De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Lanzarote van plaats tot plaats – Teguise

Teguise

Vandaag gaan we naar het plaatsje Teguise. Een echt historisch Spaans dorpje, waar je heerlijk doorheen kan slenteren. Op zondag is hier ook de allergrootste markt van het eiland. Teguise beschikt ook nog over een overgebleven kasteel van rond het jaartal 1570. Hier hebben ze een enorm gaaf museum van gemaakt. Kijk en lees je gezellig mee?

Teguise

teguise

Even wat algemene informatie:

Teguise kent een historie die terug gaat naar rond het jaartal 1400 en wordt over het algemeen gezien als één van de mooiste en charmantste dorpen van het eiland.

Teguise heeft niet altijd Teguise geheten. In het jaartal 1418 stichtte Maciot de Béthencourt de stad La Villa Real. Niet heel veel later heeft men de naam verandert in Teguise (zo heette zijn echtgenote)

Tot het jaartal 1852 was Teguise zelfs de hoofdstad van het eiland. Helaas heeft Teguise de naam ‘hoofdstad’ af moeten staan aan de stad Arrecife. Omdat deze voor economische redenen een gunstigere ligging had.

teguise

Houdt je van muziek dan is het museum Casa – Museo Del Timple echt een aanrader. Een Timple is een vijfsnarig gitaar en een echt Canarisch instrument. Je ziet dat deze gitaren ook veel worden gebruikt bij de muziek voor het volksdansen.

folklore

Het orkest van een volksdans groep

folklore

Deze groep inclusief muziek treden elke zondag op tijdens de grootste markt van het eiland. Rond een uur of elf kan je het optreden bezichtigen op het grote plein. (Plaza de la Constitución)

teguise

Het grote plein (Plaza de la Constitución of ook wel Plaza de San Miguél genoemd ) met een prachtig uitzicht op de grote San Miguél-kerk. De officiële naam van deze kerk is overigens Iglesia Nuestra Señora de Guadeloupe.

teguise

Mocht je de Iglesia Nuestra Señora de Guadeloupe willen bezoeken, dan kan dit alleen doordeweeks en zaterdag. Op zondag tijdens de markt is de kerk gesloten.

teguise

De kerk bevat heel veel middeleeuwse kunstwerken. Dus trek zeker minimaal een uur uit om deze mooie kerk te bezichtigen. Er zijn overal verborgen zitjes waar de meest mooie kunstwerken, beelden en schilderijen hangen.

teguise

Het orgel..

Een fijn restaurantje om te zitten is Cantina. Weet je nog die heerlijke hamburger die we gegeten hadden in Arrecife? Dit is een zusterzaak. Het eten is hier voortreffelijk.

teguise

Teguise is een waar paradijs voor mensen die van foto’s maken houden.

teguise

Teguise heeft een rijke historie en dat zie je overal in terug.

teguise

De dansende duivel..

teguise

Palacio del Marqués een bijzonder mooi restaurant. Echter kan je hier tegenwoordig niet meer terecht om alleen een drankje te doen. Mocht je hier plaatsnemen, dan zal je ook wat te eten moeten bestellen. De prijs ligt hoger dan gemiddeld.

De zondagsmarkt

teguise

De Teguise markt is DE grootste markt van het eiland. De markt is elke zondag van 09.00 uur tot omstreeks 15.00 uur. Sochtends komen hier al busladingen vol toeristen naar toe om te struinen bij de diverse marktkraampjes. Afdingen en onderhandelen is een must!

teguise

Slenteren door de smalle straatjes van Teguise.

teguise

Mocht je besluiten om naar Teguise te gaan. Trek dan makkelijke schoenen aan. Het grootste deel van de straten bestaat namelijk uit kinderkopjes, waarbij je als je op slippers loop makkelijk je enkel kan verzwikken.

teguise

Tijdens de markt zie je ook nog het echte vakmanschap.

