De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Persoonlijk: Even bijkletsen over de verhuizing naar Portugal!

persoonlijk even bijkletsen

 

Het is alweer even geleden dat ik jullie op de hoogte heb gesteld van het feit dat we gaan verhuizen naar Portugal – de Algarve. Vandaar staat er voor vandaag weer even een kletspraatje op de agenda in plaats van de serie Lanzarote van plaats tot plaats.

We zijn intussen alweer twee maanden verder sinds het vorige kletspraatje en gelukkig heb ik al een heleboel zaken kunnen regelen voor de vakantie en de verhuizing. Nog lang niet alles maar het gaat gelukkig de goede kant op.

We weten helaas nog steeds niet precies wanneer Richard gaat beginnen in de Algarve. Waarschijnlijk zal dit ergens in de periode tussen kerst en oud en nieuw zijn. Ik hoop dat we dit gauw te weten komen, zodat we ook daar alvast wat zaken voor kunnen regelen want jongens, dat is nog een heel verhaal!

Het huisje waar we misschien zouden gaan wonen gaat niet door. Het huisje blijkt erg verouderd te zijn dus de huiseigenaar wil dit naar alle waarschijnlijk gaan opknappen. Dit natuurlijk zodra de huidige bewoner eruit gaat. Voor ons natuurlijk erg balen want we hadden foto’s gezien dat het een bungalowtje betrof met 2 slaapkamers en een redelijk grote (afgesloten) tuin. Voor ons was dit natuurlijk een perfectie combi. Maar goed, we willen natuurlijk ook niet in een bouwval wonen?. Wel even flink balen want het is natuurlijk nog maar twee maanden voordat we daadwerkelijk gaan/moeten verhuizen! We wachten maar weer geduldig af..

De vakantie naar Nederland (twee weken) hebben we gisteren ingeboekt en gelukkig heb ik gelijk al heel veel kunnen regelen. We hebben weer enorm veel zin in om alle familie weer te mogen zien (al is het voor Zoë en mij natuurlijk kort geleden?) Er staan naast het bezoeken van de familie ook een heleboel andere leuke dingen op de agenda, zoals de 3e verjaardag van Zoë (in Minnie Mouse thema) en ook voor de allereerste keer naar de Efteling! Jongens we (ik vooral) hebben er zo’n zin in!

Omdat we op dit moment zoveel moeten regelen in korte tijd en de vakantie in Nederland ook erg druk is (geen rustmomentjes). Hebben we besloten om nog een midweekje (2 dagen) naar Fuerteventura te gaan. We zijn nog even op zoek naar een leuk (goedkoop) hotelletje waar we gewoon even tot rust kunnen komen. Richard zal het namelijk de aankomende periode weer erg druk krijgen met het ingewerkt worden op de nieuwe bestemming. Dus nog even met z’n drietjes genieten.

Mijn blog alovelyadventure, ik probeer nog steeds (ondanks dat ik het enorm druk heb met het regelen van de verhuizing etc.) gewoon drie keer per week een artikel te plaatsen. Achter de schermen ben ik ook met een heleboel veranderingen/ verbeteringen bezig. Dus deze zal je t.z.t. vanzelf wel zien☺. Zouden jullie het leuk vinden om af en toe ook een fotodagboekje van een dag uit ons leven te zien? Ben erg benieuwd! Begin December ga ik ook oefenen met vloggen en editen.. Jaja, ik ga vloggen! Hier wil ik dan in Januari/Februari (zodra we helemaal gesetteld zijn in Portugal) mee beginnen.

to do

Wat moet er nu allemaal geregeld worden of is al geregeld:

Muisje naar de dierenarts voor de verplichte inentingen en de gezondheid check                                             Afspraak staat gepland voor as dinsdag 17 oktober

Huisbaas infomeren met de laatste datum en overdracht
Ons huisje in Lanzarote hebben we tot 31 December gehuurd, ook al verwachten we er midden December al uit te gaan.

Verjaardag Zoë (09 November) voorbereiden Lanzarote en Nederland
De echte verjaardag van Zoë op 09 November houden we klein. We geven een klein cadeautje en gaan in de avond als Richard klaar is met werken lekker eten bij de Grote gele M.

