De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

De mommy tag 2.0

de mommy tag 2.0

Af en toe (zo eens per maand) vind ik het leuk om een tag in te vullen. Door het invullen kom je altijd heel wat te weten over de persoon die de tag invult. Vandaag kan je de Mommy tag 2.o lezen, deze heb ik overgenomen van blogmama hierin moet ik vragen zoals ‘Wat is jouw grootste frustratie moment(je) als mama?” invullen. Dus ben je benieuwd wat mijn grootste frustatie(s) zijn? Lees dan snel verder.

De mommy tag 2.0

1. Hoeveel kinderen heb je en hoe oud zijn ze?
Ik heb een dochter Zoë en ze is bijna 3 jaar (9 november 2014)

2. Wat is jouw mooiste mama moment?
Ik kan echt niet maar één moment kiezen, dus ik heb gekozen voor: Het moment dat ze werd geboren, zij maakte het dat ik mijzelf überhaupt mama mag noemen😉, het moment dat ze gezond uit het ziekenhuis werd ontslagen, het moment dat ze mama zei en de vele kusjes en knuffels die ik de elke dag krijg..

3. Wat is jouw grootste frustratie momentje als mama?
Als ze in het openbaar haar zin probeert door te drijven en daarbij gaat gillen als een bezetene.. (tja is een meisje hé😉) Ik pak haar dan op en gaan dan ergens heen waar ze even rustig kan afkoelen.

4. Hoe breng jij je kinderen discipline bij?
Uitleggen waarom iets wel en niet hoort (veel praten en uitleggen), goed gedrag aanmoedigen/complimenten geven, grenzen stellen.

5. Vloeken en schelden waar je kinderen bij zijn?
Nee! Maar tja soms floept er wel eens wat uit.. bijvoorbeeld als ik mezelf heel hard stoot of iets laat vallen wat kapot gaat/is..

6. Is je relatie met je partner veranderd sinds het ouderschap?
We hebben veel minder tijd voor elkaar. Dit komt natuurlijk ook omdat mijn vriend niet meer mijn collega is. Vroeger toen ik nog werkte zagen we elkaar dus 24 uur per dag. Nu ben ik thuisblijfmama en mijn vriend werkt nog steeds bij hetzelfde bedrijf in het toerisme. In de avonduren proberen we altijd tijd voor elkaar vrij te maken. Vrijdagavond is bijvoorbeeld altijd onze filmavond, op zaterdag is het altijd familiedag en proberen we altijd een leuk uitje in te plannen. (strand, boottocht, etc)

7. Gedraag jij je soms net als je eigen moeder tijdens de opvoeding?
Hmm, ik denk het grotendeels wel. Ik ben streng maar ben ook voor veel dingen in. Ik maak het iedereen altijd graag naar de zin, dus er zijn altijd wel lekkere dingetjes/hapjes in huis en ik probeer altijd wel leuke dingen te doen/organiseren.

8. Hoe is de relatie met je vrienden sinds je mama bent?
Aangezien wij veel van bestemming wisselen heb ik niet altijd veel contact met vrienden. Heel veel vriendschappen zijn daardoor ook verwaterd. Elke keer dat wij verhuizen moet ik dus weer op zoek naar nieuwe vrienden/kennissen. Met de ‘oude’ vriendinnen, heb je dan alleen contact via internet.. Binnenkort komt er hier een artikeltje van online

9. Favoriete plek om naar toe te gaan met je kinderen?
Naar het strand. Zoë is gek op spelen in het zand, lange wandelingen (rennen) op het strand, gek doen met water, schelpjes zoeken. Gelukkig wonen we er (nog) praktisch naast, dus we maken er heel veel gebruik van!

mommy tag

10. Minst leuke plek om naar toe te gaan met je kinderen?
Dokter en ziekenhuis. Helaas hebben we in de eerste 5 maanden van Zoë’s levensjaar hier heel veel bezoeken aan moeten brengen.

11. Oorbellen voor baby’s?
Nee, bij een ander vind ik het altijd wel schattig staan. Bij Zoë komen er voorlopig geen gaatjes. Ze mag dit zelf beslissen als ze wat ouder is. Ik heb namelijk al een aantal keer gaatjes voor mezelf moeten laten schieten, aangezien ze steeds ontstoken waren en daarna dus echt dichtgegroeid waren. Als je gaatjes in je oren echt goed ontstoken zijn, dan wordt je daar echt niet vrolijk van..

12. Favoriete verzorgingsproduct voor je kinderen?
Op dit moment gebruiken wij nog steeds heel veel van Neutral, maar ik wil ook heel graag een keer NAÏF proberen. Aangezien ik hier altijd hele goede verhalen over hoor.

13. Must have mama make-up?
Uhm ik ben echt een leek met make-up maar in ieder geval iets wat mijn wallen/vermoeidheid camoufleert😉

14. Liever in bad of onder de douche met je kinderen?
Zoë gaat graag in bad (ik zit er dan altijd gezellig naast) we nemen hier dan ook altijd lekker de tijd voor. Als we van het strand af komen of weinig tijd hebben dan samen onder de douche.

15. Ben je terug op het oude gewicht als voor de zwangerschap?
Ja, ik weeg precies hetzelfde. Alleen flubbert alles nu enorm.. Ik wil dus heel graag naar een sportschool aangezien thuis een workout volgen niet voor mij werkt.

16. Volg je een studie of heb je plannen een studie te gaan volgen?
Op dit moment volg ik geen studie. Ik wil in de toekomst heel graag nog wat cursussen voor mijn blog willen volgen.

17. Wat is het favoriete televisieprogramma van je kindje waar je niet zo blij mee bent?
Playdoh tv op YouTube, wij hebben de pc op de televisie aangesloten. Sinds Zoë dit een keer bij iemand heeft gezien is ze helemaal verslaafd..

18. Zijn wasbare luiers iets voor jou?
Nee, ik heb altijd pampers gebruikt voor Zoë. In het begin van die hele dure, later gewoon eigen huismerk. Sinds Zoë 2,5 is, is ze volledig zindelijk.

19. Je weet dat je moeder bent als je….
Je de hele dag mamà hoort roepen en natuurlijk het leukste als je overladen wordt met knuffels en kusjes!

20. Heb je de eerste Mommy Tag ingevuld?
Ja, je kan hier Mommy Tag deel 1 lezen!

Zo, dat waren weer heel wat vragen. Nu natuurlijk ook een leuke vraag aan jullie.. Wat is jouw grootste frustratie momentje als mama? Ik ben erg benieuwd en lees het graag bij de comments!

1 love
VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge