De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Wat maakt mij gelukkig?

Onlangs had ik echt een onwijze baaldag. Ik was moe omdat ik onwijs slecht geslapen had en alles maar dan ook alles zat tegen. Het liefst wilde ik gewoon weer lekker in mijn bedje kruipen en de dekens over mijn hoofd trekken! Maar toen kwam mijn dochtertje naar me toe en gaf me een hele dikke kus en zei I Love You mama.. Nou op dat moment kon je me opvegen hoor! Alsof ze het doorhad dat ik dat gewoon even nodig had. Na een heerlijke knuffelsessie dacht ik bij mezelf, is deze dag nou echt zo rot en niet de moeite waard? Of maak ik het zelf erg dan dat het is.. Ik pakte pen en papier en schreef alles op wat mij op dat moment te binnen schoot over wat mij nu eigenlijk gelukkig maakt! Hoe meer ik opschreef, hoe sneller het vervelende gevoel van een baaldag verdween.. Ben je benieuwd wat mij nog meer gelukkig maakt? Lees dan snel verder..

Wat maakt mij gelukkig!

Zomaar een kus of dikke knuffel krijgen van mijn dochtertje

Mijn vriend

Een niet verwachte brief of een pakketje

Nieuwe vrienden maken / mensen leren kennen

Naar mijn dochtertje kijken als ze aan het spelen is

zoe en muis

Verse (noem je dat zo?) schone lakens op het bed

Even de wereld om je heen even vergeten omdat je een boek aan het lezen bent

Iets lekker maken voor een speciaal iemand

Kroelen en knuffelen met mijn kat Muis

 relaxen met muis

Reizen, wil je meer weten lees ook: De wereld leren kennen

In slaap vallen op het ritme van de regen of golven van de zee

Heel vroeg opstaan om naar een rommelmarkt te gaan en leuke goedkope items scoren

Irritante mensen compleet negeren

Een perfecte douche (niet te warm en niet te koud, gewoon perfect)

Het strand, zand tussen mijn tenen. Wil je ook weten waar ik absoluut geen zand wil hebben klik dan hier.

voetjes in zand

Nagels in een mooie kleur lakken

Mijn favoriete liedje keer op keer beluisteren

Mijn dromen zien uitkomen

Een smiley plaatje/sticker waar je het niet verwacht

Relaxen met een heel koude cola (zonder ijs) in de schaduw

Het zien van een mooie bloem, vlinder, regenboog

bloem

Na een tijdje weggeweest te zijn, opgewacht worden door mensen die je lief hebt

Zingen en dansen met mijn dochtertje.. Soms vergeten we de gordijnen dicht te doen hihi

Een lieve blik als je net ruzie hebt gemaakt over iets totaal stoms

Een heerlijke cappuccino of latte machiato met een vleugje caramel

Een momentje echt voor mezelf

Een stukje chocolade of salmiak!

De slappe lach krijgen om iets doms en erin blijven hangen

speeltuin

De dag doorbrengen met mijn geliefdes

Het loslaten van dingen die mij verdrietig maken

Een bh loze dag

Dansen en gek doen in de regen, je bent op dat moment toch al nat

Heerlijke verse sushi of Hollandse pot eten

Een pyama dag en de hele dag lekker luieren

De eerste zonnestralen van de dag

eerste zonnestralen

Ik word dus eigenlijk van heel veel dingen gelukkig/blij.

Wat zijn dingen waar jullie gelukkig van worden? Ik ben erg benieuwd.. laat je reactie achter bij de comments.

Als je trouwens nooit meer een bericht/artikel van mij wil missen, dan kan je je nu inschrijven voor de nieuwsbrief! Ik zou het erg leuk vinden als je je inschrijft!

 Fijn weekend gewenst! 

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Wat een goede punten. Zand tussen m’n tenen is echt een van mijn grootste ergernissen, maar verder zit ik mee te genieten van de meeste punten. Mijn grootste gelukspunt is als ik de kinderen zichzelf zie vermaken. Als ze lekker aan het keuvelen zijn op hun kleedje of door de tuin banjeren.
  Rachel onlangs geplaatst…Nieuwe kapsels FAILMy Profile

  • Hoi Rachel,
   Heerlijk om gewoon van een afstandje naar je kind(eren) te kijken. Gewoon hoe snel ze zich ontwikkelen dat maakt mij gelukkig maar ook heel trots. Dus dat gevoel ken ik heel goed. Grappig dat wat voor mij een geluksmomentje is, voor jou een ergernis is. Gelukkig zijn we allemaal verschillend! Heerlijk weekend toegewenst!