Het grote feest geven we op 18 November in twee keer. (anders past het niet in het huisje?) We vieren het in Minnie Mouse thema. Versiering etc. is allemaal gekocht en ligt al in Nederland op ons te wachten

Nieuwe paspoorten regelen (die van mij en Richard verlopen allebei midden November)
Afspraken staan allebei ingepland voor midden November zodra we in Nederland zijn

Afspraak tandarts en consultatiebureau, spullen bestellen bij de apotheek
Staat allemaal ingepland

Vliegtickets (retour) regelen voor de vakantie (Nederland)
Vliegtickets voor de vakantie in Nederland zijn geregeld.

Bungalow park regelen voor de vakantie in Nederland
Bungalow park is geregeld, we gaan logeren bij Landal Heihaas te Putten (mocht je nog leuke tips hebben voor uitjes in de buurt, let me know! Ik ben erg benieuwd!

Huurauto regelen voor in Nederland
Auto is geregeld

EHBO cursus praktijk inplannen 
Staat ingepland voor 24 November!

Dozen aanschaffen, inpakken en versturen per post naar nieuwe huisadres of kantoor waar Richard komt te werken.
Dozen zijn gekocht en inmiddels hebben we heel zorgvuldig al twee dozen ingepakt staan. Maar we moeten nog heel veel dingen meer inpakken.. Toch verbazingwekkend hoeveel spullen je in korte tijd kan verzamelen (en dan heb ik het vooral over speelgoed?)

Spullen die we niet meer gebruiken op de Spaanse marktplaats zetten
Inmiddels hebben we al een aantal dingen verkocht, de driewieler, kinderquad, buggy, televisie, magnetron staan nog te wachten op nieuwe eigenaren.

Rommelmarktplaatsen reserveren voor 2 zondagen (is alleen zondag) om overige spul te verkopen. Dit doen we zodra we terug zijn van vakantie in Nederland. Het meeste is al uitgezocht en apart neergezet.

Huurauto regelen voor de overige vakantiedagen in Lanzarote
Dit gaan we regelen zodra we weten wanneer Richard moet beginnen in Portugal (we weten dan pas voor hoelang we de auto kunnen huren in Lanzarote

Vliegtickets (enkele reis) vanaf Lanzarote naar Portugal
Tja dit is nogal een dingetje.. Het is namelijk zo, dat we geen rechtstreekse vlucht kunnen vinden. Het is allemaal met  tussenlanding (een halve dag). Dit is natuurlijk met al onze bagage en Mr. Muis natuurlijk helemaal niet handig.. Want tja stel je voor dat Muisje ergens achterblijft (zal wel niet, maar die angst heb ik altijd wel een beetje)

Dus we hebben een ander plan gemaakt. Het plan is dat we naar Lissabon vliegen, daar boeken we op de luchthaven een grote stationwagen en we boeken ergens in de buurt een overnachting (aangezien we waarschijnlijk savonds laat pas aankomen). Gelukkig kan de overnachting wel met een huisdier!! Dat hebben we al wel uitgezocht. De volgende dag rijden we naar Albufeira (waar we dus waarschijnlijk komen te wonen) Maar dat is dus nog niet zeker aangezien het huisje dat we zouden krijgen misschien niet doorgaat.. Pfff tja ik zei toch nog een heel verhaal..

Dan moeten we ook nog:

Koffers inpakken voor de vakantie in Nederland

ANWB boekje bestellen van Portugal – Algarve

Efteling kaartjes regelen (weten jullie wat een goede ‘rustige’ dag is om te gaan?)

2 dagen Fuerteventura regelen, tja we zijn nu nog dicht in de buurt en kost het ons niet zoveel. Dus nog maar even van profiteren?

Mijn 34e verjaardag vieren..(misschien wel in Fuerteventura)

Het hele huis schoonmaken en natuurlijk het huis in Portugal..(als we dat nog krijgen?)

Satellietje voor internet van dak af (laten) halen.

Koffers inpakken met de laatste spullen voor reis naar Portugal

Niet geheel onbelangrijk super veel genieten van onze laatste dagen op Lanzarote

Tja zoals je ziet nog steeds genoeg te doen en te regelen?

Ik ga het kletspraatje bij deze ook maar afsluiten het is toch een heel verhaal met 1205 woorden geworden. Knap als je alles hebt gelezen haha! Hopelijk krijgen we snel nieuws over wanneer Richard kan beginnen en natuurlijk ons huisje in Portugal. Dit laat ik jullie dan natuurlijk ook gelijk weer weten. 

Voor nu wens ik jullie allemaal alvast een heerlijk weekend toe!?

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie | 32 reacties | 13 oktober 2017 |

Comments
CommentLuv badge