De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

My Little Book of Love!

voorkant

Zoals jullie misschien al gezien hebben in het weekoverzicht About last week.. #23 zijn Zoë en ik bezig geweest om een My Little Book of Love te maken. Nu zal je misschien denken wat is een My Little Book of Love. Je moet denken aan een soort memorie map met allerlei leuke dingen die wij samen gedaan hebben of nog gaan doen. Deze map zal ik elke week/maand bijwerken zodat deze dus ook up-to-date blijft. Als Zoë dan later het huis uit gaan (wat hopelijk nog heel lang gaat duren?) dan krijgt ze deze map vol met herinneringen mee.


Ik zal in deze map verschillende hoofdstukken maken. Wij hebben voorlopig gekozen voor:

Moeder en dochter dates:

Elke maand zullen wij een dag uitkiezen dat wij iets extra leuks gaan doen. Dit kan geld kosten maar het kan ook gratis zijn. Denk hierbij aan onderstaande voorbeelden:

• Een foto-shoot met leuke pinterest voorbeelden.
• Een trip met de glazen bodem boot om visjes te kijken
• Naar de kinderboerderij
• Avondje (of meerdere) naar de minidisco
• Een keer poepiesjiek aankleden en dan een lunchdate houden (grote gele M is verboden?)
• Weer eens een fiets huren en onderweg ergens bij een speeltuin een picknick houden
• Een avondje met een matras en een heleboel kussens voor de televisie liggen en dan een disney-film kijken met natuurlijk wat lekkere hapjes
• Een nieuw recept uitproberen in de keuken

Recepten:

Vanaf begin januari zijn Zoë en ik al bezig om elke week lekkere taartjes en cupcakes te maken. Zij vindt kliederen in de keuken zo leuk dat ik het binnenkort wil uitbreiden met leuke en lekkere recepten van het internet.

Dus mocht je nog een lekker en makkelijk recept weten laat dan een reactie achter in de comments.

Als het eindresultaat lekker is dan zullen wij dit natuurlijk opnemen in het My Little Book of Love. Hopelijk haalt ze dan mooie herinneringen op als ze dan later op zichzelf woont en deze recepten gaat maken.

Brieven:

Er zal te zijner tijd ook een hoofdstuk komen met brieven naar elkaar. In eerste instantie zal ik regelmatig een brief naar haar schrijven met bepaalde gebeurtenissen. Denk aan het moment dat ze zindelijk werd en ook nog eens afscheid nam van haar geliefde speentjes, haar verjaardagen etc. Mocht er later een tijd komen dat ze haar gevoelens of problemen niet meer persoonlijk met mij wil delen, dan zou ze dit altijd nog op kunnen schrijven in ‘ons’ boekje. Ik zal dit dan lezen en haar een geschreven antwoord teruggeven. Ik wil namelijk dat ze weet dat ze altijd en eeuwig alles met mij kan bespreken hoe groot of klein iets ook is.

Hebben jullie er wel eens aan gedacht om een in ons geval “My Little Book of Love” te maken? Of gebruiken jullie er al een? Ik ben erg benieuwd naar wat jullie hiervan vinden. Als je nog ideeën of suggesties hebt laat het mij dan alsjeblieft weten via de comments! 

Ik wens jullie allemaal weer een heerlijk weekend toe. Lekker genieten van het lekkere weer en natuurlijk tot maandag bij de rubriek About last week!

VOLG MIJ OOK VIA:

Mama, Persoonlijk | 11 reacties | 23 juni 2017 |

Comments
CommentLuv badge