De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Op weg naar de fitste versie van mezelf + advies gevraagd!


de fitste versie van mezelf

De afgelopen 2 jaar staat er al op mijn persoonlijke doelenlijstje dat ik fitter/gezonder wil worden. Het moment is nu aangebroken om aan de fitste versie van mezelf te gaan werken. Zoë gaat namelijk vanaf volgende week 3 ochtendjes in de week naar school.. Maar nu heb ik jou advies nodig!

Op weg naar de fitste versie van mezelf + advies gevraagd

Nu Zoë weer naar school gaat is het ook tijd om wat meer aan mezelf te gaan werken. Zoals ik al in mijn doelenlijstje heb staan wil ik weer wat fitter/gezonder worden. Nu ben ik al een hele tijd bezig om minimaal elke dag 10.000 stappen te halen (lukt niet altijd maar ik probeer het wel). Ik wil gewoon wat sportiever worden dus ben ik van plan om nu 2 keer in de week als Zoë op school zit te gaan hardlopen. Nu heb ik al van verschillende mensen gehoord dat de apps 5K Runner, Running for Weight Loss of Endomondo een aanrader zijn, waarbij je heel makkelijk trainingsschema’s kunt volgen en maken. Let wel ik ben echt nog pre-beginner. Heb al ruim 4 jaar niet gesport!!

Aangezien er bij Zoë’s schooltje heel veel mensen aan het hardlopen/sporten zijn werkt het toch wel wat aanstekelijk. Ik ben dus echt om, maar nu moet ik natuurlijk ook goede schoenen en kleding gaan kopen. Ik ga het hier ook eerlijk neerzetten. Ik weet natuurlijk niet of ik het hardlopen ga volhouden dus ik wil ook niet zomaar hardloopschoenen gaan kopen. Ik ben dus op zoek gegaan naar schoenen die ik ook aan zou willen/kunnen in het dagelijkse leven.

Ik ben uitgekomen bij Nike en dan met name het model de Nike Air Max Thea. Dit zijn echt zulke gave schoenen ik ben helemaal verliefd geworden! Alleen.. houdt de prijs mij nog een beetje tegen 120 euro voor een paar schoenen vind ik namelijk echt wel heel veel geld. Aan de andere kant heb ik altijd Nike sportschoenen gehad en ik weet dat de kwaliteit gewoon ontzettend goed is. Mijn redenering is dan ook als ik van deze schoenen minimaal 2 jaar plezier kan hebben dan valt het ook wel weer mee natuurlijk. (goed excuus toch?)

Maar ja.. nu moet ik nog gaan kiezen! Ik hoop dat jij mij de doorslag kan geven want ik weet het echt niet meer!nike air max wovenDit is de Nike Air Max Thea met gewoven stof. De kleur vind ik echt prachtig al denk ik wel dat het snel vies zal worden. Omdat de stof gewoven is straalt de schoen toch wat meer luxe uitstraling uit. nike air max thea black/gold

Dit is volgens mij de klassieke Nike Air Max Thea, zwart met goud. Het model is precies hetzelfde alleen de textuur van de schoen is natuurlijk anders. Ik koop eigenlijk altijd zwarte sportschoenen omdat het natuurlijk overal bij past en heel belangrijk voor mij het word niet snel vies.. Ik ben namelijk niet het type dat met een tandenborstel haar schoenen elke avond gaat schoonmaken.. jij wel?nike air max thea sand/goldDe laatste is ook weer een Nike Air Max Thea, weer een licht modelletje. Deze lijkt het meest op de zwarte schoen hierboven.

Oke, dat waren de schoenen.. nu nog de kleding. Ik sport niet graag in ‘lange’ kleding. Geef mij maar lekker een korte broek/shortje en een halter shirtje dan ben ik al blij. Maar nu natuurlijk weer de vraag. Als ik voor bovenstaande schoenen ga, dan blijft er natuurlijk weinig budget over voor ook nog nieuwe sportkleding. Dus de vraag aan jou is nu.. Weet jij waar je goede (goedkope) kwaliteit sportkleding kan kopen, die er ook nog een beetje leuk uit zien?

Ik ben erg benieuwd naar welke schoenen jou voorkeur uitgaat en hopelijk heb je voor mij dé tip voor leuke kwalitatieve betaalbare sportkleding. Ohja en natuurlijk heel belangrijk, heb jij ervaring met een van de bovenstaande apps? Mocht je nog andere tips hebben, ik hoor het allemaal super graag!

Heel graag lees ik je advies hieronder bij de comments! Alvast heel erg bedankt?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sportshowroom,  Wil je meer weten? Lees dan mijn disclaimer.

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie, Mama, Persoonlijk | 5 reacties | 23 augustus 2018 |

Comments

 • Wat goed dat je aan de slag gaat met hardlopen. Sporten is altijd heel erg fijn.
  Ik zou voor de zwarte schoenen gaan, dat is gewoon heel praktisch!

  Ik koop zelf mijn sportkleding vaak bij zaken zoals de H&M etc. Merken zijn heel leuk, maar je betaald er gewoon heel veel voor. Terwijl de kleding van de H&M net zo goed zit.
  Larissa onlangs geplaatst…Plog #1 | Zeilen & rustige zondagMy Profile

 • Ik zou ook voor de zwarte schoenen gaan. Leuk dat je meer wilt gaan hardlopen. Ik heb dat ook een tijdje gedaan maar helaas moest ik stoppen doordat mijn knie het niet zo leuk vond. Succes in elk geval!
  Darina onlangs geplaatst…Zo kom je erachter wat je woonstijl isMy Profile

 • Ik zou niet zomaar gewoon je schoenen zo uitkiezen… Als (behoorlijk) ervaren hardloper die al de nodige blessures heeft meegemaakt, raad ik je echt aan een goed paar te testen door in een sportwinkel op z’n minst op een loopband te lopen.
  Zelf loop ik op Brooks omdat ik veel stabiliteit nodig heb… Anders begint het na een kilometer of 10 mis te lopen. Verder qua kledij raad ik je aan om gewoon voor iets goed zweetdoorlatend te gaan waarin je geen schuurwondjes krijgt. H&M en vooral Decathlon zijn mijn favorieten 🙂

 • Wat goed dat je gaat hardlopen! Vooral niet overbelasten en goed naar je lichaam luisteren.

  Mijn favoriete sportzaak is Decathlon. Veel goed betaalbare sportproducten zijn daar.

  Hopelijk kan ik over een poosje ook weer gaan hardlopen. Ik was hartstikke sportief, rende marathons, maar na de bevalling heb ik een scheurtje in mijn bekkenbodemspier opgelopen. Het herstel hiervan gaat wat traag.

 • Ik zou voor de zwarte gaan. Past overal bij en blijft schoon. Ik ga graag naar primark, H&M of de Hema. Daar heb je mooie sport kleding! Vooral primark, dat is ook lekker goedkoop.
CommentLuv badge