De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Lanzarote van plaats tot plaats – Puerto del Carmen 2

lanzarote van plaats tot plaats puerto del carmen

Afgelopen vrijdag konden jullie deel 1 lezen van de nieuwe serie Lanzarote van plaats tot plaats. Vandaag komt het vervolg uit van het plaatsje Puerto del Carmen. Kijk en lezen jullie weer gezellig mee?

Puerto del Carmen

plattegrond

We waren gebleven bij het ‘grote’ strand van Puerto del Carmen. *zie ballonnetje op foto

uitzicht bij fariones

Als we dan van het strand afkomen dan heb je dit geweldige uitzicht!

km bord

Onderweg kom je nog dit leuke bord tegen!

naar fariones

Dan krijg je een heel saai stukje, hier zit trouwens wel een hele leuke winkel. De winkel zit in het hotel Fariones en heeft ook dezelfde naam. Mocht je nu geen zin hebben om overal en nergens te zoeken voor leuke souvenirs, dan is dit de plek om naar toe te gaan. Je betaald wel wat meer maar ik moet zeggen dan heb je ook wat?.

splitsing

Als je dan nog verder loopt, dan zie je dat de weg zich opsplitst in een T-splitsing. Ga je naar rechts (dan loop je als het ware een helling op) en ga je naar het ‘grote’ winkelcentrum Biosfera. Ga je naar links dan loop je langs de kust richting de oude haven van Puerto del Carmen.

oude haven

Ik neem je eerst mee naar rechts, je staat dan op het punt van het ballonnetje. Je moet dan eerst via een woonwijkje lopen.

playa chica

Je volgt gewoon de borden van Playa Chica.

playa chica

en dan kom je uiteindelijk hier uit. Bij Playa Chica.. Je kan wel op het strand liggen. Wil je een ligbedje dan moet je op de stenen..dit aangezien het maar een klein strandje is.

playa chica

Strand van Playa Chica

duikers

Waar als je ietsjes verder loop het wemelt van de duikers.

duikers

Je gaat hier gewoon vanaf de kant het water in, dus geen gedoe met bootjes of iets.

helder water

Het water is hier zo ongelofelijk helder. Dat dit een van de beste spots is om te duiken.

wandelpad

Als je voorbij de duikers loop kom je weer op een stukje boulevard en binnen 5 minuten ben je in de oude haven.

uitzicht

Met onderweg natuurlijk prachtige uitzichten

bergen

?

plekje

Op een gegeven moment loop je langs wat leuke restaurantjes die zeker de moeite waard zijn om lekker een kopje koffie te drinken. Ze hebben namelijk dit prachtige uitzicht.

trapje

Als je via dit trappetje naar beneden loopt kom je uit bij een heleboel zwerfkatjes.. Ze hebben het mooiste plekje van de haven uitgekozen om te wonen.

mooi plekje

Op dit punt gaan ook veel duikers het water in. Het water is hier ook enorm helder. Je ziet hier gewoon allerlei visjes zwemmen. Ontzettend leuk!

markt

Elke vrijdag is er in de oude haven ook een marktje. Rechts van de markt zie je ook weer een leuk speeltuintje!

speeltuin

Het is een redelijk grote speeltuin met het thema ‘haven/boten’ de speeltoestellen lijken namelijk allemaal op een soort van schip.

marktje

De markt begint om 10 uur.. toen wij er waren was het nog muisstil..

pescaderia

Er is ook een kleine vishal aanwezig, waar ze de net gevangen vis verkopen. Echter toen wij er waren was de hal net gesloten.

kerkje

In het straatje naast de markt vindt je ook een kerkje.

kerkje

kerkje

Zeker het bezoeken waard maar om eerlijk te zijn heb ik wel mooiere kerkjes gezien.

