De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Persoonlijk | Even bijkletsen

persoonlijk even bijkletsen

Na helaas meer dan een maand afwezig te zijn geweest ga ik weer lekker beginnen met het delen van mijn (onze) avonturen. Ik kan je vertellen dat afgelopen maand heel avontuurlijk voor ons is geweest en niet altijd in de goede zin van het woord. Zoals jullie weten zijn we dus vanwege het werk van mijn vriend Richard van Lanzarote verhuist naar Malaga (Costa del Sol) om precies te zijn Benalmádena.

Persoonlijk even bijkletsen

Dinsdag 27 maart kwamen Zoë, Muis en ik oververmoeid aan op de luchthaven van Malaga.

De week ervoor was (zoals je misschien gelezen hebt) ellendig aangezien Zoë toen met spoed opgenomen werd in het ziekenhuis. Daarna vertrok Richard alvast naar de Malaga om een huisje te zoeken. Die hadden we nog niet en 27 maart was de datum dat we een huisje moesten hebben.. dat ging dus even spannend worden. Zoë, Muis en ik waren dus de laatste week alleen in Lanzarote. Ook dat ging niet van een leien dakje want we werden allebei ziek en zo wilden we eigenlijk geen afscheid nemen van ons mooie eilandje. Gelukkig hebben we toch nog 2 mooie dagen gehad waarin we intens hebben genoten van het strand, de zee en onze wandelingen over de boulevard. Maar goed, ik dwaal af?..

malaga vanuit het vliegtuig

Ons nieuwe avontuur begint

Richard stond ons gelukkig op te wachten en bracht ons naar ons nieuwe onderkomen voor de aankomende (waarschijnlijk) 7 maanden. Een ontzettend leuk appartement op de begane grond (met eigen tuin) van een enorm complex met zwembad?. Net buiten het centrum dus we kunnen overal heerlijk wandelend heen. Het ligt 10 minuten van het strand en 5 minuten van een waanzinnig leuk park. Je kan je wellicht wel voorstellen dat we het hier enorm naar ons zin gaan hebben.

Echter viel het mij bij aankomst gelijk al op dat het appartement heel erg naar urine rook. Ik was op dat moment enorm verkouden maar deze geur kwam er gewoon keihard doorheen.. Zo smerig! Toen ik de volgende dag het bed wilde verschuiven in de slaapkamer, kwam er een enorme walm mij tegemoet. Ik haalde het matras eraf en zag en rook dit..

matras doorweekt met urine

Nou hier hebben wij dus met z’n drieën de eerste nacht op geslapen. (Ja, met z’n drieën, want het bed waar Zoë eigenlijk op had moeten slapen, daar was de lattenbodem van doorgezakt?.)

Er lag weliswaar wel schoon beddengoed op maar ik voelde mij zo, zo smerig! Na veel gesprekken met de huisbaas. (die wilde niets vergoeden) hebben we zelf bij de Zweedse winkel nieuwe bedden gekocht. Want je snapt natuurlijk wel dat ik hier niet meer op wilde slapen. Uiteindelijk hebben we een gedeelte van de aankoop van de nieuwe bedden/matrassen, ook voor Zoë terug gekregen.

(Voor als je het je afvraagt) Waarom dan niet gewoon uit het appartement vertrekken en een ander appartement zoeken??  Dit was helaas geen mogelijkheid want we hadden geen ander onderkomen en om nu voor langere periode in een hotel of bungalow met een kind, kat en al onze spullen te verblijven was qua geld en tijd helaas geen optie. 

Nadat we nieuwe bedden hadden rook het appartement nog steeds naar urine.. de geur bleef gewoon hangen dus moest er nog ergens een plek zijn. Jahoor, de volgende dag toen ik de huiskamer helemaal wilde schoonmaken zag ik dit..

bank met urine

en dit..

stoelen woonkamer

Wederom met de huisbaas gesproken en hij wilde geen nieuwe bank/stoelen leveren. Dus hebben we zelf een nieuwe bank en stoelen moeten kopen. Wel met de voorwaarde dat we zijn bank en zijn stoelen weg mochten gooien en dat de bank en stoelen die wij hadden gekocht niet zijn eigendom waren. (die kunnen we dus weer verkopen als we weer eventueel moeten verhuizen).

