De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Ons leven in Lanzarote!

palmboom strand zee

Mijn leven is een beetje anders. Ik woon officieel gewoon met mijn dochter in Nederland maar wij verblijven om en om op het eiland Lanzarote (Canarische eilanden) en in Nederland. Dit komt omdat mijn vriend (Richard), de vader van Zoë op dit moment voor zijn werk gestationeerd is op Lanzarote. Richard is namelijk werkzaam als manager van een touroperator. Zoë en ik pendelen dus op en neer, hartstikke leuk want anders zouden we elkaar dus amper zien.

Wil je meer over mij (ons) weten klik dan hier Over mij..

Het leven op Lanzarote.

Laat ik beginnen met het onwijs relaxe leven hier op Lanzarote.

Het leven is hier zo ontzettend fijn. Het speelt zich dan ook voornamelijk in de buitenlucht af. Je hebt over het algemeen weinig te maken met een planning waar je, je aan moet houden. Je leeft hier gewoon echt met de dag. Als je wilt kan je zo bij vrienden naar binnen lopen, je bent altijd welkom en komt echt waar nooit ongelegen. Goh hoe anders is dat in Nederland.

Wij wonen ergens in het toeristenplaatsje Puerto del Carmen (kan natuurlijk niet vertellen waar, want dat is natuurlijk privé). Ook hebben wij het geluk dat we een huisje hebben heel dicht bij het strand. Waar we dus ook ontzettend vaak te vinden zijn. Wat dat betreft hebben we het heel luxe want alles is redelijk dichtbij.

Vervoer en boodschappen.

Het openbaar vervoer is hier op Lanzarote ook goed te doen. Tja ook hier rijden de bussen niet altijd op tijd. We mogen niet klagen want we staan tenminste niet in de kou of regen te wachten. Ook met een fiets kan je kilometers langs de kust fietsen. Er zijn waar wij wonen mooie fietspaden langs de kust aangelegd dus alles is veilig. Mocht je willen dan zou je zo naar de hoofdstad Arrecife kunnen fietsen. Het is dat Richard een auto van het werk heeft dus wat dat betreft doen we minder of weinig met de fiets.

Boodschappen zijn hier op Lanzarote wel wat prijziger dan in Nederland. Maar je moet ook je boodschappen niet in het toeristengebied doen. In het toeristengebied hebben ze de prijzen namelijk redelijk omhoog gegooid. Je kan beter een stuk verder richting de hoofdstad rijden, hier zijn de grotere supermarktketens van de Mercadona en de Hiperdino. Waar je tegen redelijk normale prijzen boodschappen kan doen. Gelukkig hebben we hier ook een Lidl dus we mogen absoluut niet klagen.

De Spaanse taal.

Ik spreek redelijk goed de Spaanse taal dus ik kan me goed redden. Al moet ik zeggen dat het me toch af en toe zwaar valt. Soms ben ik erg onzeker als ik met de lokale mensen (Canario’s) praat. In hun ogen ben ik en blijf ik namelijk een Guiri, (een buitenlander die in hun land woont) Ik ben bang dat ze me uitlachen omdat ik een woord of zin net even wat anders maak dan het eigenlijk hoort. De Canario’s zijn namelijk niet allemaal even vriendelijk en behulpzaam.

Om de Spaanse taal dus nog beter te leren kennen ben ik dan ook sinds kort weer begonnen met een cursus Spaans.

Met Zoë oefen ik elke dag woordjes en zinnetjes die je veel in het dagelijks leven gebruikt. Gelukkig pikt ze dit heel snel op. Als ik een stukje in het Spaans tegen haar praat, dan weet ze al heel goed wat er van haar verwacht word. Wat ook ontzettend lief is dat ze ook sommige dingen al gewoon in het Spaans zegt in plaats van het Nederlands of beide.

eiland lanzarote

Moederen in een ander land, hoe zit dat dan?

Voor de opvoeding van Zoë sta ik er toch nog een beetje alleen voor ondanks dat we natuurlijk bij Richard zijn. Richard werkt ontzettend veel (tja dat krijg je met een baan in de reiswereld). Dus hij is altijd alleen maar in de avonduren thuis. Ook heeft hij helaas maar één dag in de week vrij. In Nederland had ik terug kunnen vallen op de hulp van eventueel opa’s, oma’s, ooms en tantes. Hier helaas niet, alles maar dan ook alles doe ik alleen. Je hoort mij absoluut niet klagen hoor. Echt niet. Zoë is een ontzettend lief en makkelijk meisje maar ook zij heeft natuurlijk haar momentjes. Ze zit op dit moment namelijk in de vervroegde peuterpuberteit.. tja dan weet je misschien natuurlijk wel waar ik het over heb. Geeft niet het is een fase maar af en toe wel een pittige.

