De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Lanzarote van plaats tot plaats – Cueva de los verdes

cueva de los verdes

Een paar duizend jaar geleden is op Lanzarote de vulkaan Corona uitgebarsten. Door het samenkomen van afkoelend zeewater en de stromende lava zijn er diverse prachtige grotten en gangenstelstel ontstaan. Deze grotten worden ook wel Cuevas de los Verdes genoemd. Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet? Kijk dan maar met mij mee.

Lanzarote van plaats tot plaats – Cueva de los verdes

cueva de los verdes

De naam Cueva de los Verdes heeft helaas niets met de kleur groen te maken. Al zou je dat misschien wel denken door het woord ‘Verdes’ wat groen betekend. De grotten zijn namelijk in de zestiende eeuw privé-eigendom geweest van de familie Verdes.

cueva de los verdes

La Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes telt ongeveer zeven kilometer aan grotten en gangenstelstel. Waarvan ongeveer 1 kilometer van de grotten opengesteld is voor het publiek/toeristen.La Cueva de los Verdes

Je kan helaas niet op eigen houtje de grotten verkennen, dit gebeurt altijd onder begeleiding van een gids. De tocht duurt bijna een uur en er zal op diverse plekken uitleg gegeven worden over de geschiedenis in het Engels en Spaans.

Let er wel op dat de groepen best groot kunnen zijn. De groep waar wij in mee liepen telde ongeveer zo’n 40 personen!

La Cueva de los Verdes

Zoals je kan zien kunnen mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, kinderwagen/buggy de grotten niet in. Ook is het niet raadzaam voor mensen die slecht ter been zijn. Dit in verband met de vele kleine, ongelijke en smalle trappetjes die je moet afdalen.

La Cueva de los Verdes

La Cueva de los Verdes

La Cueva de los Verdes

Beetje bij beetje daal je af naar de diepere gedeeltes van de grotten.

La Cueva de los Verdes

La Cueva de los Verdes

Tijdens de tocht zal je regelmatig moeten bukken of zelf door de knieën moeten zakken.

La Cueva de los Verdes

La Cueva de los Verdes

Na ongeveer 45 minuten wandelen door de gangenstelsels kom je uit bij het auditorium. Je herkent dit gedeelte direct aan de vele houten klapstoeltjes die hier staan

La Cueva de los Verdes

Het auditorium ligt maar liefst 45 meter!! onder het grondoppervlak en heeft een fantastische natuurlijke akoestiek. Hier worden zo af en toe concerten gegeven. Mocht je een keer een concert willen bijwonen vraag dan naar de agenda bij het plaatselijke VVV kantoor.

cueva de los verdes

De gangenstelsels liggen op verschillende niveaus en soms kun je via gaten een stuk dieper de grotten inkijken

La Cueva de los Verdes

Cueava de los Verdes heeft ook nog een groot geheim. Welke ik niet op mijn blog zal verklappen. De gids vraagt tijdens de rondleiding ook duidelijk om dit niet te doen zodat de andere bezoekers ook zelf het geheim kunnen ontrafelen.. Ik kan je wel verklappen dat je helemaal flabbergasted bent zodra je het geheim ontrafeld hebt ?. Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker een bezoek brengen aan Lanzarote!

La Cueva de los Verdes

Al met al was dit een zeer interessante maar ook spannende tocht. Zoë (3 jaar) vond het geweldig om de grotten te mogen ontdekken. Al moest ze af en toe ook wel heel goed (aan de hand) vastgehouden worden in verband met de steile afdalingen. Ze heeft er nog dagenlang over nagepraat.

Dus mocht je een bezoek brengen aan Lanzarote, sla dan zeker niet Cueva de los Verdes over!

VOLG MIJ OOK VIA:

Lanzarote, Reizen | 3 reacties | 19 januari 2018 |

Comments

  • Dit vond ik één van de mooiste excursies op Lanzarote. Vooral het geheim was echt geweldig!
    Darina onlangs geplaatst…Tips om Meer in het Moment te LevenMy Profile

  • Gaaf, zo een grot! Heel indrukwekkend, ik snap dat Zoe (ik weet niet hoe ik die puntjes op de E moet zetten, excuses) er nog lang over na praatte.
    Ik zou ook zo een grot gaan bezoeken en nu ben ik wel vreselijk benieuwd naar het geheim..Zo erg dat ik het bijna wil googelen.
    Maar omdat ik als laatste die plant zie… ehmm..groeien daar planten in het donker?
    Dacht direct aan die visjes die in grotten leven, die hebben geen ogen en gebruiken die ook niet natuurlijk. Zo zie je maar weer hoe slim de natuur is aangepast!
CommentLuv badge