De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Lanzarote van plaats tot plaats – Guatiza

guatiza

Vandaag neem ik je mee naar het plaatsje Guatiza, dit ligt in het noorden van Lanzarote en hier bevindt zich de cactus tuin van Lanzarote of ook wel Jardin de Cactus genoemd. Dit is het laatste werk van de kunstenaar Cesar Manrique. Kijk en lees je weer gezellig mee?

De Cactus Tuin (Jardin de Cactus)

entree

Mocht je een bezoekje willen brengen aan de cactus tuin wees dan niet bang dat je het niet kan vinden. Want bij de entree staat een enorm ijzeren standbeeld van een cactus! Duidelijker dan dit kan het echt niet..

bord

Cesar Manrique staat bekend om zijn talloze pronkstukken op het eiland en zo ook de cactustuin. Dit is tevens het laatste werk van hem geweest.

Vanaf de witte molen die in schril contrast staat met de zwarte lavastenen krijg je het mooiste panorama uitzicht over de gehele tuin. De molen is overigens vroeger gebruikt om Gofio (geroosterd maismeel) mee te maken. Soms is de molen ook open voor bezoekers. Je kan dan met een hele enge (gladde) trap naar de nok van de molen toeklimmen.

Zoals je kan zien is de tuin gebouwd in de vorm van een amfi-theater met verschillende lagen.

cactustuin

Mocht je de tuin willen bezoeken trek dan wel makkelijke schoenen aan. Dit in verband met de ongelijke stenen en alle trappetjes die je op en af moet.

Net onder de molen zit een restaurantje waar je heerlijk even kan genieten van het uitzicht.

Mocht je nog iets aparts willen uitproberen, bestel dan de eens een cactusburger.

toiletten

Ook vindt je bij het restaurant de toiletten terug die ze hilarisch met lavastenen hebben beplakt.

In de cactustuin vindt je meer dan 1400 verschillende cactussen terug die vanuit alle uithoeken van de wereld komen. In de tuin vindt je niet alleen cactusplanten maar als je goed kijkt ook gewoon vetplanten – Je kijkt je ogen dus echt uit.

Een van de mooiste planten die ik heb gezien is toch wel deze zwarte bloem.

 

Zoë zag nog dat een reus zijn laars in het water had laten staan..

Bij het monster in het water bevindt zich ook nog een souvenirs winkeltje. Waar je naast cactusplantjes ook kaarten, sieraden en andere prullaria kunt kopen.

Al met al vind ik de cactustuin zeker een bezoekje waard. De cactustuin kan je op verschillende manier bezoeken, met de bus (lijn 7 vanaf Arrecife) met een huur auto of met een georganiseerde excursie *voor ieder wat wils. Voor meer informatie omtrent openingstijden en tarieven verwijs ik je door naar het VVV kantoor. Dit in verband met dat de openingstijden en prijzen nogal eens wisselen.

Zou jij na het zien van de foto’s een bezoek willen brengen aan de cactustuin? Ik ben erg benieuwd en lees het graag bij de comments. Alvast een heerlijk weekend toegewenst!😘

0 loves
VOLG MIJ OOK VIA:

Lanzarote, Reizen | 3 reacties | 10 november 2017 | 0 loves

Comments
CommentLuv badge