Misschien denk je bij jezelf waarom breng je Zoë dan geen dagdeel naar de peuterspeelzaal? Helaas werkt dat hier niet zo. Als je, je kindje naar de peuterspeelzaal brengt dan is het elke dag, de hele dag of helemaal niet. Ook bij het peuterspeelzaaltje waar wij geïnformeerd hebben zijn het complete dagen. Dit is dan wel inclusief het eten tussen de middag en voordat ze naar huis gaan en er bestaat een mogelijkheid tot slapen tussen de middag.

Wij vinden haar nu op dit moment nog gewoon te jong om haar hele dagen naar ‘school’ te laten gaan. We gaan nu voorstellen/ proberen te regelen dat Zoë wel één of twee keer in de week een dagdeel mag komen, maar dan tegen betaling van een hele dag.

Werken.

Op dit moment is werken bij een baas voor mij niet van toepassing. Richard is op dit moment tot eind oktober 2017 gestationeerd op Lanzarote, welke bestemming hij daarna krijgt is altijd een verassing.

Omdat ik toch wat wilde doen, ben ik deze blog begonnen. Aan de ene kant wilde ik graag mijn creatieve uitspattingen van me afschrijven maar als het eventueel mogelijk blijkt te zijn, hier ook mijn werk van te maken.

Omdat we alleen maar van het salaris van mijn vriend leven. Hoop ik in de toekomst dan ook een (kleine) bijdrage te leveren door af en toe een advertentie, samenwerking of iets dergelijk online te kunnen zetten. Dit doe ik natuurlijk alleen met zaken die echt bij mij en mijn blog passen. Ook zal ik gaan werken met affiliate links. Mocht ik echt een artikel of product leuk vinden dan link ik dus naar het bedrijf waar je het zelf ook kan kopen. Je betaald dus niks meer maar steunt mij (ons) financieel een klein beetje.

Meer informatie hierover kan je lezen in mijn disclaimer.

Hoe ziet een gemiddelde dag er bij ons uit.

Een voordeel van in het zonnige buitenland verblijven is dat we eigenlijk alleen buiten leven. Onze dagindeling ziet er dan ook een beetje als volgt uit..

Omdat het in de ochtend nog redelijk koel is gaan we meestal een stuk wandelen over de boulevard. We sluiten de wandeling meestal af met een bezoek aan een speeltuintje (die zijn hier overal aan de boulevard te vinden). Rond een uur of 11 lopen we weer terug naar huis. Thuis eten en drinken we wat en dan gaat Zoë lekker slapen.

Als Zoë ligt te slapen dan werk ik nu dus aan mijn blog, ik probeer alvast wat blogs vooruit te schrijven, zoek mooie foto’s en lees veel over hoe en wat. Het is allemaal nieuw voor mij en ik ben nog echt een leek in bepaalde dingen dus tips en tricks zijn echt van harte welkom.

Als Zoë dan na een uur slapen wakker is spelen we even binnen, tussen 12 en 15 uur is het gewoon echt te warm buiten. Meestal gaan we daarna nog even richting het strand of we spelen buiten bij ons op het terras (een tuin hebben we namelijk niet)

Om 18 uur douchen we en maak ik het eten klaar. Zoë zit dan heel verantwoord even televisie te kijken. Ze kijkt dan Engelse, Nederlandse of Spaanse kindertelevisie. Rond de klok van 19 uur komt Richard thuis, dan is het even Zoë en papa tijd. Richard maakt haar klaar om naar bed te gaan. Zoë gaat om 19.30 naar bed en meestal ligt ze rond 20 uur in dromenland. De avond voor ons verschilt heel erg, soms moet Richard gewoon nog thuis werken of we kijken wat televisie samen en spreken de dag door..

Zo nu weten jullie toch weer wat meer over hoe mijn of ons leven er in het buitenland uitziet.

Vinden jullie dat het erg verschilt met hoe jullie de dagindeling hebben in Nederland?

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie reactie.

1 love
VOLG MIJ OOK VIA:

Lifestyle, Persoonlijk | 14 reacties | 6 januari 2017 | 1 love

Comments
CommentLuv badge