De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Lanzarote van plaats tot plaats: Puerto Calero

Puerto Calero

Vandaag neem ik jullie mee naar de jachthaven Puerto Calero. Je kan hier heerlijk flaneren of slenteren over de promenade. Mocht je liever toeschouwer zijn, neem dan plaats bij één van de vele restaurantjes! Ook is er een leuke kleine markt aanwezig en kan je in een echte duikboot de onderwaterwereld van Lanzarote gaan verkennen. Kijken en lezen jullie gezellig mee?

Puerto Calero

Voor een heerlijk ochtend, middagje of avondje uit is Puerto Calero zeker de moeite waard. Puerto Calero is namelijk dé jachthaven van Lanzarote. Even een leuk weetje tussendoor, deze beschutte haven behoort tot één van de duurste en meest prestigieuze van de Canarische Eilanden.

plattegrond

De jachthaven is zoals je ziet niet heel erg groot maar groot genoeg om er heerlijk dus een ochtendje, middagje of zelf avondje te vertoeven.

waterbus

Je kan deze jachthaven op drie manieren bereiken met de auto, wandelend en met de boot. Puerto Calero ligt op een kleine tien minuten afstand rijden van Puerto del Carmen af.  Je zou ook via de oude haven in Puerto del Carmen kunnen wandelen. let wel, lange wandeling over onverharde weg. Je doet er ongeveer (ligt eraan hoe snel je wandelt) zo’n 2 uur over. Mocht je iets aparts willen doen dan neem je de waterbus vanuit de oude haven van Puerto del Carmen. Deze vaart 6x per dag op en neer van Puerto del Carmen naar Puerto Calero (Let op: dit kan alleen overdag).

De prijs voor volwassenen is rond de 10 euro en voor kinderen rond de 4 euro. *prijzen kunnen natuurlijk per seizoen verschillen

De boot bestaat uit 2 verdiepingen. Het boven-dek waar allemaal stoeltjes in rijen staan (geen schaduwplek) en het midden-dek, hier zit je gewoon in de schaduw en bestaat uit zitjes (tafeltje voor 4 tot 6 personen). De boven-raampjes worden opgeschoven voor de frisse lucht. Je kan ook aan de voorzijde en achterzijde van de boot zitten. Dit is voor ongeveer 6 personen. Let wel deze plaatsen zijn gewild vanwege het mooie uitzicht. Er zijn tevens nette toiletten aan boord.

vanaf de boot

Je hebt ook nog een soort van glazen bodem waar je vanaf het midden-dek de visjes in het water ziet zwemmen. Dit natuurlijk alleen als de boot stil ligt en de motor uit is gezet. (de motor jaagt natuurlijk de meeste visjes weg)

visjes voeren

Wij zagen helaas niks, terwijl de motor uitstond en er nog brood in het water werd gegooid. Je moet dus geluk hebben.

jacht

Aan deze kade scheep je aan met de waterbus en dit is tevens ook de ophaalplek. Hier zie je ook de meest grote jachten liggen. Dus ook een zeer geschikt foto moment om jezelf even op de foto te zetten met het jacht op de achtergrond.

jacht

Gigantische jachten, waar ons huurhuisje wel een aantal keer inpast?

promenade puerto calero

Dan begint gelijk de promenade met de vele diverse restaurantjes, je kan kiezen tussen Spaanse Tapas, Italiaans, Indiaas, Sushi en nog heel veel meer.

the harbour club

De Harbour club is zeker de moeite waard. Ze hebben hier een heerlijke clubsandwich. De prijzen liggen wat boven gemiddeld, dit aangezien het natuurlijk een dure jachthaven is.

promenade

In de ochtend is het zoals je ziet nogal rustig, de drukte begint hier pas rond een uur of 10 wanneer de mensen willen ontbijten, brunchen of lunchen.

visjes voeren

Wat erg leuk voor de kinderen is om wat brood mee te nemen en om de visjes te voeren. Let wel op!! Er staan geen relingen op de promenade, dus houdt ze goed vast of zet ze in een buggy.

haven

De haven ligt vol met luxe maar ook minder luxe bootjes. Je kijkt je ogen uit.

haven

Je mag ook gewoon langs de bootjes heen lopen en zo ziet je welke bootjes te koop of te huur zijn. Dus mocht je een vaarbewijs hebben, dan kan je hier natuurlijk een leuk bootje uitzoeken. Mocht je van plan zijn om een bootje te kopen, er is ook een makelaarskantoor aanwezig.

plein

Op dinsdag en vrijdag is er ook een leuke kleine markt aanwezig.

markt

Deze markt is vanaf 10 uur en duurt tot 15.00 uur. *let op dit is in de zomer van 2017. Dagen en tijden kunnen dus veranderen.

boom puerto calero

Op het plein waar ook de markt gehouden wordt staat twee prachtige bomen.

plein

Zoals je ziet is het niet heel erg groot maar dat maakt het ook wel weer heel erg knus.

puerto calero

Het bord van Puerto Calero!

winkels

Natuurlijk zijn er ook ‘normale’ winkels. Prijzen liggen natuurlijk wel wat hoger..

winkeltje

Dit is echt een favoriet winkeltje van mij. Hier kan je echt zulke leuke spulletjes en souvenirs kopen. Denk eens aan een houten beschilderde ansichtkaart. Ik kan hier echt uren rondneuzen!

puerto calero

Dan heeft Puerto Calero nog één winkelstraatje en dat is bovenstaande. Heel knus en gezellig. Met allerlei kunstwerken aan de muur.

puerto calero

Ze hebben voor de winkels ook bankjes neergezet, zodat de dames lekker kunnen shoppen en de mannen lekker kunnen genieten van het zonnetje?

straatje

Let wel goed op waar je loopt, want als de kokosnoten rijp zijn kunnen ze natuurlijk naar beneden vallen. (Ze letten er natuurlijk ontzettend goed op, maar je weet het maar nooit)

tijd

Dan vindt je nog ergens verscholen deze mooie zonnewijzer!

restaurantje

En prachtige restaurants.

submarine

Mocht je nog iets heel aparts willen doen dan zou je met de submarine safaris mee kunnen gaan. Wij hebben dit zelf gedaan in Tenerife. Ontzettend gaaf natuurlijk en echt een bucketlist dingetje (als je met de hype meedoet).

Je gaat in een heuse duikboot tot ongeveer 30 meter diep de onderwaterwereld van Lanzarote verkennen. Ook voor kleine kinderen is dit een geschikte uitstap. De duikboot beschikt namelijk over luchtdrukcabines waardoor je geen last krijgt van je oren. Het is natuurlijk altijd wel een verassing als je iets gaat zien. Ze doen er alles aan, om je wat te laten zien. Zo gaat er een heuse duiker langs de boot zwemmen met wat brood om wat visjes, kleine haaitjes? of andere zeedieren te lokken.

De tour is redelijk prijzig denk aan een bedrag van rond de 50 euro of meer* per persoon. Ligt natuurlijk ook weer aan het seizoen. Maar goed, het is natuurlijk een Once in a Lifetime Experience!

Dit was de tour van Puerto Calero. Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om met mij mee te kijken en lezen. Mochten er nu nog vragen staan, stel ze gerust in de comments!

Misschien ook leuk om te lezen Puerto del Carmen, deel 1 en deel 1 . Volgende week kan je lezen over het echte Spaanse dorpje Teguise!

Heerlijk weekend toegewenst!

VOLG MIJ OOK VIA:

Lanzarote, Lifestyle, Reizen | 8 reacties | 8 september 2017 |

Comments
CommentLuv badge