Toen was er nog een probleem met warm water. Want dat hadden we gewoon niet..  Maar goed eerst moesten we toch nieuwe douchekoppen e.d. aanschaffen want die zagen er als volgt uit..

douchekop

De gasflessen (ja, hier in Spanje gaat nog veel op gasflessen) waren leeg (vandaar geen warm water) en de monteur van de geiser, gaf aan dat de geiser echt aan vervanging toe was. Grapje zou bijna 400 euro gaan kosten. Je raad het natuurlijk al, ook dit wilde de huisbaas niet betalen. Na het een en ander te hebben uitgezocht was het goedkoper om een nieuwe boiler te laten plaatsen. Dus dit hebben we ook uit eigen portemonnee moeten betalen. (de gasflessen waren sowieso voor onze eigen rekening en na het uitzoeken was het voor ons eigenlijk ook voordeliger en veiliger om gewoon zelf een boiler te laten plaatsen).

Om nog even verder te gaan met de ellende.. jaja, er is/was nog meer? was de wasmachine ook nog eens stuk (daar kregen we wel gelukkig een nieuwe voor). Duurde alleen wel anderhalve week en alles op de hand wassen is geen pretje. Zoveel respect voor de dames van vroeger!

En nu, nu wachten we nog steeds op een tweede setje sleutels voor Richard. De sleutels kunnen we helaas niet zelf bij laten maken aangezien er een certificaat voor nodig is. Dus elke ochtend, elke avond (soms snachts, want de vliegtuigen hebben hier veel vertraging), moet ik naar beneden om de toegang van de parking open te maken. Want alles is hermetisch afgesloten hier. Op zich heel fijn dat er niet zomaar iemand kan binnenkomen maar wel zwaar irritant om continu de deur open te moeten maken. Hopelijk komt het setje sleutels snel. Want ik heb al zo’n 4 hele dagen thuis moeten blijven omdat ze de sleutels die dagen zouden komen brengen en niet zijn langs geweest.. Zo fijn als mensen hun afspraak nakomen!

en als aller-aller laatste wachten we ook nog steeds op een vaste internetaansluiting. Want dat blijkt ook niet zo gemakkelijk te zijn..

Zo genoeg ellende gehad en genoeg geklaagd. Alles is nu redelijk in orde, het huisje voelt echt al als ‘thuis’ (al is het nog wel wat kaal) en kunnen we vanaf nu lekker gaan genieten. Ik zal binnenkort even een huistour doen (tenminste als jullie dit leuk vinden)

Vanaf aanstaande maandag 7 mei deel ik weer onze wekelijkse avonturen in de serie About last week.. Maar omdat we dus nog steeds geen vast internet hebben, kan ik dus niet garanderen dat er welke maandag, woensdag en vrijdag een artikel online komt. Ik ga mijn best doen maar als het een keertje niet lukt dan helaas pindakaas en hoop ik op jullie begrip.

Hebben jullie weleens een verschrikkelijke verhuizing meegemaakt? Ik ben erg benieuwd en lees het graag in de comments!

Heerlijke dag gewenst!?

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie | 9 reacties | 30 april 2018 |

Comments

 • Wat een afgang zeg! En wat gore huisbaas…bah! Dat hij z’n huurders op zulke vieze spullen laat slapen ?. Gelukkig word de mens hier uiteindelijk alleen maar wijzer van en hebben jullie gelukkig nu schone, frisse meubels. We hebben nooit iets vergelijkbaars (hygiëne) meegemaakt met een verhuizing, maar wel later toen we er al eenmaal in woonde. Ons huidige huis heeft qua architectuur zoveel technische mankementen dat dat gewoon niet meer leuk is. Ik snap het al te goed dat je niet zomaar even zegt ‘ik zoek wel een ander huis’ want zo makkelijk is dat niet. Je moet dus gewoon soms accepteren dat het zo is en zelf naar oplossingen zoeken. Bij ons ontstond er een lekkage op het dak (iets met drainagesysteem) waardoor de hele binnenmuur is gaan beschimmelen, ging de buitenverlichting om de haverklap kapot en sluit het tuinhekje niet volledig. Gewoon niet waar voor je geld want geloof me als ik zeg dat de huur waanzinnig hoog is in Frankfurt! Deze mankementen kwamen bijna bij alle buren in een soortgelijk huis voor…ergste is dat zij eigenaar zijn van de woningen en wij het ‘slechts’ huren. Ik heb altijd gezegd dat ik nog een keer wil verhuizen en dat is terug naar Nederland. Die gedachte passeert steeds vaker de revue….Onze huisbaas is gelukkig wel begripvoller en neemt alle extra kosten op zich. Heel veel geluk gewenst in jullie nieuwe woning! Met creativiteit maak je er vast iets heel gezelligs van!
  Essma onlangs geplaatst…Little Origin Photo Diary #53My Profile

