De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Lanzarote van plaats tot plaats: Rancho Texas

rancho texas

Rancho Texas, de dierentuin/waterpark van Puerto del Carmen – Lanzarote.  Afgelopen zaterdag brachten wij weer eens een bezoekje aan de dierentuin. Wil je weten hoe dit eruit ziet? Lees en kijk snel verder!

Rancho Texas

rancho texas

Rancho Texas is een themapark gebaseerd op het wilde westen (indianen en cowboys). Overdag kan je naar de dierentuin met verschillende shows en naar in het park gelegen waterpark. In de avond (zodra de dierentuin gesloten is) hebben ze een wildwestshow met eten, in de stijl van het wilde westen. (denk aan, kippenpootjes, aardappelpuree etc.)

kaart rancho texas

Dit is de kaart van het park, deze krijg je natuurlijk gewoon bij de entree. Hier kan je gelijk op zien, wanneer welke shows zijn en waar je natuurlijk alle dieren kan vinden. Handig om van te voren even op internet te kijken wanneer welke shows zijn, want ze zijn allemaal geweldig en je wilt er natuurlijk geen eentje missen.

heel blij

Toen we het park ingingen was Zoë natuurlijk helemaal blij. Want het is toch hartstikke leuk om naar de dierentuin te gaan!

omgeving

De omgeving van het park is bijzonder mooi. Overal zie je mooie bloemen, voldoende verschillende soorten bomen, zodat je je ook echt in een andere wereld waant.

zeeleeuw

We zijn wezen kijken bij de zeeleeuwen show. Wat een ontzettend grappige dieren zijn dit toch. De show zelf is ook heel leuk in elkaar gezet. Er zijn trouwens twee vrouwtjes en een mannetje aanwezig.

*Ook kan je met de dieren van de verschillende shows op de foto. Deze foto’s worden door een soort van professionele fotograaf gemaakt en deze kan je bij de uitgang terugzien. Vindt je de foto leuk, dan kan je deze natuurlijk kopen. Zo kan je onder andere met de zeeleeuwen, dolfijnen, papagaaien, roofvogel op de foto.

dolfijnen show

Ook zijn we bij de dolfijnen show geweest. Deze was er vorig jaar nog niet toen wij voor de eerste keer naar Rancho Texas gingen. Het bassin ziet er heel mooi en verzorgd uit. Tijdens de show wordt er veel over de dolfijnen uitgelegd en natuurlijk worden er ook wat trucs gedaan. Wat een prachtige dieren zijn dit toch!

leefomstandigheden

Veel van de dieren die in Rancho Texas wonen/leven, zijn uit barre leefomstandigheden gered. Ze hebben overal bij de verblijven van de dieren die ze gered hebben, deze posters hangen.

witte tijger

Wat een prachtig beest is het toch he! Je kan ontzettend dichtbij komen, want ze hebben op twee plekken een soort glazen puien gemaakt. Hier slaapt de witte tijger ook graag.

witte tijger

Dus je zou hem gewoon bijna kunnen aanraken. Heel bijzonder!

poema

Zoë en ik zijn helemaal gek van alle poezenbeesten, deze mocht dus ook niet in ons lijstje ontbreken

poema

Kijk nu wat een prachtig beest!

hert

Ook is er een soort kinderboerderij dieren gedeelte.. Hier vindt je onder andere herten, varkens, geiten, een pony, kippen (die lopen trouwens gewoon ook los door het park). We wilden heel graag ook het stinkdier zien, helaas zat deze verstopt in z’n holletje. Dus dat was even pech hebben.

wasbeertjes

Toen wij naar het Rancho Texas park gingen was het niet heel zonnig en stond er een redelijk koude wind. De wasbeertjes hadden hier blijkbaar ook last van want ze zaten helemaal in een hoekje tegen elkaar aan.

Deze komodovaranen vind ik altijd een beetje eng. Toen ik nog in Gambia woonde (tja daar heb ik ook gewoond) liepen deze beesten gewoon over straat en verstopten zich in bosjes en bomen. Je mocht daar ook nooit te dicht bij een struik of een boom gaan staan.. creepy he!

krokodillen

Bij krokodillen blijf ik ook liever uit de buurt.. Wat een nare beesten.

kano gedeelte

In het Rancho Texas hebben ze ook aan avontuur en plezier maken gedacht. Zo kan je hier onder ander tegen een kleine betaling kanoën, van een soort glijbaan met een karretje en zo zijn er nog een aantal activiteiten die je kan ondernemen.

schildpadden

Schilpadden hebben ze ook genoeg, van hele kleintjes tot enorme! Ik moet dan altijd een beetje terugdenken aan mijn verblijf op Kaapverdië. Hier heb ik ooit een schildpad mogen adopteren, ik ben enorm benieuwd of deze babyschildpad het heeft gered in de gevaarlijke zee!

vogeltjes

Ze hebben ook een heel gedeelte met allerlei mooie gekleurde vogels. Heel mooi om al die verschillende gekleurde veertjes en fluitjes te zien en te horen.

zwemgedeelte

Als je het hele dierenpark gedeelte hebt gezien, globaal gezien loop en bekijk je dit in zo’n 2,5 a 3 uur. Kan je ook nog (mits je je zwemkleding hebt meegenomen en het weer meezit) ook nog gebruik maken van het waterpark gedeelte.

Ze hebben hier rekening gehouden met de grote kinderen, zoals bovenstaande glijbanen.. *hier kan/moet je met een opblaasband vanaf en bij de smalle op de normale manier.

zwemgedeelte

en bovenstaande waterpret gedeelte is voor de allerkleinste. (er is ook nog echt een babybadje aanwezig voor mocht je dit te druk vinden)

rancho texas

Mijn eindconclusie is dat het voor ons een zeer geslaagde halve dag dierentuin was. Het was voor ons jammer dat het weer deze dag niet echt mee zat, anders hadden we ook nog van het waterpark gedeelte gebruik gemaakt.

Er zijn over het gehele park voldoende toiletten (schone – erg belangrijk) aanwezig, genoeg (vr)eettentjes, ontzettend mooie dieren en shows. Ook is er bij de uitgang nog een soort van souvenirs winkeltje aanwezig, waar je nog een mooi aandenken aan deze dag kunt kopen, let wel persoonlijk vond ik dit wel erg prijzig.. maar dat is volgens mij in elke dierentuin wel het geval.

Zouden jullie  na het zien van deze foto’s een bezoekje willen brengen aan Rancho Texas? Ik ben erg benieuwd en lees je reactie graag hieronder bij de comments.

Heerlijk weekend toegewenst!?

VOLG MIJ OOK VIA:

Dieren, Lanzarote | 6 reacties | 27 oktober 2017 |

Comments
CommentLuv badge