonlijke doelen

Een goede balans vinden tussen online en offline
Overdag ben ik vaak teveel afgeleid door mijn telefoon. Ik maak er sowieso mijn foto’s mee maar dan zie ik ook weer meldingen staan die ik dan natuurlijk ook gelijk weer wil gaan bekijken. Met andere woorden, ik wil gewoon minder op internet aanwezig zijn. Aan de andere kant moet ik ook op internet aanwezig zijn i.v.m. mijn blog natuurlijk. Dus tja echt een puntje om aan te werken. Mochten jullie nog tips hebben dan hoor ik ze natuurlijk graag.

Een weekendje weg /stedentrip met Richard en Zoë maken
Omdat we eigenlijk altijd alleen maar naar Nederland op vakantie gaan. Wil ik voor dit jaar ook echt een (lang) weekend weg. Leuke en mooie herinneringen opdoen met ons drietjes.

Een bezoek brengen aan de Pairi Daiza dierentuin in België
Misschien kunnen we dit met bovenstaande weekendje weg wel combineren

Een nieuwe telefoon kopen/krijgen?
Niet echt een doel maar jongens, mijn telefoon is echt aan vervanging toe. Er staat gewoonweg te weinig intern geheugen op. Ik ben aan het kijken voor een Samsung Galaxy A5, dual sim (handig voor zowel mijn NL en ES simkaart) met ook meer intern geheugen. Zo vervelend dat je niet alle apps op je extra geheugenkaartje kan opslaan. 16 gb intern geheugen is dan gewoon echt veel te weinig.

Fit worden en aan mijn lichaamshouding werken
Afvallen is voor mij (nog) niet echt nodig. Ik wil alleen wat strakker in mijn vel komen te zitten en aan mijn houding werken. Dit was ook een puntje van 2017 die ik dit jaar gewoon weer doorvoer. Ik wil mij daarom dit jaar (zodra we op een nieuwe bestemming zitten) ook inschrijven bij een sportschool en daar minimaal 2x per sporten.

Een make-over
Een make-over? Ja, je leest het goed. Ik zou heel graag eens door een professioneel iemand onder handen genomen willen worden. Denk aan haartjes, make-up, kleding advies.. gewoon de hele reutemeteut..

Tatoeage laten zetten
Sinds dat Zoë geopereerd is (nu 2,5 jaar geleden) wil ik al een tatoeage op de plek waar zij geopereerd is. Dit is onder het linker schouderblad. Ik heb een heel mooi idee maar het moet nog wel uitgewerkt worden. Iets met te weinig tijd.. Hopelijk kom ik er dit jaar wel aan toe. Mochten jullie nog goede aanbevelingen hebben voor tatoeage shops/artists.. Let me know!


 


Blogdoelen

Professionele photoshoot voor blog (profielfoto ed.)
Ik zou heel graag wat leuke maar ook mooie foto’s voor mijn blog willen hebben. Mocht je nog een goede (niet al te dure) fotografe weten (omgeving gelderland) of andere tips hebben dan hoor ik het graag.

Aan mijn eigen foto skills werken
Ik vind het onwijs leuk om foto’s te maken. Op dit moment maak ik erg veel foto’s met mijn telefoon. Daarom heb ik ook het boek SNAP (fotograferen met je smartphone) besteld. Hopelijk kan ik nadat ik dit boek uit heb nog mooiere foto’s maken.

Beginnen met vloggen
Vorig jaar zou ik eigenlijk al beginnen met vloggen maar heb ik besloten om mij eerst te focussen op mijn blog. Dit jaar wilde ik op onze nieuwe bestemming onze uitstapjes gaan vloggen maar aangezien we niet zijn verhuisd wordt dit opgeschoven naar wat later in het jaar. Wel ga ik binnenkort alvast beginnen met instastories. Dus mocht je mij nog niet volgen op instagram wel doen hoor..?

Uitbreiden naar 4 geschreven artikelen en één vlog per week
Zodra Zoë één of meerdere dagdelen per week naar een schooltje gaat wil ik gaan uitbreiden naar meer artikelen per week en natuurlijk een vlog.

Blogger by Nature event bijwonen op 2 juni
Ik wil dit jaar ook wat meer gaan netwerken en blog collega’s ontmoeten. (Is wat moeilijk als je deels in het buitenland woont.) Ook wil ik mijn blog dit jaar naar een hoger niveau tillen. Daarvoor moet ik ook werken aan SEO/PA/DA en nog heel veel meer dingetjes. Daarom dacht ik om 2 juni naar het bloggersevent Blogger By Nature te gaan. Hier kan ik netwerken, blogcollega’s ontmoeten en waarschijnlijk ook een workshop SEO doen. Zijn jullie weleens op zo’n event geweest?

Verhogen van mijn PA / DA
Omdat ik dit jaar minimaal 6 samenwerkingen op poten wil zeten moet ik mijn Page Authority (PA) en Domain Authority (DA) proberen te verhogen. Want hoe hoger deze cijfers zijn, hoe liever bedrijven met mij samen willen werken. Ik heb hier nog helemaal geen kaas van gegeten, dus er is nog een hoop werk aan de winkel!

Meer persoonlijk gaan bloggen
Ik vind bloggen echt onwijs leuk maar vind het nog steeds erg moeilijk om over mijzelf te kletsen/schrijven.. (want tja, wie zit er nu op mijn verhalen te wachten, toch?) Daarom wil ik dit jaar wat vaker een kletspraatje op mijn blog plaatsen. Tenminste als jullie het leuk vinden om te lezen!

Zo mijn doelen staan weer op het wereldwijde web.. mijn stok achter de deur is gereed, dus er is werk aan de winkel. Ik heb onwijs veel zin om met deze doelen dit jaar aan de slag te gaan.

Hebben jullie nog doelen gemaakt? Ik ben erg benieuwd en lees het graag bij de reacties! Heerlijk weekend toegewenst?

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie, Persoonlijk | 12 reacties | 12 januari 2018 |

Comments

 • Hele mooie doelen! Het event klinkt interessant, misschien dat ik er ook heen ga! Eén van mijn doelen is ook mijn pageranking te verhogen. Maar dat wordt nog een hoop uitzoekwerk 🙂
  Darina onlangs geplaatst…De Winter Uitverkoop in ParijsMy Profile

 • Het lijkt me zo leuk als je gaat vloggen. Dan kan ik je in levende lijve zien. Een beland tussen online en offline lijkt me ook wel wat
  Aneta onlangs geplaatst…Wanneer slaapt een baby door?My Profile

 • Mijn tante heeft een fijne B&B vlakbij Paira Daisa op een boerderijtje in het Pajotteland! Aanrader hoor! Ik laat je graag meer weten, volledig zonder verplichtingen natuurlijk :-D. Ik vind het gewoon zelf een schitterende streek!

 • Ik zou ook zo graag weer eens een professionele fotoshoot willen doen.
  Als mijn haar, make-up en kleding ook helemaal top zit. Ik heb ze wel eens gehad en daar doe ik best lang mee, die foto’s zijn kwalitatief zo goed.
  Maar ook vanwege mijn ijdelheid. als ik er goed op sta, voelt dat gewoon lekker aan, goed voor mijn zelfvertrouwen want die selfies van mij vind ik soms echt vreselijk. (die ik niet post, en dat zijn er genoeg, hahaha)

 • Je hebt prachtige doelen opgesteld, zowel voor jezelf als voor je blog. Wat gaaf (en stoer!) dat je een metamorfose overweegt. Dat lijkt me wel heel spannend, maar aan de andere kant kan het resultaat soms ook jezelf totaal verbazen in positieve zin 🙂 Ik ben heel benieuwd naar je vlogs. Wat leuk dat je dat wilt gaan oppakken! Voor een fotoshoot kan ik je Iris Zaagman aanraden. Zij woont afwisselend in Den Haag en Groningen, dus niet echt in de buurt van Gelderland. Maar ik vond het geweldig om met haar te shooten, haar tarieven zijn heel betaalbaar en ik ben superblij met haar foto’s 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Je gedachten stopzetten, hoe dan?! (5 tips!)My Profile

 • Mooie doelen!
  Ik heb ze nog steeds niet gemaakt, alhoewel ik weet dat zonder doelen je ook niet concreet iets hebt om naartoe te werken.
  Maar op dit moment slokt mijn kleine vriend hier al mijn energie op en dat komt even op plaats 1!

 • Wat leuk dat je gaat vloggen! Verder heb je mooie doelen opgesteld en volgens mij ook hartstikke haalbaar. Heb net nog even je artikel over het niet verhuizen naar Portugal gelezen. Wat een domper zeg… Gelukkig is het allemaal nog goedgekomen (soort van)!
  Johanne onlangs geplaatst…Dit is waarom ik Instagram (niet heel) stiekem ‘haat’My Profile

 • Succes & veel plezier met deze prachtige doelen! Ik ben erg benieuwd 🙂

 • Knap dat je zo duidelijk over je doelen voor een heel jaar kan zijn. Ik vind dat best moeilijk. Heb het gewoon te druk, haha dus mijn algehele doel is: minder stress en meer genieten. En ik wil graag uitgebreider aan de slag met mijn blog.

  Die dierentuin ziet er trouwens echt prachtig uit! Zou ik ook wel heen willen. Goeie om te onthouden. Misschien leuk om te combineren met een citytrip naar Brussel of Lille. Wij waren afgelopen jaar 2 dagen in Lille en vonden dat een erg leuke stad!

  Dat boek, Snap is trouwens erg leuk. Ik heb die andere een keer gekregen, Shoot.

  Succes met al je doelen voor komend jaar, hopelijk kom je aan alles toe en brengt het je naar waar je wil zijn! 🙂
  Femke onlangs geplaatst…Favourite Spot: Dulce de Leche in ValenciaMy Profile

 • Wat een doelen heb je voor jezelf opgelegd! Ik ben benieuwd hoe je ze gaat halen! Dat boek kende ik zelf nog niet. Zet ik op mijn verlanglijstje op bol. Ik ga je blog zeker blijven volgen in 2018!
  merel onlangs geplaatst…Opgemaakt #24My Profile

 • Hoi Sylvia,

  Wat een mooie doelenlijst heb je.
  Ik heb wel tips voor je qua tattoo artiest en fotograaf voor je profielfoto, maar dat is in Brabant.

  Zit je nu in NL of in Lanzarote?

  Fijne dag!
  Mandy onlangs geplaatst…Kinderopvang of oppas? De voor- en nadelenMy Profile
CommentLuv badge