 • Ik kan mij helemaal vinden in je lijstje. Ik word ook altijd erg happy van knuffelen met mijn zoontje, verse lakens, een goed boek of tijdschrift kunnen lezen in het zonnetje, een zak snoep etc. Heerlijk!!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Er rust een vloek op mijn fietsMy Profile

 • Herkenbare dingen op je lijstje. Vooral dat kijken naar je dochter terwijl ze speelt. Kooi is dat hè, hoe zo’n kleine zich helemaal van de echte wereld kan afsluiten? Een koffie drinken in de stad alleen of met mijn naasten kan mij ook heel gelukkig maken! Of de auto inpakken als we weer naar Nederland rijden en ik voor iedereen iets meegebracht heb om te geven! Ik hou er van om cadeautjes te kopen! ? Geven vind ik eigenlijk nog leuker dan krijgen!
  Essma onlangs geplaatst…21 day challenge | niet snoepenMy Profile

  • Hoi Essma,
   Heerlijk hé die kinderen. Ik vind cadeautjes geven ook ontzettend leuk en dan vooral als ik zie hoe blij iemand er van wordt! Koffie drinken in een cafétje is ook zeker een geluksmomentje, dat doe ik ook veel te weinig.

 • Mooi lijstje! Ik merk dat ik er in ieder geval blij van word om het te lezen op deze ontzettend regenachtige dag… Mooi is dat hè. Een baalmoment hebben. Er moeilijk uit kunnen komen. En dan komt er zo’n kleine frummel op je afrennen: “Mama, ik vind je zo lief”. De zon straalt dan weer hoor 🙂
  En waar word ik verder heel blij van: zon! lekker lummelen (komt bijna niet voor). Maar ook met open mond in de regen dansen (of het heel gezond is weet ik niet). De voldoening die je (soms) hebt na het opruimen. Een nieuw iets kopen. Of nog beter tweedehands.
  Rory onlangs geplaatst…Met de voetjes van de vloer (maar dan net even anders) + WINACTIEMy Profile

  • Hoi Rory,
   Wat lief van je dat je blij wordt om mijn lijstje te lezen. Daar word ik ook weer vrolijk van! Goede aanvulling, voldoening na het opruimen zeker, vooral als het echt een giga zooi is geweest.. helaas blijft het nooit lang opgeruimd dus het gevoel zakt bij mij dan weer snel weg haha

 • Ik ontdek je blog net via reistipsmetkids :). Heerlijk dat je zo vaak op Lanzarote zit zeg! Wij hebben nu twee keer een maand op Fuerteventura gewoond en ik mis het nog steeds. Fijne dag!
  Anniek onlangs geplaatst…Gratis printable om het Moederdag-ontbijt nóg leuker te makenMy Profile

  • Hoi Anniek,
   Wat leuk dat je daar hebt gewoond! Heb je nog tips waar we echt eens naar toe moeten? Wij gaan hopelijk binnenkort een paar daagjes naar Fuerteventura. Even een korte break en gelukkig is het met de boot heel dichtbij. Leuke blog heb je trouwens. Ik ga je even toevoegen in mijn leeslijstje!

 • Mooi ja! En herkenbaar! Eerder deze week had ik ook echt een @#×$%& dag en Noor knuffelde me en zei “ik lief jou, mama”. Inderdaad: opvegen! Haha! Goeie lijst heb je 🙂 voor mij zou er nog sporten/lesgeven, kamperen en in bad gaan bij staan 🙂
  Wendy onlangs geplaatst…15 dingen die niemand vraagt…My Profile

  • Hoi Wendy,
   Sporten/fitness was vroeger ook iets waar ik heel gelukkig van werd. Op dit moment doe ik wat thuisoefeningen maar merk dat dit lang niet zoveel voldoening geeft als echt naar een fitness/groepsles gaan. Dus kan mij heel goed voorstellen dat je daar ook gelukkig van wordt!

 • Dat zijn mooie dingen allemaal! Ik word gelukkig van mijn kinderen, man en als ik helemaal alleen thuis ben.

 • Ik herken heel veel punten!
  Het zijn vaak juist de kleine dingen he.
  Vooral van de kids, boek lezen, iets lekkers eten enz.

  • Hoi Shirley,
   Het zijn inderdaad vaak de kleine dingen. Ik moet zeggen dat ik ook altijd erg vrolijk word van de instagram foto’s die je plaatst.. Zoveel lekker en mooi eten zie ik altijd bij jou voorbijkomen!!