Nino

Naast de kerk vindt je een echt Authentiek Spaans tapas restaurant Taberna de Nino

el nino

Overdag kan je er prima zitten, vooral savonds is een reservering noodzakelijk. Reken niet op de goedkoopste tapas. Het is best prijzig..

tapas

Toen wij hier waren bestelden we 4 soorten tapas. Waaronder deze aardappeltjes (papas arrugadas) met Mojo saus

waterbus

Als je dan doorloopt, dan vindt je achter de markt een aantal reserveringskantoortjes waarbij je boottrips kunt boeken. Waaronder ook de Waterbus naar het plaatsje Puerto Calero (dit plaatsje komt volgende week vrijdag online)

loopbrug

Naast waar alle bootjes liggen, ligt ook een loopbrug. Hier kan je heerlijk over heen slenteren. Aan het einde van de loopbrug heb je diverse trappen. Ga je deze helemaal naar boven, dan kom je op een gegeven moment uit op een onverhard pad. Dit pad leidt helemaal naar Puerto Calero. Let wel, niet erg geschikt voor kinderen, de wandeling duurt ongeveer (ligt eraan hoe snel je wandelt) 2 uur.

Als je nu richting de kerk en dan naar boven loopt dan kom je vanzelf uit bij het winkelcentrum Biosfera. Je maakt dus eigenlijk in de oude haven een klein rondje.

oude haven

Dan gaan we weer terug richting de T-splitsing. Ik neem je nu mee naar rechts

biosfera

We lopen dus nu richting het winkelcentrum Biosfera. Ze noemen dit een ‘groot’ winkelcentrum. Maar in het echt blijkt het aantal winkels nog wat tegen te vallen. Je vindt hieronder andere de Zara, Pull&Bear, Pimkie, Jack&Jones, Natura, Bershka, nog wat sportzaken, schoenenzaken en de grote gele M.

bioscoop

Wat wel heel gaaf is, is dat ze hier een openlucht bioscoop hebben. Ze hebben heerlijke loungestoelen, zit/ligzakken. Fijne kussentjes en bij elke stoel ligt een heerlijke fleecedeken (voor mocht je het koud hebben/krijgen)

postkantoor

Aan de rechterkant van het winkelcentrum vindt je nog het oude postkantoor, nu natuurlijk in een nieuw jasje gestoken.

Als je nog verder de weg uitloopt dan kom je uiteindelijk uit bij de LIDL. Als je dan nog verder doorloopt kom je bij een busstation, een kleuter/basisschool en natuurlijk de diverse woonwijken waar de Spanjaarden wonen..

Dan hebben we ook nog in Puerto del Carmen een Golfbaan, hier heb ik helaas geen foto’s van, want tja ik golf niet..

tipi tent

Wat we ook hebben en wat heel erg leuk is voor de kleintjes is het dierenpark Rancho Texas Park, je vindt deze direct naast de snelweg. Het is een themapark dat op het Wilde Westen is gebaseerd. Hier kun je genieten van wilde dieren, zeeleeuwenshows, papegaaienshows en shows met roofvogels. Je kan hier ook in een klein meertje kanovaren of een ritje maken op een pony (onder begeleiding). Neem ook vooral je zwemkleding mee, want er is ook een heel groot zwembad aanwezig. Dus mocht je het dierenpark hebben gezien, dan kan je de overige uurtjes nog lekker bij het zwembad vertoeven.

In de avond heb je ook de Rancho Texas Country & Western Night. Hier kun je eten tussen de comboys en indianen onder het genot van shows en livemuziek. (dit hebben wij nog niet gedaan, omdat het voor Zoë ontzettend laat is)

Omdat het al heel lang geleden is dat wij hier geweest zijn, moest ik even goed zoeken naar foto’s. Zoals je ziet is Zoë ook nog erg klein haha

tijger

dag tijger

Dit was heel Puerto del Carmen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een digitale tour van ‘mijn/onze’ woonplaats te krijgen. Volgende week zal ik verder gaan met het plaatsje Puerto Calero. ‘de jacht en flaneer haven’ van Lanzarote.

Mochten er nu nog vragen zijn of je wilt iets weten, laat dan vooral een berichtje achter bij de comments!

Fijn weekend allemaal?

VOLG MIJ OOK VIA:

Lanzarote, Lifestyle, Reizen | 11 reacties | 1 september 2017 |

Comments
CommentLuv badge