teguise

Wat je echt niet kan overslaan is het eten van ‘verse” Churros. (een soort langwerpige olliebollen, zonder rozijnen/krenten)

teguise

Je kan ze eten met chocolade, let wel deze zijn zeer machtig. Wat eventueel een goed alternatief is, is gewoon besprenkelt met een laagje suiker.

teguise

Eén van de leukere winkeltjes in Teguise is La Chata, met sabores de Lanzarote (de smaken van Lanzarote). Hier vindt je allerlei echte Canarische producten terug. Je moet hierbij denken aan Gofio, Bier, Wijn, Jam, diverse sausen, diverse kaasjes en nog heel veel meer. Ze hebben van veel producten samples die je kan proeven. Zo weet je precies wat lekker is en wat je mee naar Nederland kan nemen.

teguise

Mocht je op zondag met de ‘normale’ bus gaan, let dan heel goed op. De eerste bus weer richting de toeristenzone vertrekt om 12 uur. Aangezien de meeste mensen al vanaf 09.00 uur op de markt aanwezig zijn, pakken zij de eerste bus (12.00 uur ) dus weer terug. Er gaan maar 2 bussen in het uur.. dus er staat meestal een erg lange wachtrij.

Een kaartje met de bus is niet duur. Je betaald rond de 4 euro voor een enkele reis. *prijzen kunnen per seizoen verschillen

 

Castillo de Santa Bárbara

teguise

Als je in Teguise staat dan zie je op de rand van de krater Guanapay een kasteel/fort liggen. Dit kasteel/fort is genaamd Castillo de Santa Bárbara en stamt uit de veertiende eeuw.

teguise

Tegenwoordig kan je tegen betaling (een kaartje kost rond de 3 euro*, kan per seizoen verschillen) het kasteel/fort bezoeken. Er is hier nu namelijk een piratenmuseum in gevestigd. (zeker een aanrader met kinderen)

teguise

Je vindt hier heel veel uitleg over hoe Teguise er vroeger uitzag. Er zijn over maquettes van gemaakt.

teguise

Ook zijn er tijdens opgravingen diverse spullen teruggevonden. Deze staan hier allemaal tentoongesteld.

teguise

Het is een waar piratenmuseum!

teguise

Ik raad wel aan, mocht je het kasteel/fort willen bezoeken om een warm vest of een trui mee te nemen. Boven aan de krater staat ontzettend veel wind en deze kan erg frisjes aanvoelen.

teguise

Wil je het kasteel zelf niet wil bezoeken, dan zou ik zeker de rit naar boven willen aanraden. Je hebt hier namelijk prachtige panoramische uitzichten op Teguise en de andere delen van het eiland.

Ik raad je zeker aan om Teguise te bezoeken. Mijn advies is om eerst eens lekker op een doordeweekse dag te gaan, let wel maandag zijn alle winkeltjes gesloten. Tegenwoordig kan men op de woensdag ook mee met een gratis wandeltour inclusief gids (Spaans en Engelstalig). De tour begint om 10.00 uur en duurt ongeveer tot 13.00 uur. De verzamelplaats is bij het Casa – Museo del Timple. Ze nemen maximaal 40 personen mee. Inschrijven hoeft niet.. * dit kan natuurlijk per seizoen verschillen voor meer informatie raad ik aan om langs het VVV kantoor te gaan.

Daarna kan je altijd nog besluiten om ook nog de markt te bezoeken. Echter tijdens de markt zijn veel historische panden gesloten, of er staan gigantische wachtrijen.

Dit was alweer de 3e plaats van Lanzarote die ik uitgelicht heb. Ik hoop dat je het weer leuk vond om met mij mee te kijken. Mochten er nog vragen zijn, stel ze gerust in de comments.

Heerlijk weekend gewenst!

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie, Lifestyle, Reizen | 13 reacties | 15 september 2017 |

Comments
CommentLuv badge