De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Lanzarote van plaats tot plaats – Parque Nacional Timanfaya

Timanfaya parque

Je mag Lanzarote niet verlaten voordat je het Parque Nacional Timanfaya hebt gezien. Het is de bekendste bezienswaardigheid van het eiland en dit is zeker niet zonder reden. Je waant je hier namelijk direct in een andere wereld. Dit gebied bestaat namelijk alleen maar uit vulkanen, kraters, en lavagesteente. Dit is het echte Lanzarote!

Lanzarote van plaats tot plaats

Parque Nacional Timanfaya

Het maanlandschap zoals dit deel van Lanzarote ook wel wordt genoemd is ontstaan door diverse vulkaanuitbarstingen in het jaartal 1730 en 1736. Bij deze uitbarstingen werden een aantal dorpen verwoest, waaronder ook het dorp Timanfaya. Vandaar dus de naam Parque Nacional Timanfaya. De laatste uitbarsting is in het jaartal 1824 geweest. Het gebied werd in 1968 uit geroepen tot nationaal park, met een beschermde status. Het park is ongeveer 50 km2 groot, met lavavelden en 25 kraters.

Nacional Parque Timanfaya

Het is raadzaam om al heel vroeg naar het Nacional Parque Timanfaya te gaan. Het is namelijk de bekendste trekpleister van het eiland en daardoor dus ook altijd enorm druk.

Nacional Parque Timanfaya

Het restaurant El Diablo. Dit restaurant is ontworpen door dé kunstenaar en architect van Lanzarote: César Manrique. De bedoeling is dat zijn werken de natuur en omgeving zo min mogelijk verstoren. Zoals je kan zien is dit weer goed gelukt.

Nacional Parque Timanfaya

Nacional Parque Timanfaya

Overal waar je kijkt zie je ramen. Je hebt dus een waanzinnig uitzicht over de vulkanen en kraters tijdens het eten.

timanfaya

Je kan het je eigenlijk niet voorstellen maar dit is een soort BBQ. Er komt hier vulkanische warmte in vrij tot wel 400 graden Celsius onder de grond. De kippetjes worden hier aan het spit geregen en lekker gegrild. Hoe bijzonder wil je, je eten hebben.

Nacional Parque Timanfaya

Natuurlijk is er ook een souvenirs winkeltje aanwezig waar je diverse leuke spulletjes kan kopen.

Nacional Parque Timanfaya

Zoals ik al eerder had zei is het enorm druk en dit valt dan eigenlijk nog wel mee.. Het is de bedoeling dat als je het park in komt rijden je auto hier op de parkeerplaats zet. Het is namelijk niet mogelijk om zelf met de auto door het gebied heen te rijden.

 

Nacional Parque Timanfaya

Je kan in het park ook een aantal demonstraties bijwonen. Deze beste man haalt bijvoorbeeld met een schep steentjes uit een kuil. Je krijgt dan van hem een steentje aangereikt. Wat je niet verwacht is dat deze steentje echt gloeiend heet zijn en je deze dus gauw weer op de grond gooit..

Nacional Parque Timanfaya

Je merkt en ziet dus bij de diverse demonstraties dat het gebied nog wel vulkanisch actief is. Hier zie je bijvoorbeeld dat er wat stro in de grond gegooid wordt en dan..

Nacional Parque Timanfaya

nog geen minuut later staat de stro al in vuur en vlam!

Nacional Parque Timanfaya

Ook zie je deze kleine gaatjes in de grond..

Nacional Parque Timanfaya

Iedereen wordt verzocht om op een gepaste afstand te gaan staan.  De beste man gooit er een emmertje water in en dan..

Nacional Parque Timanfaya

wordt het water als een echt geiser zo de lucht in gespoten.

Nacional Parque Timanfaya

Op de parkeerplaats staan dus ook grote touringcar bussen die je meenemen door het park. Het kan zijn dat je bij drukte even moet wachten voordat je een bus in kan.

Met de bus rijd je vervolgens door het gebied Montañas del Fuego, of vrij vertaald de ‘vuurbergen’. De busrit duurt ongeveer een uur en onderweg wordt er in drie talen (Spaans, Duits en Engels) toelichting gegeven over het ontstaan van het landschap. Wat ik enorm jammer vond is dat er nergens gestopt wordt om buiten de bus foto’s te maken. Dit dien je vanuit de bus door de ramen te doen. (waardoor je dus vaak een spiegelreflex op je foto krijgt).

Hieronder zie je een kleine impressie van het Nacional Parque

Nacional Parque Timanfaya

Nacional Parque Timanfaya

Nacional Parque Timanfaya

Nacional Parque Timanfaya

Nacional Parque Timanfaya

Nacional Parque Timanfaya

Nacional Parque Timanfaya

Nacional Parque Timanfaya

Nacional Parque Timanfaya

Het is ook mogelijk om een met een gids een wandeling door het park te maken. Deze wandeling is 3 kilometer en duurt ongeveer zo’n 3 uur. Tijdens de wandeling zal de gids heel veel over het gebied vertellen en natuurlijk laten zien.

Dit hebben wij niet gedaan omdat het niet echt geschikt is voor kinderen. Per wandeling mogen maximaal maar 8 personen deelnemen. Helaas is het zo dat je dit al vooraf (soms maanden) moet inboeken. Via de website van het park kan je de wandeling inboeken. Let er wel op dat je deze 48 uur van tevoren nog eens moet herbevestigen.

Nacional Parque Timanfaya

En dit, dit is El Diablo. De duivel en symbool van Lanzarote.

Als je het Nacional Parque Timanfaya gaat verlaten. Ga dan linksaf, als je deze weg helemaal volgt kom je uit bij het Museum van het Timanfaya park. Wat zich aan de linkerkant bevindt.

Museum Timanfaya

Museum Timanfaya

Museum Timanfaya

Museum Timanfaya

Museum Timanfaya

Hier kom je alles te weten over de vulkanen van Lanzarote en de uitwerkingen hiervan. Ook kan je via een speciaal aangelegde brug toch een stuk door het Parque Timanfaya wandelen en natuurlijk mooie foto’s maken.

En dit alles is dus Parque Nacional Timanfaya/ Montañas del Fuego. Zou je hier ook een bezoek aan brengen mocht je een vakantie houden in Lanzarote? Ik zie je reactie graag bij de comments! 

Heerlijk weekend weer toegewenst!?

VOLG MIJ OOK VIA:

Lanzarote, Reizen | 3 reacties | 26 januari 2018 |

Comments

  • Prachtig landschap! Jaren geleden heb ik de wandeling gemaakt. Zo indrukwekkend!
    Darina onlangs geplaatst…Mijn Parijse WoondecoratieMy Profile

  • Wat is de natuur toch indrukwekkend altijd. mijn hemel, in zo een gat moet je dus niet vallen, ik begrijp dat het alleen daarom onder toezicht bezocht mag worden!
    Dat restaurant is inderdaad helemaal op het landschap ontworpen en gaaf en ook slim dat ze de natuurlijke bronnen gebruiken. Die ligt kant en klaar voor handen! Wauw!
    Ik ben onder de indruk dat na zoveel jaren zo een vulkaan nog zo zichtbaar actief is, bijna eng.

  • Prachtig hè! Wij reden een keer met de bus toen t net geregend had. Maar dan zie je de prachtigste kleuren!
CommentLuv badge