 • Jeeeeee zeg!

  Bah, bah, bah en nog eens bah!

  Toen ik op kamers ging als student heb ik ook eens super hard zitten huilen op de grond. De huisbaas had ons een kamer laten zien en gezegd dat het soortgelijk was. Maar de kamer die wij hadden getekend was veel kleiner, donkerder en ik zag het echt niet zitten…

  Ik voelde me zo dom dat ik de kamer niet echt gezien had en het contract al had getekend… Levenswijsheid op doen noemen ze dat! 😉

  Mijn vriend (nu mijn man) heeft mij goed vastgepakt en gezegd dat we er wel iets van zouden maken. Dat hebben we ook echt gedaan en ik heb er super graag gezeten en vrienden voor het leven gemaakt!

  Ik ben blij dat je terug bent! Heel veel succes daar in jullie nieuwe thuis!

 • Wat een waardeloze start voor jullie, gadver! En die huisbaas helemaal… Ik snap dat je niet wilt verkassen, de omgeving is leuk en een huisje vinden met een kat lijkt mij ook niet makkelijk…
  Ik hoop snel dat jouw huis als een thuis gaat voelen, daar ben je wel aan toe.
  In Frankrijk kunnen ze er ook wat van, Tom lag ook op zo een bed waar de latten met tape aan elkaar waren geplakt en je raad het al, hij zakte er doorheen.
  Misschien een idee dat jij voortaan op huizenjacht gaat. Ik denk dat huisbazen weten dat vrouwen veel meer naar hygiëne en dergelijke kijken. En dan zullen ze wellicht (hopelijk) wat beters aanbieden.
  Sterkte en auw…wat pijnlijk voor jullie portemonnee (ik ben gewoon op afstand boos op zulke gemakzuchtige mensen)
  Babs onlangs geplaatst…Fashion: Een Navyblauw Overhemd van LieflingMy Profile

 • Wat een naar begin in jullie nieuwe onderkomen. En die huisbaas…grrr! Ik hoop dat alles snel geregeld wordt met de sleutels en dat je lekker kunt gaan genieten van de mooie omgeving.
  Darina onlangs geplaatst…Instagram Photo Diary April 2018My Profile

 • Fijn dat jullie er zijn
  Wel ontzettend jammer dat de huisbaas niet meewerkt. Zo vreemd is het toch niet dat je niet in de urine vlekken van een ander wilt liggen.

  Als het eenmaal op orde is, zitten jullie prachtig 😀

 • Zo he, wat een drama. Daar zit je toch niet op te wachten? Bah urine ook nog, wat heeft er gewoond in vredesnaam. Hoop dat het nu weer fris en eigen ruikt. Lijkt me vreselijk met een kind. Wat een huurbaas ook. Je zou toch uit kwaadheid vertrekken. Fijn dat je er weer bent
  Roelina onlangs geplaatst…Mama dagboek #93: wennen op de basisschool, dat is nog best even wennenMy Profile

 • Fijn dat jullie er wel eindelijk zijn, maar de manier waarop.. bah!.. Daar zit je toch echt niet op te wachten…

 • Jeetje zeg wat een drama. En wat onbeschoft van die huisbaas dat hij eigenlijk niks wil vergoeden.
  Maar wel fijn dat het toch als jullie huisje voelt. Wil je me je adres mailen of pben? X
  Marieke onlangs geplaatst…Sunshine Blogger AwardMy Profile
CommentLuv badge