De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Muis moet afvallen..

Ik val maar gelijk met de deur in huis. Muis onze kat is dik, veel te dik. Hij is echt al een hele poos op dieet maar op de een of andere manier lukt het hem gewoon niet om wat af te vallen. Het is echt niet zo dat ik hem vol stop met eten en allerlei andere lekkernijen. Hij vertikt het gewoon om te bewegen. Het liefst ligt hij de hele dag gewoon te dutten en lekker vogeltjes te kijken.

Muis moet afvallen..

Dierenarts

Volgens de dierenarts ziet Muis er heel goed uit maar is hij aan de zware kant. Hij weegt namelijk 8.3 kilo!! Een gezond gewicht volgens de dierenarts is voor een kater rond de 4.1 kilo.. Het liefst wil de dierenarts Muis daarom weer op een speciaal dieet zetten. Ik zou het heel graag willen maar ik (wij) kunnen dit gewoon niet (meer) betalen. Een zak speciaal voer kost rond de 25 euro en daar doet hij dan 20 dagen mee. Ook geeft de dierenarts aan dat ik meer met hem moet gaan spelen..

 Factoren waarom Muis te dik is, zijn:

  1. Toen hij drie jaar was is hij van een 4etage hoog balkon is afgevallen. Hij heeft toen eigenlijk alles gebroken in zijn lichaampje. Uiteindelijk na een lange revalidatie periode is alles gelukkig goed gekomen, behalve de zin om te spelen..
  2. Hij is gecastreerd (gecastreerde katten schijnen altijd wat zwaarder te wegen.)
  3. Muis at regelmatig stiekem het voer van onze ander kat Ollie op. (Dit speelt nu niet meer mee aangezien Ollie helaas afgelopen Juli is overleden.)
  4. Zijn leeftijd, Muis is al bijna 10 jaar. Als katten ouder zijn, bewegen ze minder en slaan ze meer vet op.

Speciaal voer

Speciaal voer heb ik ook al geprobeerd. Zo is Muis al eens op dieet geweest en heeft hij een jaar lang Royal Canin Light gekregen. Hier is hij toen weliswaar 1 kilo van afgevallen. Echter zoals ik al zei kunnen we dat nu niet meer betalen aangezien we rond moeten komen van één salaris. Dus krijgt hij nu weer supermarkt voer. Wel een aangepaste light versie dat dan weer wel. Ook wegen we het eten netjes af en we geven niet alles tegelijk. Hij krijgt dus in de ochtend een klein schaaltje en in de namiddag. Natvoer en snoepjes krijgt hij sowieso niet. Af en toe als verassing krijgt hij een plakje magere kipfilet. Ook eet hij regelmatig een klein stukje Galia meloen.

 

afvallen 

Spelen/bewegen

Muis vindt het heerlijk om te slapen en te kroelen maar spelen ho maar. Tuurlijk speelt hij af en toe maar na een kleine 5 minuten is de lol er voor hem af. Dan gaat hij weer lekker op een van zijn favoriete plekjes liggen dutten en af en toe vogeltjes kijken. Van alles heb ik al geprobeerd, balletjes met gaten erin voor het eten en dat het er spelend uitvalt. Een hengel met een touwtje en een veertje eraan, een elektrisch muisje dat zelf rent. Een soort van laserstraal.. ik heb echt al zoveel geprobeerd..  Ik denk echt dat ik gewoon de meest luie kat er wereld heb..

Wat ik nu ook doe is samen buiten wandelen. Muis aan de riem en ik loop er naast net zoals je een hondje uitlaat. Echter kan ik niet ver wandelen alleen een rondje rond ons appartementencomplex.

Aangezien hier veel verkeer rijd en veel honden wonen moet ik alles continu heel goed in de gaten houden.Wat ook erg vervelend is, is dat de meeste honden ook gewoon los lopen en Muis aan een riempje zit. Dus mocht er een hond op ons afkomen dan kan hij dus niet gauw wegrennen of zich goed verdedigen. Ik wandel daarom alleen in de middag als ik weet dat er geen honden worden uitgelaten. Ik wil natuurlijk niet dat Muis wat overkomt.

Dan hebben we gelijk ook het volgende probleem. De tegels worden in de middag soms zo heet dat het voor zijn kussentjes/ pootjes niet te doen is om te wandelen.

Tja wat is wijsheid. Ik denk dat we gewoon moeten leven met de wetenschap dat Muis aan de zware kant is. Tuurlijk blijf ik proberen om er wat kilootjes af te krijgen.  Ik heb er alleen een beetje een hard hoofd in dat dit gaat lukken..

Als iemand nog tips heeft dan hoor ik het natuurlijk graag!

 

VOLG MIJ OOK VIA:

Dieren, Geen categorie, Lifestyle | 9 reacties | 3 februari 2017 |

Comments
CommentLuv badge