De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Persoonlijk: Even bijkletsen – We gaan verhuizen naar..

persoonlijk even bijkletsen

Tja waar zal ik beginnen. Zoals je misschien wel gemerkt hebt is het even een tijdje stil geweest op mijn blog. De reden waarom? Ik was gewoon moe, te moe en kon mij er gewoon niet toe zetten om een artikel (of meerdere) te schrijven. Terwijl ik er wel altijd heel veel voldoening uithaal. Sinds dat we gehoord hebben dat we niet gingen verhuizen naar Portugal, zat het gewoon allemaal een beetje tegen.

Even bijkletsen – We gaan verhuizen naar..

Vanaf november zijn al onze spullen al grotendeels ingepakt in koffers en verhuisdozen, deze staan nog steeds klaar om verzonden te worden naar de nieuwe bestemming. Het huis is leeg en kaal en voelt gewoon niet meer als ‘thuis’. De sfeer is er zogezegd uit. Het is vanaf het moment dat we terug zijn van ‘vakantie’ in december al rot weer (lees veel regen, koude wind, storm), wat natuurlijk ook niet echt meewerkt aan een gezellig humeur?.

Het huisje waarin we wonen is helaas niet op de kou en/of regen gebouwd wat resulteerde in weer enorm veel schimmel en vocht op de muren. De was droogt zowel buiten als binnen niet en alles, maar dan ook echt alles ruikt muf.. Daarnaast speelden er ook nog wat privékwesties (waar ik verder niet op in ga in verband met privacy).

Dus ja, moe, oververmoeid en mijn hoofd liep over met gedachten wat we nu eigenlijk willen. Kunnen we op Lanzarote blijven of moeten we terug naar Nederland. Wat is het beste voor Zoë en hoe/waar zien we onze toekomst.

We wachtten (zoals je misschien wel weet) al enorm lang (vanaf Januari) op een antwoord om naar een nieuwe bestemming te gaan. We hoorden maar niks, alleen dat het bedrijf waar Richard voor werkt er mee bezig was.

Juist toen ik afgelopen week met Zoë in Nederland was. Kreeg Richard een akkoord voor een nieuwe bestemming. Enorm blij maar toch nog afwachtend kreeg ik weer helemaal zin om er met frisse moed tegenaan te gaan. (tja afwachtend, omdat het vorige keer ook al was besproken en het op het laatste moment niet doorging). In Nederland hebben we dan ook gelijk al het een en ander gekocht voor de nieuwe bestemming, denk aan reisboekjes etc.

Nu ben je vast heel nieuwsgierig geworden naar wat onze nieuwe bestemming gaat worden! Ik zal je niet langer in spanning houden.. We gaan naar *insert tromgeroffel

Malaga/ de Costa del Sol.. tringelingeling..

palmbomen

Aangezien het bedrijf waar Richard voor werkt ook geen huisvesting meer regelt (hij krijgt een soort woonvergoeding). Zijn we daarom de afgelopen twee weken flink online wezen zoeken naar een geschikt huisje. Ik kan je vertellen dat, dat nog niet zo makkelijk is vanaf een afstandje. Want het moet wel een veilige buurt zijn, centraal liggen (want ik heb geen fiets en geen auto) en er moet een kat in mogen.

We hebben in ieder geval wel wat leuke opties gevonden. We moeten alleen hopen dat deze huisjes de aankomende drie weken nog niet verhuurd worden aan andere mensen. Want we moeten de huisjes ook nog even in real life zien. Het kan natuurlijk altijd enorm tegenvallen. Vanaf een plaatje/foto lijkt alles mooi. De prijzen liggen ook enorm hoger dan hier op Lanzarote. Dus dat is een beetje een tegenvaller maar we gaan er gewoon voor. Dus dat wordt nog even spannend allemaal.

Wat ook enorm leuk is, is dat ik voor Zoë al het een en ander heb uitgezocht. Zo is er een bijvoorbeeld een buurthuis in het plaatsje waar we willen gaan wonen waar heel veel activiteiten georganiseerd worden. Zo zijn er voor peuters heel veel leuke dingen te doen. Denk aan spelenderwijs Spaans, Nederlands en Engels leren, peutergym/dansles, voorbereidend zwemmen en nog heel veel meer. Je begrijpt natuurlijk wel dat Zoë al helemaal door het dolle heen is. Eindelijk kan ze wat activiteiten (met andere kindjes) gaan ondernemen. Ik kan hier ook weer mijn Spaans oppakken aangezien ze ook cursussen voor volwassenen hebben. Heel handig op dezelfde uren wanneer Zoë ook iets kan ondernemen. Dus voor mij ook een win-win situatie.

Ik (of we) hebben enorm veel zin om naar de Costa del Sol te gaan. Wanneer gaan we dan? Als het goed is binnen 3 weken. Dus dat is al enorm snel.

Richard moet eerst aankomende week nog voor 4 dagen naar Mallorca om daar een training bij te wonen. Zodra hij terugkomt is het (als het goed is) nog een weekje werken en natuurlijk de werkoverdracht. Dan is de bedoeling dat Richard 20 maart alvast naar Malaga gaat (met een gedeelte van de koffers) om de huisjes waar we opties op hebben te bekijken en een keus te maken waar we dan daadwerkelijk gaan wonen.

Dan zijn we er nog niet helemaal uit of hij dan weer terugkomt naar Lanzarote om te helpen met de rest van de koffers of dat Zoë, Mr. Muis en ik, met de overige koffers naar Malaga vliegen zodra het huis is geregeld. Dit ligt er helemaal aan of we goedkope vluchten kunnen vinden want tja we hebben helaas nog steeds geen geldboompje op het terras.

Het gaat allemaal enorm snel op dit moment. We moeten nog wat kleine dingetjes regelen en dan zijn we ready to go!

Alovelyadventure.nl

Met mijn blog gaat het trouwens helemaal de goede kant op. Ik dacht omdat ik weinig tot niks geplaatst had er ook bijna geen bezoekers kwamen. Maar integendeel, jullie blijven mij gewoon trouw bezoeken. Zo leuk! Ik probeer de aankomende periode gewoon weer 3x per week een artikel online te hebben maar ik kan het op dit moment niet beloven. De verhuizing gaat op dit moment even voor.

Er staan in ieder geval wel een aantal leuke samenwerkingen op de planning. Ook komt er als het goed is nog een leuke winactie aan. Dus ik zou zeggen stay tuned.. Zodra we gesetteld zijn in Malaga gaat er het een en ander veranderen. Jeej! Ik heb er zo’n zin in.

We zijn nu inmiddels 1000 woorden verder, knap als je het tot hier hebt gelezen. Ik ga er dus lekker een einde aan breien. Mijn hoofd is in ieder geval weer een heel stuk leger! Heerlijk om het af en toe zo even van je af te schrijven.

Fijne dag gewenst allemaal!?

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie, Persoonlijk | 18 reacties | 28 februari 2018 |

Comments
CommentLuv badge