De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Lanzarote van plaats tot plaats – Famara

 

famara

Deze week in de serie Lanzarote van plaats tot plaats neem ik jullie mee naar het relaxte surfersplaatsje Famara met haar gigantische kliffen! Lees en kijk je weer gezellig met mij mee?

Famara

famara

Zodra je komt aanrijden zie je de gigantische kliffen van Famara al opdoemen. Deze kliffen vormen een dramatische achtergrond voor het vijf kilometer lange strand ten noorden van het dorp, Playa de Famara.

kliffen

Playa Famara heeft het langste strand van geheel Lanzarote. Het is echter veel minder geschikt voor het zwemmen en zonnebaden, dit door de zeer sterke stromingen en fikse rukwinden. Mocht je wel willen zonnebaden, doe dit dan in een van de beschutte ronde inhammen op het strand. Wil je toch graag een duik willen nemen in het zeewater, let dan heel goed op het vlaggensysteem. (Vaak is er een rode vlag aanwezig, wat betekend dat het verboden is om het water in te gaan). De meeste mensen komen hier voor het maken van indrukwekkende foto’s, het surfen of het genieten van de relaxte sfeer.

bergen

Voor surfers zijn hoge golven, stromingen en fikse rukwinden natuurlijk de ideale mix, ze noemen Playa Famara dan ook niet voor niets het Hawaï van de Atlantische Oceaan.

duinen

Ook voor als je niet van surfen houdt is Famara een leuke fotostop. Je kan eindeloos door de duinen dwalen, over het strand slenteren of bij een van de vele gezellige cafe’s/restaurants vertoeven.

kliffen

kliffen

restaurantje

eten

Als je goed zoekt, vindt je ook pareltjes van eettentjes verscholen tussen de vele vakantiehuisjes die Famara rijk is.  Eettentjes waar je nog voor weinig geld heerlijk kan eten. Zoals dit eettentje Hamburgueseria.

Hoe dichter je bij de zee zit (qua uitzicht) worden de prijzen ook duurder en duurder.

straat met surfers

Waar je ook kijkt, overal maar dan ook overal vindt je surfscholen. Er heerst hier totaal geen concurrentie strijd en er hangt een heerlijke relaxte vibe/sfeer onder de mensen.. Hier kunnen veel mensen nog een voorbeeld aannemen.

restaurantje

Er is zelfs een redelijke grote supermarkt aanwezig, echter let op. Deze is tussen de middag (siësta periode) gesloten.

restaurant

Mocht je nog even in een heerlijk authentiek Spaans restaurantje willen eten, dan is Casa Garcia zeker de moeite waard. De prijzen liggen hier net iets onder de standaard prijs van Nederland.

Wat zou jij in Famara willen doen, genieten bij één van de vele restaurants/eettentjes, zonnebaden (met hoge kans dat je er uitkomt te zien als een gepaneerde schnitzel of toch een surflesje. Ik ben erg benieuwd naar de reacties en lees ze graag bij de comments?

VOLG MIJ OOK VIA:

Lanzarote, Reizen | 9 reacties | 6 oktober 2017 |

Comments
CommentLuv badge