 • Wat een mooi lijstje met geluksmomenten! Veel ervan zijn wel herkenbaar! Ik werd vandaag gelukkig van een autoritje met mijn favoriete muziek op.

  • Hoi Romy,
   Dankjewel! Dat is inderdaad erg fijn, rijden met muziek vind ik zelf ook heel prettig en dan vooral als het ook nog eens je favoriete muziek is. Dan duurt de autorit ook niet zo lang.

 • Ik ben volledig gelukkig als mijn meest dierbaren gelukkig zijn. En ik ben gelukkig met mijn droom. Die komt nu echt uit..

 • Vind je lijstje erg mooi en ook heel herkenbaar! Fijn om zo te kunnen genieten van kleine (en grote) dingne he? Zo belangrijk om te blijven kijken naar wat je gelukkig maakt! Ik werd gister bijvoorbeeld erg blij toen ik buiten kwam en voelde dat ik geen jas aan hoefde. Heerlijk!
  Sandra onlangs geplaatst…Minimalisme | Mijn visie & hoe ik dit toepas in mijn levenMy Profile

  • Hoi Sandra,
   Dankjewel! Fijn dat het ook zo herkenbaar is. Oh heerlijk dat je geen jas meer aan hoeft als je naar buiten gaat. De winter heeft in NL al lang genoeg geduurd. Ik hoop dat jullie een hele mooie zomer krijgen!

 • Ik rijg ook de baaldagen aaneen de laatste week, ik zal ook eens voor mezelf zo een lijstje maken. Ik word zelfs al vrolijk van dat van jou!
  Kool Family onlangs geplaatst…Wedding Checklist #2: 4 tot 3 maanden voor huwelijkMy Profile

  • Hoi Kris,
   Ah vervelend dat je zoveel baaldagen hebt. Zo’n lijstje maken helpt je vast wel weer op de goede weg. Dat deed het bij mij tenminste wel☺. Fijn dat ik je vrolijk heb kunnen maken met mijn lijstje. Interessante blog heb je. Ik heb je gelijk even toegevoegd aan Bloglovin. Zo kan ik binnenkort even lekker je artikeltjes lezen!

 • Er zitten heel veel dingen waar ik ook blij van word. Ik smelt als ik spontaan een knuffel krijg van mijn zoontje van 2,5. Geweldige momenten. En schoon beddengoed. Heerlijk!
  Sheila onlangs geplaatst…Borstvoeding of niet, jouw keuzeMy Profile

 • Fijn, van die kleine geluksmomentjes! Belangrijk om daar bij stil te staan 🙂
  Joanne onlangs geplaatst…Outfit | Floral embroideryMy Profile

 • Wat een heerlijk geluksartikeltje<3 Altijd fijn om bij deze mooie, kleine en grote dingen stil te staan. Ik zou ook echt een lange lijst kunnen maken van dingen die gelukkig maken, maar in het kort:
  Gezond zijn, de liefde van mijn leven hebben/vrienden/familie, onze nieuwe woning en mijn fijne baan

  • Hoi Saskia,
   Wat een mooie dingen benoem je allemaal! Ik zou ook heel graag een huisje van ons zelf willen hebben. We huren nu altijd incl. meubels. Maar op een gegeven moment snak je gewoon naar iets van jezelf. Ik kan dan ook niet wachten wanneer we horen dat Richard ergens een vaste aanstelling krijgt. Zodat we ons kunnen richten op het zoeken van een huisje.

 • Heerlijke punten. Goed van je om het op te schrijven, want dan valt ineens elke baaldag in het niet. Ik wordt ook gelukkig van naar mijn kids kijken. Als ze vredig slapen bijvoorbeeld. In slaap vallen met regen vind ik ook heerlijk. Ik ben opgegroeid op een (binnenvaart)schip en de golven die tegen het schip sloegen hielpen mij in slaap vallen. Verder wordt ik nu ook blij van rommelmarkten in de vroege morgen en die warme douche idd (hoe heter, hoe beter is mijn stelregel).
  Roelina onlangs geplaatst…De mooie mama-dingen TAGMy Profile

  • Hoi Roelina,
   Wat leuk dat je bent opgegroeid op een binnenvaart schip! Wat een bijzondere jeugd zal je dan gehad hebben. Ik douche het liefst ook zo warm mogelijk, heet lukt bij mij niet aangezien ik al een giga droge huid heb.. haha
CommentLuv badge