De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Lanzarote van plaats tot plaats – El Golfo & Los Hervideros

el golfo en los hervideros

Vandaag in de serie Lanzarote van plaats tot plaats neem ik je mee naar het plaatsje El Golfo met het smaragd groene meer. Ook laat ik je Los Hervideros zien. Het punt waar honderden jaren geleden de lava de zee in stroomde. Lees en kijk je weer gezellig mee?

El Golfo & Los Hervideros

El Golfo

el golfo

el golfo

el golfo

El Golfo is een piepklein vissersdorpje wat vol staat met van deze kleine schattige huisjes. (zijn nu een soort vakantiehuisjes geworden) Omdat het toerisme hier flink aantrekt zit het hier ook vol van de kleine gezellige (vis) restaurantjes. Het dorpje is zo klein dat het ook maar een weg heeft.

el golfo

Een restaurant waar wij gegeten hebben is Casa Rafa, Restaurante del Mar. Een waanzinnig goed restaurant met ‘normale prijzen’. Bomvol met Canarios, dus dan weet je dat je goed zit.. helaas ben ik vergeten om foto’s te maken van het eten (iets met het zag er super lekker uit en niet kunnen wachten?). We zullen er vast nog een keer gaan eten dus foto’s komen later nog een keertje. Ik moet er wel heel eerlijk bij vermelden dat, omdat het zo druk is je of een reservering moet maken of gewoon voor 14.00 uur moet gaan eten. Rond dit tijdstip komen de meeste Canario’s eten en dan is er gewoon geen plek.

el golfo

Helemaal aan het einde van de weg is nog een leuk speeltuintje voor de kinderen te vinden.

wandelroute el golfo

Mocht je nu een prachtige wandeling langs de kustlijn willen maken, dan kan dat hier ook.

wandelen

Wij hebben een heel stuk dit pad bewandeld echter werd het op een gegeven moment te zwaar voor Zoë. (geen draagzak meegenomen, stom?)

Lago Verde / het groene meer

Op een paar honderd meter afstand van het gezellige mini dorpje El Golfo ligt een lagune met de naam Lago Verde (vrij vertaald ‘het groene meer’) Dit meer of deze lagune heeft een prachtige smaragdgroene kleur.

wandelpad groene meer

Let op het wandelpad naar het uitkijkpunt van Lago Verde is moeilijk begaanbaar. Het is niet toegankelijk voor rolstoelen, kinderwagens en/of buggy’s.

el golfo

Mocht je deze lagune willen bezoeken, probeer dit dan op een hele zonnige dag want hoe feller de zon schijnt, des te groener het water oogt. ?

Hoe kan het water nu zo’n mooie groene kleur hebben.. De groene kleur is ontstaan door de algen die in het zoute water leven. De lagune zal ook nooit opdrogen want het water van de lagune wordt ondergronds aangevoerd vanuit de zee.

Je kan helaas niet meer bij de lagune komen, het is alleen vanaf een uitkijkpunt te bezichtigen.

Als je dan de andere kant opkijkt, zie je de gitzwarte lava / kiezelstenen stranden

 

 

 

el golfo

el golfo

Je ziet hier nog een gedeelte van de krater en natuurlijk het gitzwarte lavazand strand van El Golfo

Los Hervideros

Op ongeveer twee km van El Golfo, vindt je een plek wat ze Los Hervideros (kokende bronnen) noemen.

los hervideros

hervideros

Op dit punt is honderden jaren gelden de kokend hete lava de zee in gekomen. Wat zich uiteindelijk geresulteerd heeft in deze waanzinnige kliffen.

hervideros

hervideros

los hervideros

Mocht er veel wind staan en het weer onstuimig zijn, dan beuken de golven hier tegen de lavakliffen aan. Echt prachtig om te zien maar ook om te horen..

los hervideros

los hervideros

Via uitgehakte paadjes en trappetjes kom je op de mooiste plekjes terecht!

los hervideros

El Golfo & Los Hervideros

Dit waren alweer de twee plaatsjes El Golfo en Los Hervideros. Hebben jullie weleens zo’n prachtige smaragdgroene lagune gezien? Ik ben benieuwd en lees het graag in de comments?

Fijn weekend allemaal?

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie, Lanzarote, Reizen | 5 reacties | 29 september 2017 |

Comments
CommentLuv badge