De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Lanzarote van plaats tot plaats – De Papagayo stranden

playa papagayo

De Papagayo stranden of ook wel Playa Papagayo genoemd zijn de allermooiste stranden van Lanzarote. Het blijven ook de mooiste stranden aangezien dit gebied is uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Wil je weten hoe de stranden eruit zien? Lees en kijk dan gezellig met mij mee?

De Papagayo stranden of Playa Papagayo

Je kan op drie manieren naar de Papagayo stranden. Met de auto, de boot of zelfs lopend (wat ik niet aanraad aangezien het ongeveer 2,5 uur wandelen is op onverharde weg)

papagayo strand

Wij hebben als eerste optie gekozen om met de boot te gaan. De boot vaart vanaf 2 verschillende havens in Playa Blanca (Puerto de Playa Blanca en Marina Rubicón) je kan vooraf een ticket kopen maar ook ter plaatste bij de boot. Let er dan wel op dat de boot in het hoogseizoen waarschijnlijk vol zit en je voor niks komt. Wij betaalden 15 euro pp, kids 2-11 betalen 8 euro* Dit kan per seizoen verschillen. #nospon

Je vaart in ongeveer 45 minuutjes naar de Papagayo stranden. Onderweg stopt de boot nog een keer, ze gooien dan wat brood in het water en vanaf de onderwater cabines zou je de wondere onderwaterwereld kunnen zien. Je moet wel geluk hebben als je iets aparts ziet. (meestal zijn dit gewoon wat gekleurde visjes)

papagayo strand

De ‘grote’ boot mag niet aanleggen bij de Papagayo stranden dit aangezien het beschermd natuurgebied is. Je stapt daarom ook op zee in een rubberen motorbootje en deze zet je af op het strand. Let wel heel goed op de ophaaltijden. Mocht je de laatste gemist hebben, dan moet je terug wandelen *lees zo’n 2,5 uur op onverharde weg

papagayo strand

strand

strand

Dit is het officiele Papagayo strand. Er zijn weinig tot geen schaduwplekken, dus neem eventueel een parasolletje mee. Het is aan te raden om wat hoger te liggen (dus niet al te dicht bij het water) Als het vloed word, komt het water in snel tempo omhoog en blijft er niet zo heel veel van het strand over?

strand

Zoals je ziet is het water ontzettend helder, je kan hier dus ook ontzettend goed snorkelen. Wat veel mensen doen is ook stukjes brood meenemen en dit in het water gooien. Er komen dan een heleboel (gekleurde maar ook gewoon grijze) visjes. Voor kinderen natuurlijk weer erg leuk om met een schepnetje de visjes proberen te vangen..

Boven aan de trap zijn nog twee restaurants met natuurlijk een waanzinnig uitzicht, toiletten zijn natuurlijk gewoon aanwezig (tegen betaling als je geen hapje of drankje neemt). Prijzen voor eten en drinken zijn gemiddeld

Dit is het uitzicht van boven bij het restaurant.

papagayo strand

Mocht je niet op het officiële Papagayo strand willen liggen, dan zou je ook naar één van de overige 4 strandjes kunnen wandelen. Let wel weer op, onverhard en de stranden liggen beneden dus heuvel af betekend ook aan het einde van de dag weer heuvel op?

onverharde weg papagayo

Je kan natuurlijk ook met de auto naar de Papagayo stranden. De entree ligt hier op 3 euro* per auto (kan verschillen per seizoen). Je betaald een entree aangezien de Papagayo stranden zoals ik al eerder had aangegeven beschermd natuurgebied zijn. Dit geld gebruiken ze voor het onderhoudt en schoonmaak van de stranden.

Kleine opmerking voor als je met de auto besluit te gaan. Je rijdt alleen maar over onverharde weggetjes (zie foto hierboven) met af en toe diepe kuilen en gaten.. Bij alle stranden zijn grote parkeerplaatsen aanwezig.

De Papagayo stranden staan natuurlijk in een enorm contrast met de overige (lava) stranden op Lanzarote. Zie jij jezelf hier al lekker liggen

VOLG MIJ OOK VIA:

Lanzarote, Reizen | 15 reacties | 22 september 2017 |

Comments
CommentLuv badge