De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Persoonlijk: even bijkletsen

persoonlijk even bijkletsen

Vandaag even een persoonlijk kletspraatje. Het leek me leuk om jullie even een persoonlijke update te geven van alles rondom ons verblijf op Lanzarote. Kan Richard op Lanzarote blijven werken of gaat hij naar een nieuwe bestemming? Wil je meer weten lees dan gauw verder.

Nieuwe bestemming of toch Lanzarote?

Zoals jullie misschien al weten is mijn vriend Richard werkzaam voor een grote touroperator in het buitenland. (op dit moment Lanzarote, Canarische eilanden). Onze dochter Zoë en ik reizen hem altijd achterna en pendelen zo tussen de bestemming waar Richard verblijft en Nederland. Nu is de maand Augustus bijna ten einde en krijgt Richard binnenkort te horen of hij op Lanzarote mag blijven. Of dat hij voor deze winter naar een nieuwe bestemming gestuurd word. Hopelijk wordt het dan ook gelijk voor de zomer 2018 bekend gemaakt.

Je moet het werk in het toerisme zien als een soort seizoenswerk. Het winterseizoen loopt vanaf November tot April en het zomerseizoen loopt vanaf April tot November. Je kan dus per jaar op twee verschillende bestemmingen geplaatst worden (dit kan, hoeft niet). Dan heb je natuurlijk ook nog de (verre) bestemmingen hier lopen de seizoen wat anders, want hier verblijf je meestal voor een langere periode.

Je mag ook per seizoen je bestemmingsvoorkeuren aangeven echter beslist het hoofdkantoor in NL waar de werknemers uiteindelijk geplaatst worden (dit heeft natuurlijk ook te maken met welke functie je uitoefent)

Heel spannend natuurlijk allemaal en ik kan niet wachten totdat het bekend word gemaakt. Want er komt natuurlijk een hele hoop geregel bij kijken. Het meeste geregel zal op mij neerkomen aangezien Richard gewoon aan het werk is.

Inventariseren van spullen en regelen van bepaalde zaken.

Op dit moment ben ik alvast al onze spullen aan het inventariseren en op de Spaanse marktplaats aan het zetten. Want tja als je een kind hebt, dan heb je een heleboel speelgoed en dat kan natuurlijk niet allemaal mee. (mochten we naar een nieuwe bestemming gaan). Ook staat er hier nog een hoop speelgoed waar Zoë al is uitgegroeid, denk aan een loopfietsje, driewieler, buggy, een heleboel kleding en schoenen. Dus tja uitzoeken en eventueel verkopen.

Binnenkort gaan we in ieder geval kijken of we een ochtend naar een lokale rommelmarkt kunnen gaan om wellicht zo al iets kwijt te raken. Mochten we naar een andere bestemming gaan en we zitten nog met de spullen, dan zullen wij dit aan een goed doel geven.

muis

Dan hebben we natuurlijk ook nog Muis onze kat. We moeten sowieso een afspraak maken bij de dierenarts voor zijn jaarlijkse controle en inentingen (anders mag hij namelijk niet mee vliegen). Natuurlijk ligt het dan ook nog aan de bestemming waar we heen gaan of hij nog verder nagekeken moet worden, denk hierbij aan bloedonderzoek, uitgebreide gezondheidsverklaring etc.

Omdat Richard sowieso 6 weken vrij heeft vanaf midden November is de planning dan ook om gezamenlijk een aantal weken weer naar Nederland te gaan. We gaan natuurlijk de verjaardag van Zoë (09-11-2014) ook met de familie in NL vieren. De overige weken vullen we op in het huisje op Lanzarote of op de nieuwe bestemming? (er verblijft altijd iemand in ons huis, vandaar dat ik het er gewoon over kan hebben) Eind December moet Richard dan weer beginnen met werken. Want dat is natuurlijk in het toerisme de drukke periode (kerst/oud en nieuw/ overwinteraars).

Voorbereiden van Zoë op een eventuele verhuizing.

Natuurlijk leggen we Zoë uit wat er gaat gebeuren. Zo weet Zoë al heel goed dat het huisje waar we nu in verblijven niet van ons is en dat we dat mogen lenen omdat papa op dit eiland werkt (net zoals de auto). Ook ben ik al bezig met het vertellen van verhaaltjes. ‘dat we straks weer een nieuw huisje krijgen, dat ze daar waarschijnlijk een eigen kamertje krijgt en dat we weer heel veel nieuwe avonturen gaan beleven’.

Ook leg ik met het speelgoed verkopen uit dat zij er nu te groot voor is en dat er graag andere (kleinere) kindjes mee zouden willen spelen. Ik geef dan wel bij haar aan dat de papa’s en/of mama’s van de kindjes er dan wel centjes voor moeten betalen en dat zij van de gekregen centjes weer nieuw speelgoed mag uitzoeken.

Dit schijnt ze heel goed te snappen want met de poppetjes waar ze dagelijks mee speelt, geeft ze heel netjes aan dat dit van haar is en niet voor andere kindjes. Terwijl ze met ander speelgoed aangeeft dat dit wel voor andere kindjes is.. Dus hier maak ik mij ook niet zo heel erg druk om.

KDV/ Peuterspeelzaal/ School

Voor wat betreft kdv / peuterspeelzaal/ school. Tja, eind Augustus horen we dus of Richard mag blijven of dat we naar een andere bestemming gaan. Als we hier op Lanzarote blijven, dan zal Zoë in September voor het eerst (1 a 2 ochtendjes in de week) gaan starten op een schooltje (internationaal). Ze zal hier dan spelenderwijs les krijgen in het Spaans en Engels.

Mochten we naar een andere bestemming gaan. Dan zal ze voorlopig nog even thuis bij mij blijven, of 1 a 2 ochtendjes in de week naar een soort van kdv of peuterspeelzaaltje (als we dat op korte termijn kunnen vinden). Hier in Spanje is er gelukkig altijd plek en zijn er eigenlijk weinig/ tot geen wachtlijsten.

Zo dat was weer even een kletspraatje van mijn kant. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen. Mochten jullie nu nog vragen hebben, stel ze gerust in de comments.

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge