De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Lanzarote van plaats tot plaats – Mirador del Rio

mirador del rio

Vandaag neem ik je mee naar Mirador del Rio, wederom een prachtig kunstwerk van de beroemde architect César Manrique. Mirador del Rio staat bekend als één van de mooiste uitzicht punten van Lanzarote. Kijk je met mij mee?

Mirador del Rio

Mirador del Rio bevindt zich op een hoogte van ongeveer 475 meter aan de noordkant van Lanzarote. De klif waar Mirador del Rio op gebouwd is, staat ook wel bekend als Risco de Famara.

*kleine tip, mocht je Mirador del Rio willen bezoeken, doe dit dan op een zonnige, onbewolkte dag. Mocht het bewolkt zijn, dan is er grote kans dat je het eiland La Graciosa niet eens ziet liggen.

beeld

la graciosa

Mirador del Rio betekent letterlijk vanuit het Spaans ‘uitzichtpunt” en dit is ook het enige waar het Mirador del Rio zich ook bekend om maakt. Om haar fantastische uitzicht op het eiland La Graciosa en de achterliggende “onbewoonde eilanden” Montaňa Clara en Alegranza!

mirador del rio

mirador del rio

Mirador del Rio is wederom ontworpen door de kunstenaar César Manrique. Het restaurant/cafe lijkt heel erg door zijn ronde vormen op zijn huis in Tahiche

mirador del rio

Mocht je van de rust en stilte willen genieten, probeer dan zo vroeg of zo laat mogelijk op de dag Mirador del Rio te bezoeken. Tussen de middag komen hier veel mensen een kopje koffie drinken, door de ronde vormen en de speciale akoestiek kan de ruimte als zeer lawaaierig aandoen.

terras

Als je het restaurant verlaat kom je uit op het buiten terras. Hier staan diverse ‘verrekijkers’ om het eiland La Graciosa beter te bekijken. Let wel, er dienen hier euro munten ingegooid te worden.

souvenir winkel

Er is natuurlijk ook een souvenirshop aanwezig. Dus mocht je nog iets leuks voor het thuisfront willen meenemen. Dan zou je dat hier natuurlijk kunnen kopen.

zitje mirador del rio

Overal vindt je heerlijk verstopte hoekjes terug.

trap binnen bij mirador del rio

Als je vanuit de souvenirshop nog een trap naar boven gaat kom je uit bij het “bovenste” terras.

uitkijkpunt mirador del rio

 

 

trappetjes

uitkijkpunt mirador del rio

zitjes terras

Om dit terras aan te leggen heeft César Manrique alleen gebruik gemaakt van lavastenen. Er is ook geen omheining bij dit bovenste terras, dus als je hoogtevrees hebt, is het wellicht raadzaam om dit stukje over te slaan. Er zijn ook een aantal zitjes gemaakt van lavastenen, waar je, mocht je even wat tijd hebben heerlijk van de rust, stilte en het prachtige uitzicht kan genieten. *kleine tip, neem een vestje/trui mee. Het kan hier namelijk enorm hard waaien en dus koud/fris zijn.

parking mirador del rio

Op dit bovenste terras kan je rondom kijken, dus vergeet ook zeker niet even de andere kant te bezichtigen.

kliffen

De kliffen van Famara

haven la graciosa

Het haventje van La Graciosa

kliffen

la graciosa

Ook zie je hier beneden de ‘oudste’ zoutpannen liggen, Salinas del Rio.

la graciosa

Mocht je nu geen entree geld willen betalen om van dit prachtige uitzicht te kunnen genieten. Dan zou je eventueel ook je auto op de parking kunnen zetten en een klein stukje kunnen wandelen.

Als je de weg links volgt, dan zie je dit bord staan. Een paar “waarschijnlijk” Nederlanders hebben op dit bord stiekem een sticker geplakt.. (zie je wat er staat?)

la graciosa

Als je over de weg heen loopt heb je ook een waanzinnig uitzicht over La Graciosa, iets minder spectaculair maar zeker nog de moeite waard.

Hier zie je Mirador del Rio, het uitzicht punt van Cesar Manrique. Net zoals zijn andere projecten heeft hij geprobeerd om de natuur zo min mogelijk te verstoren. Als ik niet zou weten dat hier Mirador del Rio zou zijn, dan had ik er eigenlijk zo voorbij gereden.

Zouden jullie Mirador del Rio willen bezoeken? Ik ben erg benieuwd naar de reactie en lees het graag in de comments. Heerlijk weekend weer gewenst.😘

0 loves
VOLG MIJ OOK VIA:

Lanzarote, Reizen | 5 reacties | 15 december 2017 | 0 loves

Comments
CommentLuv badge