De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Lanzarote van plaats tot plaats – Arrecife

arrecife

Vandaag in de reeks Lanzarote van plaats tot plaats neem ik jullie mee naar de hoofdstad Arrecife. In het jaartal 1852 is het rustige stadje Arrecife pas de hoofdstad van Lanzarote geworden, eerder behoorde deze titel nog aan de stad Teguise. In de tussentijd is het uitgegroeid tot een enorme stad. Het is nog steeds de kleinste gemeente, hoewel hier bijna de helft van de bevolking van Lanzarote woont..

Kijk en lezen jullie weer gezellig mee?

Arrecife

de stad arrecife

In het jaartal 1852 is het rustige stadje Arrecife pas de hoofdstad van Lanzarote geworden, eerder behoorde deze titel nog aan de stad Teguise. In de tussentijd is het uitgegroeid tot een enorme stad. Het is nog steeds de kleinste gemeente, hoewel hier bijna de helft van de bevolking van Lanzarote woont..

san gabriel

san gabriel

De haven van Arrecife werd vroeger beschermd door het kasteel San Gabriel. Dit kasteel werd in de 16e eeuw gebouwd om de haven en de bevolking te beschermen tegen zeerovers.

brug

Je kan het kasteel op 2 manieren bereiken, via de oude weg of via de nieuw aangelegde weg.

san gabriel

Je ziet nog steeds twee (dit is er een van) kanonnen bij de ingang staan die toendertijd werden gebruikt.

historisch museum

Het kasteel doet nu dienst als oudheidkundig museum.

de poel van san gines

de poel van san gines

De grote baai van Arrecife, Charco de San Ginés is erg afhankelijk van de eb en vloed.. Als het eb is zie je namelijk veel van de bootjes op het droge liggen.

hoofdstraat

calle leon y castilloDe belangrijkste straat van de hoofdstad Arrecife is toch echt wel Calle León y Castillo (vroeger heette deze straat trouwens Calle Real) de inwoners van Lanzarote slenteren graag door deze straat of nemen plaats bij een van de vele barretjes of restaurantjes. De winkels zijn hier beperkt open vanwege de Sieste periode..

strava

strava

strava

Een van de lekkerste tapasbarretjes vinden wij toch wel Strava. Deze vindt je in de straat Calle Gines de Castro y Alvarez. Met het uitzicht op de kerk van San Ginés. *nospon.

tabla hamburgerbar

Een ander restaurant wat wij enorm aanraden is TABLA. *nospon

hamburger

hamburger

Je kan hier heerlijke (enorme) hamburgers eten. Soms hebben ze een speciale aanbieding. 2 voor de prijs van 1!

het park jose ramirez cerdaHet park Jose Ramirez Cerda

playa reducto

strand

arrecife strand

Arrecife beschikt over een waanzinnig mooi goudgeel zandstrand Playa Reducto. Let wel.. als het vloed is, zie je een enorm mooi strand, als het eb is, komen ook de lava rotsen die je normaal niet ziet vanwege het water tevoorschijn. Dit geeft toch een minder fraai gezicht op de foto. Het voetgangers/fietspad wat je hier ook ziet loopt helemaal door tot aan Playa del Carmen. Dus mocht je erg van wandelen of fietsen houden, dan is dit zeker een leuke uitdaging.

gran hotel

Het hoogste gebouw van Lanzarote is toch wel het Gran Hotel.

star city

Zeker een bezoekje waard want op de bovenste verdieping vindt je het restaurant Star City.

star city

Hier kan je onder het genot van een hapje of drankje heerlijk genieten van het waanzinnige uitzicht over de stad Arrecife.

sightseeing treintje

Mocht je het leuk vinden dan kan je ook de hoofdstad verkennen per minitrein (sightseeing). Het treintje rijdt door de belangrijkste straatten van Arrecife.

nieuwe haven

Arrecife beschikt ook over een nieuw havengedeelte, waar je je ogen uit kan kijken naar de enorme hoeveelheid jachtboten die daar aangemeerd liggen.

Dit gedeelte heeft ook een winkelcentrum, heel eerlijk zeg ik er wel bij dat ik de winkels qua hoeveelheid nog wat vond tegenvallen. Het waren meer restaurantjes en barretjes die hier aanwezig waren.

muurbeschildering

Ook vindt je in de nieuwe haven enorm veel muurschilderingen. Soms moet je wel even zoeken. Maar dan kom je pareltjes zoals deze tegen.

Als ik Arrecife mag beschrijven dan doe ik dat als een grote havenstad met de gezelligheid van een knus dorp. Zeker het bezoeken waard. 

Zouden jullie na het zien van de foto’s een dagje naar Arrecife willen gaan of slaan jullie het liever over. Ik ben erg benieuwd en lees het graag in de comments!

VOLG MIJ OOK VIA:

Lanzarote, Reizen | 8 reacties | 20 oktober 2017 |

Comments
CommentLuv badge