De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Persoonlijke & blog doelen 2017

bron foto

Allereerst wil ik jullie natuurlijk allemaal een gelukkig, gezond en liefdevol 2017 toewensen. Mogen al jullie wensen en dromen uitkomen.

Aan het begin van elk jaar maak ik een lijst met doelstellingen die ik dat jaar wil gaan behalen.

Nu lijkt het mij leuk om jullie iedere maand een update te geven hoe het er met mijn doelen voorstaat.  Indien nodig kunnen jullie mij een virtuele schop onder mijn kont geven. Vandaag wil ik dan ook mijn persoonlijke en blog doelen voor 2017 delen.

Persoonlijke doelen

De afgelopen twee jaar heb ik mijzelf een beetje verwaarloosd en weggecijferd en daar wil ik nu in (2017) verandering in brengen. Mijn persoonlijke doelen zijn dan ook als volgt:

1. Fit worden en aan mijn lichaamshouding werken

Ik wil in ieder geval weer fit worden en aan mijn lichaamshouding werken. Mijn conditie is gewoon echt te slecht en ik zou gewoon heel graag weer wat strakker in mijn vel willen zitten. Ook merk ik dat mijn lichaamshouding niet goed is. Ik heb soms echt het gevoel dat ik er als een zak aardappelen bij sta.

Mijn doel is dan ook om elke ochtend wat yoga oefeningen te doen (via Youtube). Ik heb gelezen dat bepaalde oefeningen erg goed zijn om je buik en rug spieren wat sterker te maken

Op 09 januari wil ik ook weer beginnen met de training van Kayla Itsines. Ik ben er al verschillende keren mee begonnen maar telkens komt er iets tussen en stop ik er na een paar weken weer mee. Dit jaar wil ik / ga ik sowieso de volle 3 maanden af maken en dan natuurlijk ook bijhouden.

Als iemand nog tips heeft of ook mee wil doen dan hoor ik het natuurlijk graag.

2. Nieuwe kleding

Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst heerlijk voor me zelf heb gewinkeld. Dit jaar wil ik dan ook echt nieuwe kleren voor mezelf gaan kopen.

3. 6 boeken lezen

Heerlijk vind ik het om te lezen en even de wereld om me heen te laten verdwijnen. Helaas is dit er sinds de komst van mijn dochtertje totaal bij ingeschoten. Om het lezen weer op te pakken is mijn doel om dit jaar dan ook te beginnen met 6 boeken. Niet heel veel, maar een begin moet er zijn.

4. Naar de kapper en een heerlijke massage

Ik moet eerlijk bekennen dat ik afgelopen jaar geen één keer naar de kapper ben geweest. Ik weet het ronduit schandalig (schaam, schaam). Dit jaar wil ik mezelf gewoon weer wat meer in de watten laten leggen.

Een massage daar kan ik echt zo ontzettend van genieten. Dus die mag ook niet ontbreken op mijn doelenlijstje.

5. Ehbo cursus voor kinderen volgen

In 2015 heb ik mij ingeschreven voor een cursus maar vanwege omstandigheden heb ik de theorie niet kunnen afmaken en de praktijk niet kunnen volgen. Het lijkt me gewoon heel fijn om te weten hoe je moet handelen als er bijvoorbeeld iets gebeurt met mijn dochtertje of iemand anders.

6. Elke maand twee knutsels of baksels van Pinterest maken met mijn dochtertje

Heerlijk vind ik het om te knutselen en te bakken met mijn dochtertje. We doen het eigenlijk gewoon te weinig. Dus daarom wil ik elke maand minimaal twee leuke knutsels of baksels met mijn dochtertje maken.

7. Zoë zindelijk maken

Hier ben ik al mee bezig, de ene keer wil ze heel graag op het potje en de andere keer wil mevrouwtje echt haar pamper niet uit doen. Ach als ze het al af en toe doet ben ik al zeer tevreden.

8. Zoë opgeven voor de peuterspeelzaal en/of dansles

Ik heb geprobeerd haar naar het peuterspeelzaaltje te brengen. Maar ze is continu zo in paniek geweest dat ik haar hier weer vanaf gehaald heb. Ergens in Januari wil ik het nogmaals gaan proberen. Tevens ben ik op zoek naar een schooltje waar ze dreumes/peuter dansles geven. Zoë is echt gek op dansen en het lijkt mij gewoon hartstikke leuk.

9. Babyalbum Zoë afmaken

Vanaf de geboorte ben ik heel fanatiek begonnen met het maken van een babyalbum/dagboek. Alleen heb ik me verkeken hoeveel tijd er in gaat zitten. Dit jaar wil ik het eerste en tweede jaar compleet maken. Voor de aankomende jaren ga ik alleen fotoalbums maken, dit wil ik dan ook maandelijks gaan bijhouden.

Blogdoelen

Ik ben natuurlijk pas net met mijn blog begonnen dus ik moet nog veel leren. Dit jaar wil ik me vooral focussen op:

10. Aan mijn grammatica werken

Ik maak gewoon nog te veel grammaticale fouten. Op school was ik hier ook al mega slecht in maar nu dat ik een blog begonnen ben wel een puntje om hard aan te werken.

11. WordPress en Google analytics onder de knie krijgen

Heel graag zou ik wat meer willen weten over WordPress en Google Analytics. Op dit moment ben ik me al veel aan het inlezen. In 2017 wil ik heel graag proberen om het optimale uit mijn blog te halen.

Als iemand hier nog tips en tricks voor heeft dan hoor ik het natuurlijk graag.

12. Blogplanning en vooruit schrijven

Op dit moment schrijf ik 3 blogs per week. Uiteindelijk moeten dit er 6 gaan worden. Ik zit bomvol met leuke ideeën maar moet ze natuurlijk wel eerst allemaal uitwerken en daar gaat natuurlijk tijd inzitten. Dus ik wil proberen om meer vooruit te schrijven en hier kan een blogplanning mij natuurlijk heel goed bij helpen.

13. Een nieuwe profiel foto

Ik wil echt al heel lang een nieuwe profiel foto. Maar ik wil er natuurlijk wel eentje waar ik leuk op sta en die van goede kwaliteit is. Zoals je net al heb gelezen in mijn persoonlijke doelen staat de kapper op de planning. Dus die foto komt eraan!

14. Winacties organiseren

Gewoon omdat het leuk is om andere mensen blij te maken.

15. Actiever worden op Social Media

Jaren lang heb ik onder een steen geleefd en heb ik echt niks met Social media gehad. Nu dat ik een blog ben gestart merk ik dat ik het eigenlijk best leuk vind. Er moet alleen een soort van routine in komen. Mijn doel is dan ook om elke dag één of meerdere foto’s te plaatsen op Instagram, af en toe een leuke tweet op twitter te zetten en zodra er een blog online komt deze ook deel op Facebook.

16. Eerste video/vlog opnemen

Heel graag wil ik in de tweede helft van 2016 beginnen met het opnemen van video’s/vlogs. Ik vind het namelijk altijd zo leuk om mee te kijken met andere bloggers als zij een shoplog of een unboxing online hebben staan. Als het me lukt en het me bevalt, zal ik dit wekelijks terug laten komen.

Zo dat waren mijn persoonlijke en blogdoelen. Ik heb heel veel zin in 2017 en om al mijn doelen te gaan realiseren.

Hebben jullie ook (blog)doelen voor 2017 gemaakt en zou je deze met mij willen delen?

 

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie, Persoonlijk | 5 reacties | 2 januari 2017 |

Comments
CommentLuv badge